Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 21:31
43.2 Problem z czasem / aktualizacja ze strony larka
Autor Wiadomość
dawzim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-21, 17:57   

kurcze chyba sobie jaja robią, ja nie mieszkam w hongkongu, wnerwia mnie co włączenie to najpierw ustawianie godziny bo mi mapa przechodzi w tryb nocny i w dzień nic nie widać. Zobaczę ten inny sposób ale chyba aktualizacja powinna działać na każdym urządzeniu a co jak za jakiś czas wyjdzie jakaś inna aktualizacja i znowu jej nie zainstaluje bo nie mam ikony UAKTUALNIENIE. Trzeba byało wybarć coś innego człowiek uczy się na błędach.
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-09-21, 18:01   

a ile Cię ta przyjemnośc kosztowała?

no i wiedz że zawsze możesz oddać z uwagi na niezgodność towaru z umową kupna :-)
jak piszesz
dawzim napisał/a:
nawigacja nowa dzisiaj kupiona.
patrzyłeś do książeczki przy larku..jest tam na obrazku ta ikona?
co tam piszą o Uaktualnieniu?
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
Ostatnio zmieniony przez pionaj 2010-09-21, 18:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dawzim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-21, 18:03   

w instrukcji obsługi ikonka jest w moim urządzeniu brak, właśnie napisałem maila do nich zobaczę co odpiszą
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-09-21, 18:08   

obawiam sie że nie prędko się doczekasz a dni lecą :-)
jak kupiłeś w markecie to zwykle nie ma problemu z oddaniem
idziesz i pokazujesz obsłudze co i jak i niech się ,sprężają, :-)
może na innym egzemplarzu to będzie?
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
dawzim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-22, 17:52   

Dostałem odpowiedź z Larka

Witam,


Ten model urządzenia nie posiada funkcji aktualizacji bo nie jest ona potrzebna, w modelu 43.2 LM nie ma problemów z czasem

Paweł Ołdak
Specjalista ds. Serwisu
Lark Polska Sp. Z o.o.
ul. Matuszewska 14 bud D2
03-876 Warszawa
022-332-32-57 / 56
022-332-33-42


Ma szczęście odpalenie eksplorera i ustawienie strefy czasowej na warszawę rozwiązało problem i teraz już trzyma ustawienia godziny.

Zastanawia mnie stwierdzenie że ten model nie posiada funkcji aktualizacji bo nie jest ona potrzebna. Oby.

pozdrawiam
 
 
fenix 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Paź 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-10-23, 20:05   

Witam wszystkich!

Mam problem z Larkiem 43.2 z ustawieniem godziny. Przeczytałem ten wątek ale to nie rozwiązało mojego problemu.
Co zrobiłem:

Odpaliłem z apteczki Total Commandera zmieniłem czas na "+1 Warszawa" ale Lark i tak to ustawienie nadpisuje! Robię coś źle ?? :-(

Ściągnąłem UpdateKit ze strony Larka rozpakowałem wrzuciłem na kartę i wszedłem w "Uaktualnienie" lecz navi pisze że "Plik niepoprawny" ! :evil:

Pomocy !
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-10-23, 21:20   

fenix napisał/a:
rozpakowałem wrzuciłem na kartę

na kartę wrzuciłes rozpakowane pliki czy Katalog?
czy karta był wcześniej sformatowana?
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
fenix 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Paź 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-10-24, 09:00   

@pionaj Próbowałem katalog i również sam plik. Kartę sformatowałem. Postępowałem tak ja piszą na stronie.

"4. Przekopiuj wypakowany katalog UpadateKit na kartę pamięci."
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-10-24, 09:23   

a zauważyłes że jak się wypakowuje ściągnięty UK i go rozpakowuje to robi się katalog w katalogu
UK.zip>UK>UK>MSD-01 ...może pomiń jeden katalog UK po drodze :->
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
fenix 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Paź 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-10-27, 20:37   

Czy ta aktualizacja ma tak działać ?
Ustawiam czas wszystko OK. Odpalam a_m, wszystko OK. Trzyma czas. Wyłączam navi (nie usypiam) włączam ponownie trzyma czas.
Wyłączam na 24h włączam i czas przestawiony.

Czy jest gdzieś na forum skrypt który rozpoznaje czy karta jest w urządzeniu i odpala a_m a jak jej nie ma to wybiera MM ? Coś takiego jak dla Larka 35.7.
_________________
LARK 43.2
Acer n35
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 58
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-10-28, 06:23   

fenix napisał/a:
Czy jest gdzieś na forum skrypt który rozpoznaje czy karta jest w urządzeniu
Jest takich mnóstwo. Poszukaj :-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-10-28, 06:52   

Wykorzystaj skrypt startowy dla panelu adJa: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13259
Albo http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12163
_________________

 
 
uki90r
azymut


Dołączył: 29 Paź 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-10-30, 00:38   

UWAGA NAPISZE WIELKIMI LITERAMI JUZ KUMAM Z TYMI ZEGARKAMI
OTOZ WEDLUG MNIE, PANOWIE Z HONG KONGU MUSIELI PIEPSZNĄC SIE O 1 GODZINE. NIBY W PANELU ST. JEST WSZYSTKO OKI ALE JESLI TEN HONK KONG JEST O 8 GODZIN +
A MI PRZESTAWIA 0 7--- NO CHYBA COS NIE TAK NAPISALEM JAK CHCIALEM ALE MNIEJSZA Z TYM JEST GODZINA1,37 TERAZ. RÓBCIE TAK:

W PANELU ST. PRZEZ TC USTAWIC 2GODZINY DO PRZODU GMT+02:00 JERUSALEM
I APPLY. NASTEPNIE JESLI KORZYSTAMY Z MM TO USTAWIAMY W USTAWIENIACH STREFE +2 GODZINY. I JUZ NIE PRZESTAWI SIE :-)
JESLI KORZYSTACIE MOZECIE USTAWIC SYNCHRONIZACJE Z GPS NIE PRZERYWA MI JAK KIEDYS. WSZYSTKO GRA NO CZEŚC
 
 
gustav7 
azymut


Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-10-31, 20:10   zmiana czasu na zimowy

Witam,
Kupiłem Larka w tym tygodniu. Czas po synchronizacji czasu przez GPS ustawił się prawidłowo i było ok przez parę dni, więc zapewne urządzenie ma już wgraną aktualizację o której mowa na forum. A od dzisiaj, po zmianie czasu na zimowy w Larku pozostał letni czyli mam +1. Mam LarkMap - nie znalazłem ustawień strefy, w Windows CE też nie ma możliwości ustawienia strefy i brak ikony do aktualizacji. Można to jakoś ustawić bez łamania Windowsa i innych ostrzejszych metod?
Pozdrawiam
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-11-01, 11:24   

a ja wczoraj wszedłem w panel Larka w ustawienia >czas i zmieniłem godzinę na czas zimowy ...po restarcie już tak zostało i nie mam z godzinami problemu :lol:
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10