Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 13:11
Tomtom GO 930 - nowe mapy, navcore, problemy
Autor Wiadomość
maltesers
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sty 2012
Posty: 13
Wysłany: 2012-01-16, 20:47   

dzieki wielkie udalo sie smiga ze milo
dziekuje i pozdrawiam :mrgreen:
 
 
Szelagpaul
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 5
Wysłany: 2012-09-12, 18:54   go930 i Western_and_Central_Europe_2GB 895.4444

Witam!
Zastanawiam czy pobralem jakiegos fake czy nie moge znalesc mety do tej mapki.

Pobralem mape Western_and_Central_Europe_2GB_895_4444
W srodku plik Western_and_Central_Europe_2GB-622.meta

ale nie wiem co wstawic do meta.txt ??

moj sprzet to tt go930 8.31

mapa:
Kod:
ID=Western_and_Central_Europe_2GB.pna
1724566313
895
build=4444
id=1000618
 
 
Szelagpaul
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 5
Wysłany: 2012-09-12, 19:27   

ale ta mi nie pojdzie na moim tomtomie go930 z 8.3x :( co wgrywac ?
 
 
Szelagpaul
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 5
Wysłany: 2012-09-12, 19:45   

na juz koniecznie polska, czechy, austra, slowenia, chorwacja :)
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1030
Wysłany: 2012-09-12, 19:49   

Cytat:
ale ta mi nie pojdzie na moim tomtomie go930 z 8.3x :( co wgrywac ?


Zaktualizuj navcore do najnowszej wersji 9.430,przez TTHome,bo takie jest dedykowane do Twojego TT.Spatchuj navcore i wgraj mapę: Western_and_Central_Europe_2GB_895_4438,i mapę aktywuj.

Przeczytaj Mini Poradnik: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14949
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
Szelagpaul
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 5
Wysłany: 2012-09-12, 21:35   

wlasnie mialem pisac ze zrobilem update i temat do zamkniecia :)

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-09-12, 22:06 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o obowiązku przestrzegania regulaminu forum - punkt 4
 
 
jamiro
Waypoint


Dołączył: 13 Lut 2011
Posty: 25
Wysłany: 2012-09-28, 21:52   Aktualizacja przez TTHome

Witam.
Mam nawigacje TTGo930 z navcore 9.205 i po podlaczeniu do programu TTHome2 wyswietla mi opcje zaktualizowania do nowszego navcore i niestety nie ma opcji odznaczenia tej aktualizacji. Czy jest jakas mozliwosc zebym mogl zaktualizowac poprawki do map pomijajac wymuszona aktualizacje nowszego navcoore.
Prosze o pomoc.
Z gory dziekuje.
Pozdrawiam.
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 617
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2012-09-29, 08:50   

A tak z ciekawości.
Dlaczego nie chcesz aktualizować navcore?
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1030
Wysłany: 2012-09-29, 10:10   

jamiro...zaktualizuj TT do najnowszej wersji navcore,czyli 9.430.Jeżeli masz w TT leczone mapy,po aktualizacji navcore musisz je spatchować.Opis masz >>TU<<
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
jamiro
Waypoint


Dołączył: 13 Lut 2011
Posty: 25
Wysłany: 2012-09-29, 14:47   Aktualizacja

Mialem wczesniej nowe navcore, ale mi nie odpowiada, i zdaje mi sie, ze troszke wolniej dzialaja mapy na TT GO930. Dlatego wole pozostac przy starym navcore. Czyli zadnych pomyslow?
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 617
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2012-09-29, 15:31   

jamiro napisał/a:
ale mi nie odpowiada

OK. O gustach się nie dyskutuje
jamiro napisał/a:
zdaje mi sie, ze troszke wolniej dziala

I tu masz rację, zdaje ci się.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
qwerty00 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 11
Skąd: PL
Wysłany: 2012-11-08, 09:32   

Witam :)

tak sie składa że pomimo ze bywam na tym forum sporadycznie to dopiero teraz zacznę "na serio" zgłębiać tematykę gdyż wlaśnie kończy mi się 2-letnie bezpłatne aktualizowanie map na moim TT GO 930 TMC.
No a że w natłoku informacji coś mogło ujść mojej uwadze z góry proszę o wyrozumiałość.
Pozwolę sobie na początek zadać parę pytań, być może infantylnych ale przyznam że uspokoiłaby mnie rzeczowa odpowiedź weteranów tematyki.
A zatem:

1. czy samodzielne instalowanie map (oraz fotoradarów chociaż te akurat mam wykupione jeszcze na 1/2 roku) niesie za saobą jakieś ograniczenia w stosunku do legalnego zakupu (typu mapa nie działa w pełni lub MapShare nie działa)

2. Skąd wiadomo którą mapę mam/mogę wybrać? Teraz mam Western And Central Europe 895.4438 ale wg tabelki do mojego sprzętu (NC 9.465) powinny pasować tez inne mapy np. 895. 4437, 895.4402 i inne

Pzdr.
_________________
TT Go930 TMC
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-11-08, 10:52   

1. Tak - po patchowaniu pliku programu tracisz możliwość instalowania legalnych map

2. Przypisanie wersji mapy do wersji programu w tabelach kompatybilności w wątku z mapami (zobacz "Poradnik,jak uruchomic nieoryginalne mapy w nawigacji TomTom")
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
qwerty00 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 11
Skąd: PL
Wysłany: 2012-11-08, 12:58   

Dzięki za odp ale przyznam się ze nie do końca ją rozumiem więc:

1. czy ta operacja patchowania jest nieodwracalna czy też kiedyś mógłbym powrócić do legalnych map?

2. Właśnie zerkając do tej tabeli wypisałem kilka map niby kompatybilnych z moim zestawem sprzętowo-programowym ale pytanie brzmi: skąd mam wiedzieć czy któraś z tych wersji mapy jest dla mnie korzystniejsza (lepiej działa?) - czy spośród nich wybór jest już dowolny?
_________________
TT Go930 TMC
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-11-08, 13:22   

Powrócić możesz, wystarczy zrobić kopię plików przed patchowaniem. Albo skasowac zawartość i ściągac nowy soft przez TomTomHome

Każda mapa pasująca pod dane navcore działa tak samo - różnica (mówimy o ostatnich 4 cyfrach numeru, nie o obszarze mapy - EE to co innego, niż WCE) tkwi głownie w dodatkach typu http://www.my-navia.pl/vi...p=243743#243743
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 11