Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 22:31
43.2 Problem z czasem / aktualizacja ze strony larka
Autor Wiadomość
Lukalago
Waypoint


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 36
Wysłany: 2010-05-11, 12:43   Lark 43.2 po aktualizacji nie uruchamia żadnych exe

Witam
Zaktualizowałem firmware w larku 43.2 ze strony Larka (bez formatu).
Po aktualizacji nie działa żaden program nawigacyjny, nawet ten wbudowany MapaMap na NANDFlash. Miałem wgrane wcześniej specjalne "MENU" dzieki któemu moglem sobie wybierac jaki program nawigacyjny chcę odpalić, teraz klapa, nic co mu wskazuje nie uruchamia się.
Ktoś wie o co kaman?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 109
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-05-11, 16:58   

Czy zastosowałeś się do instrukcji i robiłeś według niej :?:
http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=43.2
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Lukalago
Waypoint


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 36
Wysłany: 2010-05-11, 19:27   

Tak dokładnie tak zrobilem (bez formatu, dane zostały na NANDFlash).

Zrobilem update jeszcze raz i teraz działa, natomiast "menu" uruchamia się ale jest jakby pod aplikacją Larka i nie mogę go wysunąc na zewnątrz, pewnie jakiś skrypt jest potrzebny do tego (?).
 
 
marel
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Cze 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-06-28, 14:13   Lark 43.2 aktualizacja

Pobralem ze strony http://www.lark.com.pl/fb432aktualizacja.htm aktualizacje do Larka 43.2 i stosujac sie do zamieszczonego manuala zamierzalem wykonac upgreade.
Wszystko szlo dobrze az do ostatniego screenshot'a - moja navi nie widzi pliku zamieszczonego na karcie (karta zostala wczesniej sformatowana i nie ma na niej nic innego), a ikona aktualizacji jest nie aktywna (wyszarzona). czy ktos mial podobny problem? A moze ja cos zle robie :?:

Uprzedzajac kolejne pytania - tak, robilem to zgodnie z istrukcja na WLACZONYM urzadzeniu :-)






Bardzo licze na jakies podpowiedzi od osob ktore juz robily aktualizacje...
Ostatnio zmieniony przez marel 2010-06-28, 14:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2010-06-28, 14:21   

Jaka wielkośc karty?
Jakie pliki masz na karcie?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
marel
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Cze 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-06-28, 14:25   

jestem_ktoś napisał/a:
Jaka wielkośc karty?
Jakie pliki masz na karcie?


Karta SD (nie SDHC) 4Gb.
Po wypakowaniu archiwum jest jeden plik: MSD-01-00202601.msk

[ Dodano: 2010-06-30, 21:17 ]
I co... na prawde nikt nie wie jak mi pomoc.. ?
:-(
 
 
bv3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 5
Wysłany: 2010-07-21, 02:45   

Odkopuję temat, bo dziś kupiłem tego Larka i rwałem włosy z głowy ;-)

U mnie pomogło takie coś (kolejno):
1. Zmiana strefy czasowej na Warszawę przez CECMD/Control Panel (nie ruszamy godziny!)
2. Ustawienie godziny przez panel Larka.
3. Reset

Po trzech (na razie) cyklach on/off wciąż mam strefę czasową "Warszawa".

Może komuś się przyda.
 
 
Ansgar 
azymut


Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2010-08-04, 10:11   

plik : MSD-01-00202601.msk musi być katalogu UpdateKit a nie w głównym
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-09-18, 19:23   

niuniek01 napisał/a:
ok to zrobiłem już mam Menu DavX Lark 43 wgranego i działa a teraz może ktoś powie jak zmienić czas bo cały czas jest godzina z HongKong jak działa nawigacja jest dobra godzina ale gdy nie ma sygnału GPS to już nie dodam ze w menu nie ma takiej opcj jak uaktualnienie. Moze ktoś wie jak to zrobić

to nie możliwe abyś nie poczytał tematów z działu Lark 43.2 :-(
i informacji ze strony producenta...
http://www.lark.com.pl/fb432aktualizacja.htm
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-09-18, 20:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dawzim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-21, 18:19   

pionaj napisał/a:
niuniek01 napisał/a:
ok to zrobiłem już mam Menu DavX Lark 43 wgranego i działa a teraz może ktoś powie jak zmienić czas bo cały czas jest godzina z HongKong jak działa nawigacja jest dobra godzina ale gdy nie ma sygnału GPS to już nie dodam ze w menu nie ma takiej opcj jak uaktualnienie. Moze ktoś wie jak to zrobić

to nie możliwe abyś nie poczytał tematów z działu Lark 43.2 :-(
i informacji ze strony producenta...
http://www.lark.com.pl/fb432aktualizacja.htm


Mo ja przeczytałem tylko że mi ta aktualizacja nie działa, w ustawieniach nie mam ikonki aktualizacja. Skopiowałem folder na karte pamięci włożyłem do nawi i nic nie wiem jak ją zaktualizować. Próbowałem też wrzucać sam plik bez folderu i tak samo nie ma aktualizacji. Pomóżcie
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-09-21, 18:29   

a masz ikonkę Uaktualnienie ?
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
dawzim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-21, 18:33   

no właśnie nie mam tej ikony i nie wiem dlaczego, nawigacja nowa dzisiaj kupiona.
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-09-21, 18:44   

i to na pewno masz Larka 43.2 ?
w jakiej wersji? z jakim softem MM czy LM ?
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
dawzim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-21, 18:49   

z oprogramowaniem Lark Map na pewno 43.2
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-09-21, 18:53   

to mi wygląda że ta seria ma okrojony soft :-(
może się okazać że już obligatoryjnie ma też wgraną ,poprawkę,
ale to trzeba by w Larku popytać :-)
a próbowałes sposobem z pierwszej strony
http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0

mnie to pomogło jeszcze zanim wgrałem upgrade :-)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11