Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 15:04
Manta 060 - odblokowanie
Autor Wiadomość
czarodziej
azymut


Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-08-01, 23:59   Pasek Start - dodanie ikonki głośniczka (regulacja głośności

Witam,

jestem w posiadaniu Manty GPS-060. Jest odblokowana i wszystko śmiga, jak powinno.
Brakuje mi tylko jednej rzeczy, regulacji głośności na pasku Start. Na screenie w w zaznaczonym na zielono polu.



Czy dodanie tej ikonki jest w ogóle możliwe? Jeżeli tak, to czy ktoś podsunąłby mi jakiś pomysł.

Na forum znalazłem jedynie to: http://www.my-navia.pl/vi...lacja+glosnosci i właściwie jako rozwiązanie pośrednie mogłoby zostać. Niestety, okienko to zamyka się tylko w momencie przyciśnięcia przycisku wyciszenia.

Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-08-02, 05:35   

czarodziej napisał/a:
jako rozwiązanie pośrednie mogłoby zostać. Niestety, okienko to zamyka się tylko w momencie przyciśnięcia przycisku wyciszenia.

Nie schowa się gdy naciśniesz obok pasek, pulpit lub cokolwiek innego?
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
czarodziej
azymut


Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-08-02, 14:40   

Hukkle napisał/a:
Nie schowa się gdy naciśniesz obok pasek, pulpit lub cokolwiek innego?


Tak, ale pod warunkiem, że nie będę uruchamiał ze skrótu.

Pliku, nie wiem dlaczego, nie mogę umieścić, na Pulpicie. Nie pojawia się. W związku z tym, żeby wchodzić głębiej w katalogi, to nie będzie spełniać tego zadania, jak bym chciał.

Może ktoś ma pomysł jak "wrzucić" to do paska start?

Czyżby tylko mi doskwierał brak regulacji głośności? ;)

Pozdrawiam
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-08-02, 14:50   

czarodziej napisał/a:
Czyżby tylko mi doskwierał brak regulacji głośności? ;)

Na to wychodzi ;-)
Program średnio przydatny bo wszystkie programy które wydają głos z siebie mają własne regulatory.
Ja mam ten program schowany głęboko na karcie w katalogu z programami, skrót w menu. uruchamiam ręcznie i program chowa się ładnie do ikonki na pasku... ale ja mam Akirę i chyba nie wiem na czym polega problem z wejściem w katalogi czy braku skrótu na pulpicie.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
Krupnik 
Waypoint



Wiek: 41
Dołączył: 18 Kwi 2008
Posty: 26
Wysłany: 2008-10-02, 10:17   Manta GPS-060 Easy Rider

Prosta rzecz:
bonanza napisał/a:
Jak ktoś gdzieś napisał - można bez odblokowania (Manta GPS-060):
*Nawigacji nie ruszamy
*Na czystej karcie SD np. 2 GB poprzez czytnik kart tworzymy FOLDER o nazwie Explorer.exe (ja utworzyłem pusty folder o tej nazwie, bo miałem przypadek, że folder z jakąś zawartością wyparował, więc dałem spokój)
*Obok niego tworzymy foldery np. MIOMAP i AutoMapa EU, do których wgrywamy bezinstalacyjne wersje programów
*w MioMap 3.3 (jeśli wgrywamy tę wersję) należy zdefiniować odbiornik GPS jako port 7, 4800 baud zgodnie z budową Manty (w pliku SYS.TXT, było już o tym przy opisie Mio3.3)
*wkładamy kartę do wyłączonej z tyłu Manty 060 i włączamy

Zamiast wyboru z trzech pól mamy folder główny systemu, gdzie jedną z pozycji jest "dysk SD/MMC", klikamy go 2x i mamy ten odblokowujący folder Explorer.exe oraz dwa foldery pełne treści: wchodzimy w któryś, odpalamy program nawigacyjny i zapominamy o MapieMap w wersji Light, której aktualność jest zbliżona do map Rzymian wyprawiających się nad Bałtyk po bursztyn. Gdybyśmy jednak chcieli porównać, to OFF z tyłu > SD out > ON z tyłu i sprzęt jest w stanie sklepowym, z trój-oknem startowym i MM na pokładzie.


Można tak, ale mam nieco inny sposób:
Korzystając z powyższego opisu dostajemy się do wewnętrznej pamięci navi w której jest zainstalowana MapaMap, usuwamy całą zawartość i na jej miejsce wklejamy (ja zastosowałem AM 5.1.1) wersję bez instalacyjną mapy, zmieniamy nazwy: folder główny na "MapaMap30", plik exe na "MAPAMAP3". Po tym zabiegu wyciągamy kartę z navi odpalamy ją normalnie włącznikiem z tyłu obudowy, uruchamiamy skrót z fabrycznego menu "Nawigacja" i mamy zamiast MapaMap np Auto Mapę bez odblokowywania nawigacji
_________________
Pozdrawiam
Piotrek
Lark FB 35.0 do tego AM + iGo
 
 
mymaniek
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 22
Wysłany: 2008-11-24, 22:53   Manta 060 jak odblokować

Bardzo przepraszam nie mogę nigdzie znaleźć jak odblokować Manta 060 tak żeby mieć dostęp do pulpitu. Nadmieniam ze jestem w tych sprawach laikiem. PROSZĘ O POMOC i Z GÓRY DZIĘKUJĘ
 
 
viktorius 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 32
Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 5
Skąd: Bielsko-Biała/Łódź
Wysłany: 2008-11-24, 23:32   

Witam! Zamieszczam link do stronki gdzie znajduje się odblokowanie manty 030 ale ja zrobiłem dokładnie tak samo z mantą 060 i wszystko śmiga ładnie!
http://www.piotrza.toya.n...?go=gps010p#top
(trzeba pobrać PS-410 Unlock v1.04) i nie daje gwarancji że to będzie u ciebie działać ale tak jak napisałem wyżej u mnie wszystko śmiga!
 
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-11-25, 08:30   

mymaniek napisał/a:
nie mogę nigdzie znaleźć jak odblokować Manta 060
Czy zaglądałeś na forum Manty?
_________________

 
 
panlew 
Waypoint


Wiek: 49
Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 15
Wysłany: 2008-11-28, 12:52   

Mam też Mante 060 i mam problem z zainstalowanie, a właściwie z użyciem programu Gapi do obracania ekranu, przy wyborze urządzenia manta 030 (bo w spisie nie ma manta 060) wyrzuca mi niezgodność urządzenia, co z tym zrobić?
 
 
elpaso 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-12-10, 23:51   

mam pytanko odnośnie oprogramowania (windowsa) mianowcie czy można wykasować Windowsa, tego co tam jest i wgrać nowszego - Windows Mobile 6.0 PL ???
z góry dzięki za info
 
 
patrykk147 
Waypoint


Wiek: 50
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 21
Skąd: Zmc
Wysłany: 2009-01-03, 16:07   

Windows Mobile 6.0 PL moze nie ale WinCE 6.0 moze i da rade :-)
_________________
Manta GPS-030 -> winCE 5.0 :-) -> AM-> MM.
 
 
panlew 
Waypoint


Wiek: 49
Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 15
Wysłany: 2009-01-13, 22:53   

Odblokowałem już trzy manty 060 na danych ze stronki http://www.piotrza.toya.n...?go=gps010p#top i wszystko chodzi ok.
Ostatnio zmieniony przez harry 2009-02-08, 17:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wujuj23
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lut 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-02-08, 10:41   

panlew,
Witaj!
Mam też nawigację mante 060 link który podałeś nie działa masz może soft do odblokowania tego urządzenia?
Ewentualnie działajacy link do opisu?
pozdrawiam
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-02-08, 17:38   

wujuj23 napisał/a:
link który podałeś nie działa
Już działa... :mrgreen:
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-02-08, 17:45   

Może warto by zrobić kopie tej strony?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12