Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 21:31
43.2 Problem z czasem / aktualizacja ze strony larka
Autor Wiadomość
dpis1
azymut


Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 3
Wysłany: 2011-04-04, 20:02   

pionaj napisał/a:
codenamepawel napisał/a:
u mnie załatwiło sprawę problemów z czasem.


a gdzie przepis prania ? ;-)


a teraz najprostsze rozwiązanie. Ja mimo uaktualnienia ze strony lark miałem nadal problem z czasem w automapie i zrobiłem tak (zaznaczam śmiga do dzisiaj mimo wyłączania i właczania)
1. w automapie wyłączamy synchronizację czasu (ustawienia-gps- synchronizuj czas-to odznaczamy)
2. Za pomoca apteczki i programu cmd wchodzimy w panel i zmieniamy czas na Jersulaem +2 (na zdrowy rozsądek powinna być Warszawa i +1 ale specjaliści z lark nawet to spaprali), ale nie zmianiemy godziny
3. W ustawieniach larka poprawiamy właściwy czas
4. odpalamy automapę i śmiga że hej.
Próbowałem wszystkie co tu było napisane i to w końcu pomogło i teraz jestem na maksa zadowolony i predkośći (ograniczenia) w AM pokazuje właściwie. Chodzi o AM 6.8.0
do tej pory myślałem, że wystarczy odhaczyć tylko synchronizację czasu w AM (bo godzina na AM się zgadzała) ale jak się wchodziło w trasan i infrmacje o trasię to już wywalało inną godzinę).
To co napisałem powyżej jest banalne do wykonania i na pewno pomaga!
 
 
drinfo69 
azymut


Wiek: 51
Dołączył: 03 Kwi 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-04-05, 22:08   

Do kolegi codenamepaweł. Dopisanie podanej strefy czasowej do pliku skryptu cezarysza (*.mscr) rzeczywiście załatwia sprawe. Lark otwiera się z naszą strefą czasową. Skrypt odblokowujący z tą poprawką w załączniku. Naturalnie pozostałe pliki zostają jak u autora. Wielkie dzięki.

start.rar
Pobierz Plik ściągnięto 353 raz(y) 1,83 KB

 
 
sklepltm
azymut


Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-04-09, 19:18   Tom tom 7.91 na larku 43.2

A ja mam problem tego typy po zmianie strefy czasowej przez total comander trzyma mi czas auto mapa chodzi fajnie, lecz mam problem z tomtomem co 60 sek zawiesza się sygnał na wczesniejszym modelu 43.1 chodził tomtom bez problemu nie wiem w czym problem pomóżcie

[ Dodano: 2011-04-10, 12:10 ]
drinfo69, hej jak mam zmienić ten wpis bo nie mogę do tego dojsc cce zainstalowac tomtoma a zawiesza mi się co 1 minute
 
 
pepe_lodz 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-07-19, 07:29   

Witam
Mam podobny problem tylko ze nie z urzadzeniem LARK, mam chinskie urzadzenie z chinskim wince do radia Pioneer. Automapa na nim dziala, synchronizuje czas z GPS jednak zawsze zanim złapie GPSa to automapa startuje w trybie nocnym. Powodem jest ze strefa czasowa jest na chiny +8godzin. Zmienialem na W. Europe Standard Time , i po wylaczeniu urzadzenia wraca. Sprawdzilem juz wszytstkie sposoby w tym temacie.
Czy mozna jakos napisac prosty skrypt aby zmienial strefe czasowa na poprawna przy starcie urzadzenia ?
Urzadzenie startuje ze specjalnym MENU z pamieci NANDFlash. Moze jakos powiazałoby sie to menu ze skryptem... jednak ja nie wiem jak to zrobic... Prosze o pomoc.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13