Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NavRoad NR460 i AutoMapa
Autor Wiadomość
g3ck0
Waypoint


Dołączył: 18 Sie 2011
Posty: 158
Wysłany: 2011-08-30, 13:03   

Zaznacz i na pewno ci zadziała
 
 
darras
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 90
Wysłany: 2011-08-30, 15:20   

Przeczytaj to zaczynając od drugiego postu

http://www.my-navia.pl/vi...5283&start=1410
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-08-30, 15:39   

ziomek83, dwa dni temu instalowałem dokładnie na takim samym Navroadzie wersję EU, bez wypakowywania instalki.

Zainstalowałem z dodatkiem autostartu odznaczając Rejestruj, następnie potraktowałem to patcherem z zaznaczonymi tylko opcjami, patch programu, patch mapy, reszta odznaczona, wszystko śmiga jak trzeba.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-30, 16:26   

Tak sobie czytam i się zastanawiam co jest na rzeczy? Już kiedyś toczyliśmy dyskusję o instalowaniu AM, rozpakować czy nie? Pisałem wtedy że nigdy nie rozpakowywałem. Od zawsze instalacja->patcher i w drogę. Identycznie wypowiedział się wtedy renron. Czy aby czasami nie jest więcej osób z problemami którzy rozbią "rozpakuj"?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
g3ck0
Waypoint


Dołączył: 18 Sie 2011
Posty: 158
Wysłany: 2011-08-30, 16:30   

Renron Wszystko zależy jaki masz Navroad.
Faktycznie w dziale Navroad był temat o tej opcji do modelu Navroad 360/370.
Ale i tak jak nawet zaznaczy tą opcje "Patch Navroad" i zainstaluje się AM na karcie to będzie działać na każdym urządzeniu.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-08-30, 16:52   

g3ck0 napisał/a:
Renron Wszystko zależy jaki masz Navroad.

Przeca napisałem na jakim instalowałem i ruszyła od pierwszego kopa. ;-)

renron napisał/a:
... dwa dni temu instalowałem dokładnie na takim samym Navroadzie


Zdaje mi się że co nie którzy lubią sobie komplikować życie, ja tam idę zawsze po najmniejszej lini oporu i jakoś na tym dobrze wychodzę, a jak ktoś lubi zadawać sobie roboty (rozpakowanie, zaznaczanie niepotrzebnych opcji, inne kombinacje) to niech tak robi, jego wola.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
g3ck0
Waypoint


Dołączył: 18 Sie 2011
Posty: 158
Wysłany: 2011-08-30, 17:11   

Sahem Kiedyś tylko tak można było.
Ale od wersji 2.0 Patchera można patchować nawet i po instalacji i nawet jak instalowaliśmy kawałek EU
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-30, 17:18   

g3ck0, to ja wiem, tylko piszę że nawet jak już pojawiła się możliwość rozpakowania to ja dawałem sobie z tym spokój. Nawet teraz najnowszą AM patchując najnowszym patcherem zrobiłem wsio po staremu i bez problemu działa.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-08-30, 17:28   

g3ck0 napisał/a:
Ale od wersji 2.0 Patchera można patchować nawet i po instalacji

To aqurat-nie ;-) nie jest kwestia patchera tylko AM, były wcześniej wersje AutoMapy że przy instalacji wycinka mapy należało wcześniej, przed instalacją uzdrowić AM, wówczas stosowało się witaminki, 3 pliki, jeden dla programu i dwa dla map.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
Ostatnio zmieniony przez renron 2011-08-30, 17:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 64
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1539
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2011-08-30, 19:17   

Bilunia napisał/a:
Koledzy
Ludzie sobie komplikują życie tym, że nie chce im się poczytać, tylko na łapu capu. Coś tam słyszeli, coś komuś zadziałało .. i byle szybko.
Każdy z nas korzysta z tego samego "dobrodziejstwa" i mu gra. Jeden rozpakowuje instalkę WinRar'em - zanim zobaczy ona na oczy "aptekę", drugi leczy przed instalacją, trzeci po instalacji i ... wszyscy zadowoleni.
Więc nie szukajmy winy w "aptece", czy sposobie leczenia. Bo wina ewidentnie tkwi w człowieku. A konkretnie w tym, że nie chciało mu się poczytać ... czasami nawet opcji instalatora. Zauważcie, ilu już płakało, że nie mają Marzenki - nie chciało im się nawet skorzystać z suwaczka w trakcie instalacji - kto by tam czytał, co jest niżej :lol: .

Święte słowa Dobrodzieju, święte słowa :-) , :-)
Ja zawsze powtarzam, przeczytaj instrukcję zanim podłączysz do kontaktu, a nie po tym jak spalisz urządzenie (to akurat dotyczy RTV i AGD, ale ile w tym ludowej mądrości jest).
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- MapaMap SD Top PL 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- MapaMap Android 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 8 Oreo.
 
 
ksz
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 43
Wysłany: 2011-08-31, 10:16   

Witam,

A czytałeś TEN wątek?

ksz
_________________
nr460bt
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2011-09-06, 13:10   

Scaliłem
_________________

 
 
zaru85
azymut


Dołączył: 13 Wrz 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-09-13, 21:47   

Witam Kolegów Navroad'owców :-)
Zakupiłem gps'a Navroad Auro - on już totalnie nowy system ma.

Fakt: no praktycznie nie da się w żaden sposób polecany zainstalować ALE :-)

oto sposób na automapę, bez modyfikacji dla Auro i prawdopodobnie BF560 z nowym firmaware.

1. zainstalować AM prosto na SD w Navroad (postępować tak jak w poradniku forumowym -oraz - zaznaczyć nakładkę autostartu dla Navroad i odznaczyć REJESTRUJ)
2. użyć dopiero PO INSTALACJI patchera 2.4 wskazując mu jako lokalizację instalacji folder AUTOMAPA.EU na karcie SD w Navroad i zaznaczyć tylko: PATCH PROGRAMU, PATCH MAPY, URZADZENIA NAVROAD 360/370 I Z WINDOWS CE4.2
.
Mapy, licencja - wszystko działa :)
 
 
paweldzimi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 11
Wysłany: 2012-03-15, 13:03   

NavRoad Enovo + AutoMapa 6.10 i Patcher 3.1.2.1
Po rozpakowaniu patcherem (oczywiście opcja NovRoad zaznaczona) i instalacji na nawigacji nadal błąd niezarejestrowanej mapy. Próby kilkakrotnie ponawiane - usunięte klucze z rejestru. Wszelkie posty i sugestie zastosowane. Może jakiś inny sposób?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2012-03-15, 13:52   

paweldzimi napisał/a:
Wszelkie posty i sugestie zastosowane.
Łącznie z wyborem 4.2 przy instalacji?
I instalacją na SD?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10