Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NavRoad NR460 i AutoMapa
Autor Wiadomość
ksz
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 43
Wysłany: 2010-03-08, 12:06   

Marrtin napisał/a:
czy znalazł już może ktoś sposób na uruchomienie am na navrod NR460 (bez BT)


Spróbuj wgrać soft od 460BT. Mam informację od jeno1 z PW, który takie coś wykonał i wszystko działa. Pojawiła się tylko ikonka od bluetootha.

Dla pewności spytaj się go i, jak wykonasz taki downgrade, daj znać oficjalnie w tym wątku czy takie coś zadziałało.
_________________
nr460bt
 
 
uorganista 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 32
Dołączył: 18 Maj 2009
Posty: 8
Wysłany: 2010-03-22, 12:29   

Witam, mam ten sam problem co wszyscy w tym temacie. Mam navroada nr460. Wersja OS:V1.19.5.5202, Wersja Aplikacji:1.0.2.66_PLKJ, Wersja GPS: 2009103001, EBoot V1.19.5.2502, Step LDR: V.1.19.5.20. Próbowałem zmienić soft na starszy, ale przy tej próbie na ekranie pojawiły się "krzaczki" a navroad wylądował w serwisie. Właśnie wrócił z serwisu i chciałbym wgrać AM, ale pewnie nie zadziała, a nie chce nic kombinować czegoś niepewnego, żeby sytuacja znowu się nie powtórzyła. Poradźcie coś proszę. Z góry dzięki za zainteresowanie.
 
 
ksz
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 43
Wysłany: 2010-04-30, 13:23   

Postanowiłem ostatnio wgrać najnowszy firmware (NR460BT_CoreV52_APP_V66 z dnia 08.02.2010) i okazało się, że AM 6.1 a potem 6.2 znów DZIAŁA bez problemu - można spokojnie aktualizować.

ksz
_________________
nr460bt
 
 
charlie99 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-05-01, 19:37   

Witam. Czy te same problemy z działaniem AM występują w przypadku Navroad NR450BV? Jest to chyba starsza wersja omawianej tutaj 460tki. 450tka bardziej odpowiada moim potrzebom więc z powodu braku tematu poświęconego właśnie temu modelowi postanowiłem zapytać tutaj.
 
 
mmrowa71 
azymut


Dołączył: 25 Sie 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-08-25, 18:17   

witam wszystkich
nabyłem NavRoad 460 BT i mam problem z wgraniem AM próbowałem różnymi sposobami i doszedłem do wniosku że może to mieć związek z odblokowaniem CE 5.0
proszę o pomoc

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-08-25, 20:48 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Akira 517 , 512 , 512Biedronka » Odblokowanie - Windows CE
Prosze o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9750
Wysłany: 2010-08-25, 18:40   

mmrowa71, zainstaluj Automape i przy instalacji zaznacz dodatek Autostart. Nic prostrzego.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mareks1234
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 276
Wysłany: 2011-01-15, 15:24   Navroad 460 i AM problem odznaczania opcji

Witam, zacząłem wątek w dziale AM, ale widzę, że to problem urządzenia:
LINK AM

Czy inni użytkownicy Navroad 460 mają ten problem z odhaczaniem opcji (ptaszków) w automapie. Nie wiem czy to wina softu, czy też jakiś błąd kalibracji monitora urządzenia ?
Automapę mam nowo wgraną 6.7 po formacie karty, we wcześniejszej 6.2 objawy były te same.
 
 
jacek_1
azymut


Dołączył: 13 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-17, 12:46   Re: Navroad 460 i AM problem odznaczania opcji

mareks1234 napisał/a:
Witam, zacząłem wątek w dziale AM, ale widzę, że to problem urządzenia:
LINK AM

Czy inni użytkownicy Navroad 460 mają ten problem z odhaczaniem opcji (ptaszków) w automapie. Nie wiem czy to wina softu, czy też jakiś błąd kalibracji monitora urządzenia ?
Automapę mam nowo wgraną 6.7 po formacie karty, we wcześniejszej 6.2 objawy były te same.


Czy ktos znalazl roziwaznie tego problemu??
 
 
qbakosa
azymut


Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-08-07, 22:08   NavRoad 460 + automapa 6.8.1 scrakowana - problem

wgrałem na kartę automape europy. działa bez zarzutu ale jak wejdę z głownego menu przez explorer i z karty sobie otworze, ale niestety wtedy w dolnej częsci ekranu wyskakuje pasek startu.

co zrobić żeby w głownym menu po kliknieciu w ikone GPS - otwierała się ta własnie automapa.

ktoś ma rozwiazanie na ten problem?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-08-07, 22:25   

qbakosa, podczas instalacji AM zaznacz dodatek(autostart) NavRoad i powinno być ok. :->
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
qbakosa
azymut


Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-08-07, 22:32   

działa. fakt. robiłem według instrukcji z forum, nie czytając tych dodatków. Dzieki.
giro d'italia

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-08-08, 13:10 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
ziomek83
azymut


Dołączył: 06 Sie 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-08-30, 11:36   Navroad 460BT mapa nie jest poprawnie zarejestrowana

Witam!

Na prawdę do tematu podchodziłem kilka dobrych razy bezskutecznie..
Przeczytałem bardzo wiele stron na tym forum i nie udało mi się wyjść z sytuacji.
Próbowałem kilku opisanych tutaj scenariuszy.

Napiszę co zrobiłem:

1. Ściągam instalkę czystą.
2. Patcher 2.4 - rozpakuj.
3. Patch - zaznaczone opcje: patch programu, mapy, zapisz log, przywróć pliki, kopia plików.
4. Sprawdzam loga - same OK.
5. Instaluję zgodnie z instrukcją - odznaczona rejestracja.
6. Po pomyślnym zakończeniu instalacji wkładam kartę do navroada.
7. Po włączeniu komunikat, że mapa nie jest poprawnie zarejestrowana.
8. Wyłączam komunikat, pojawia się następny: mapa nie jest załadowana i stan gps - gpsa łapie.
9. Wczytywanie mapy z ustawień nic nie daje.

Czy ktoś może mi pokazać, gdzie robię błąd- bo na prawdę robiłem zgodnie ze scenariuszami z tego forum kilka razy i nie wiem, gdzie może być błąd.
Wersja mapy 1421 - czyli 6.8.1. EU DA
 
 
g3ck0
Waypoint


Dołączył: 18 Sie 2011
Posty: 158
Wysłany: 2011-08-30, 11:46   

W patcherze jeszcze zaznacz "Navroad"
Do tych modeli trzeba zaznaczyć ta opcje w patcherze. Wiecej w dziale Navroad
 
 
wadolek 
Waypoint
GOCLEVER 5040



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Kwi 2010
Posty: 162
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2011-08-30, 12:31   

Mozesz miec tak jesli przy instalacji wybrales dodatek autostart do navroada i wowczas gdy odpalasz program z tego autostartu masz taki komunikat.
wystarczy jak odpalisz wowczas z exe-ka w katalogu glownym programu.
_________________
Goclever 5040
 
 
ziomek83
azymut


Dołączył: 06 Sie 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-08-30, 12:39   

Wybrałem rzeczywiście dodatek do autostarta navroada - jednak próbowałem już wcześniej odpalać i przez skrót navroada i przez exe-ka z katalogu - w obydwu przypadkach ten sam efekt.

Dodam, że próbowałem również instalować bez tego dodatku - nic to nie zmienia - wygląda na to, że cały ten "dodatek" to po prostu jeden skrót...

Sprawdzę pomysł zaznaczenia w patcherze "navroad" - nie zaznaczałem, bo wyraźnie jest napisane, że dla windows 4.2 - a w 460bt jest 5.0.

Czy w takim przypadku powinienem wybrać podczas instalacji AM również wersję dla 4.2?? czy ostatnią dla 5.0??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9