Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mój QuickLauncher czyli mnjQuickLauncher
Autor Wiadomość
mnjacentymn
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 283
Wysłany: 2009-11-24, 19:00   Mój QuickLauncher czyli mnjQuickLauncher

Witam.
Postanowiłem spróbować wystrugać coś na kształt QuickLauncher'a ponieważ tenże nie bardzo kocha Garmin Mobile XT a właściwie to Garmin nie kocha jego :)
Program powstał, na razie wersja 0.6.0.0 i niestety też Garmin go nie kocha :cry:
Tak czy owak produkt jest i z rozmów z kolegami wynika, że zainteresowani byliby dodatkowymi możliwościami launchera stąs zamierzam program nieco rozwinąć.
Na razie jest tak , że pomimo pewnych mankamentów ( drobnych ale zamierzam z nimi walczyć ) program "wciąga" oryginalny QuickLauncher.ini więc testy byłyby bezbolesne.
Co więcej, jeżeli do mjnQuickLauncher podamy parametr wejściowy będący jakims tam plikiem .ini ( dowolna nazwa i rozszerzenie byleby składnia była zgodna z QuickLauncher.ini ) to ten podany plik będzie parsowany. Co to daje ? Nie trzeba tworzyć osobnych katalogów z osobnymi QuickLauncher.exe i plikami ini tylko jeden katalog z jednym mnjQuickLauncher i wieloma plikami ini , które podamy przy kolejnych odpaleniach tego programu.
Zgodnie z własnymi przemyśleniami i sugestiami kolegów zamierzam wprowadzić do pliku .ini dodatkowy topic lub więcej ( teraz jest [Settings] ) i tam przemycic dodatkowe parametry dla programu. Mam nadzieję, że nie "wysypie" to oryginalnego QuickLauncher'a.
Z dodatkowych parametrów przewiduje na razie:
1) Dodatkowe kształty ikon ( nie tylko trójkąt ale np. pie, kółko )
2) Możliwość położenia ikony w dowolnym miejscu a nie tylko po 4 kątach
3) Inne racjonalne i wykonalne sugestie ( ale to nie wiem kiedy zrobię )

Tak czy owak proszę o jakieś testy tego co już jest bo może to totalna kicha i nie ma sensu dalej brnąć.

Pozdr.
Jacek

[ Dodano: 2009-11-24, 19:06 ]
No tak :-) Plik tutaj http://www.voila.pl/035/m4llu/
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-24, 19:41   

Coś nie tak z linkiem - nie można pobrać :(
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2009-11-24, 19:44   

Awaria bazy danych serwera.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mnjacentymn
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 283
Wysłany: 2009-11-24, 19:58   

Dzakus napisał/a:
Awaria bazy danych serwera.

A to gdzie mogę to wrzucić na szybkiego ?

[ Dodano: 2009-11-24, 19:59 ]
Dziwne ale przed chwilą wrzuciłem tam ponownie bez problemów.
Raz jeszcze http://www.voila.pl/115/3fry9/

[ Dodano: 2009-11-24, 20:00 ]
Faktycznie linki działają ale w bazie 0. Może tak ich załątwili jak OdSiebie ?

[ Dodano: 2009-11-24, 20:02 ]
A małych zipów nie da się wrzucic na forum bezpośrednio ? Chyba widziałem jak ktoś to robił
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2009-11-24, 20:02   

przeklej.pl. Wysokie mają plecy,

U mnie nadal nie da się ściągać.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mnjacentymn
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 283
Wysłany: 2009-11-24, 20:04   

Jest tutaj http://w271.wrzuta.pl/pli...njquicklauncher

[ Dodano: 2009-11-24, 20:54 ]
Witam.
Zdaje się, że wersja 0.6.0.0 była nie za bardzo zgodna z kolorami z QuickLauncher.
Zamiast np. czerwonego był niebieski.
Tutaj http://w689.wrzuta.pl/pli...njquicklauncher poprawka czyli wersja 0.6.5.0
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-24, 21:15   

Właśnie - niebieski :) Poza tą jedną różnicą działa OK.
 
 
 
mnjacentymn
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 283
Wysłany: 2009-11-24, 21:25   

tikotka napisał/a:
Właśnie - niebieski :)

A co napisałem powyżej ? Nowa wersja :-P

[ Dodano: 2009-11-25, 17:26 ]
Witam.
Tutaj http://w5.wrzuta.pl/plik/...njquicklauncher ,
wersja 0.9.5.0 mnjQuickLauncher
Poprawiłem znane mi rzeczy, wciąż walczę z jedną ( dla ogółu raczej mało istotną ) i dlatego wersja < 1 :)
Ale ale. To już wersja full wypas tzn. możliwe jest używanie innych kształtów niż trójkąt chociaż nie do końca będą to kształty oczekiwane ...
Dodatkowo mamy:

1) prostokąt - oznaczony w pliku .ini jako Squere
2) kółko - oznaczony jako Circle

Przede wszystkim jednak "przyciski" te możemy sobie rozmieścić różnie na ekranie a nie tylko po rogach.
Nowy plik .ini jest w pełni kompatybilny z plikem .ini programu QuickLauncher oraz zawiera oczywiście własne opcje. Jak z nich korzystać ? Myślę, że załączony w paczce plik.ini wyjaśni wszystko a jak nie to oczywiście pisać.

Pozdr.
Jacek
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-25, 18:03   

Elegancko :) Działa bez problemów. Bardzo łatwe w ustawieniu i rozumiem, że można odpalić więcej niż jeden proces? A może dało by się w ini definiować od razu więcej niż 1 przycisk? Jeszcze jakby się przypadkiem dało dorzucić jakiś tekst do przycisku (kiedyś w przyszłości) to było by naprawdę rewelacyjne narzędzie.
 
 
 
mnjacentymn
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 283
Wysłany: 2009-11-25, 18:59   

tikotka napisał/a:
Bardzo łatwe w ustawieniu i rozumiem, że można odpalić więcej niż jeden proces?

Tak, robiłem próby ale prób nigdy dość. I tak jak napisałem. Jeden katalog, parę plików .lnk oraz tyleż samo plików .ini oraz jeden mnjQuickLaucher i jedziemy :). Tak sobie zrobiłem.

tikotka napisał/a:
Jeszcze jakby się przypadkiem dało dorzucić jakiś tekst do przycisku (kiedyś w przyszłości) to było by naprawdę rewelacyjne narzędzie.

To dałoby się zrobić tylko te przyciski są tak małe, że nie wiem czy napisy byłoby widać. Chyba sens byłby tylko dla kształtu Squere no i może Circle. Tak czy owak nasz klient nasz pan :)


Pozdr.
Jacek
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-25, 19:52   

Kółko OK (choć troszkę dziwnie wyglądają fragmenty czarnej obwódki). Kwadracik super. Natomiast z trójkątem mam jakiś problem - mimo deklaracji położenia w INI zawsze wskakuje w róg... Coś sknociłem czy jak? A i jeszcze jedno - coś dziwnego dzieje się "on top" - to znaczy gdy odpalę np 3 przyciski (z różnych ini przez *.lnk) to po otwarciu jakiegokolwiek okienka, zostaje na wierzchu tylko odpalony jako ostatni (pozostałe znikają pod).
Ostatnio zmieniony przez tikotka 2009-11-25, 19:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
mnjacentymn
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 283
Wysłany: 2009-11-25, 19:54   

tikotka napisał/a:
Natomiast z trójkątem mam jakiś problem - mimo deklaracji położenia w INI zawsze wskakuje w róg... Coś sknociłem czy jak?

Coś czuję, że to mój błąd bo najpierw to było a potem stwierdziłem żeby nie ruszać trójkątów jak w oryginale no ale przecież wystarczy wyłączyć jedną z opcji w extSettings i będzie się zachowywać jak w oryginale. Zaraz poprawiam
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-25, 19:56   

To jest drobiazg - gorsza sprawa w z tym znikaniem przycisków pod oknem otwartym...
 
 
 
mnjacentymn
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 283
Wysłany: 2009-11-25, 20:02   

Tutaj http://w451.wrzuta.pl/pli...njquicklauncher ,
wersja 0.9.6.0 . Poprawiono przesuwanie kształtu Triangle

[ Dodano: 2009-11-25, 20:04 ]
tikotka napisał/a:
gorsza sprawa w z tym znikaniem przycisków pod oknem otwartym...

No właśnie mi się też to zdarzyło. Chyba występuje przy więcej niż 1 przycisku ?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-25, 20:10   

mnjacentymn napisał/a:

No właśnie mi się też to zdarzyło. Chyba występuje przy więcej niż 1 przycisku ?

Tak - dokładnie. Jeśli jest włączony więcej niż 1, to po otwarciu nowego okna na wierzchu jest tylko ten, uruchomiony jako ostatni. Niestety to uniemożliwa użycie np 2 przycisków w Automapie, ale liczę, że da się z tym coś zrobić :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 9