Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:50
Becker Traffic Assist Pro 7916, zatrzymuje sie na logo.
Autor Wiadomość
bartek1131
azymut


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-24, 15:05   Becker Traffic Assist Pro 7916, zatrzymuje sie na logo.

Witam, mam problem ze Beckerem 7916 znajomego. Otóż zacząłem bawić się w jego windowsie. Kopiowałem pliki naglę się zawiesił, zresetowałem i przy włączaniu zatrzymuje się na ekranie startowym. Proszę mi powiedzieć lub dać link do softu Beckera 7916 albo skąd go wziąć. Pozdrawiam i Proszę o pomoc
Dodam że szukałem na stronie producenta ale nie mogę znaleźć..
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-11-24, 16:12   

Masz połączenie z komputerem?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
bartek1131
azymut


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-24, 16:20   

Tak, czyta go jak normalnie. Czyli znajduje samą SD
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 41
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2009-11-24, 18:08   

Becker wycofał się ze wsparcia dla tego modelu.
Wadą jest brak złącza USB - flash tylko z SD.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
bartek1131
azymut


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-24, 18:11   

Jest w nim złącze USB... Czyli że co nie ma softu żadnego?! nie ma możliwości naprawy?

Jak wejść to Biosu tego czegoś?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-11-24, 20:36   

Skontaktuj się z serwisem Beckera: http://www.harman-becker....i_wsparcie.html
_________________

 
 
bartek1131
azymut


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-26, 08:16   

Udało mi się naprawić bez żadnej ingerencji w soft. Naładowałem do pełna, włączoną zostawiłem na noc, rano podłączyłem rozładowanego pod PC i DZIAŁA :). Temat do zamknięcia Proponuje przykleić w tym dziale gdyż wiele osób ma z tym problem a nie ma żadnej zapowiedzi an necie.
 
 
metteorek
azymut


Dołączył: 23 Lip 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-07-23, 08:55   problem z becker 7916

Witam
Mam problem z Nawigacją Becker 7916
Otóz tata mówi że klikną format o od tamtego czasu Nawi wisi na logo Becker

Proszę o pomoc
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-07-23, 09:04   

metteorek napisał/a:
Otóz tata mówi że klikną format

Format , czyli usunął wszystkie pliki , trzeba wgrać na nowo.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-07-23, 09:14   

metteorek,
Masz połączenie navi z komputerem :?: Jeśli nie poczytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 2 , jeśli też nie pomoże , to trzeba wgrać nowe oryginalne Firmware.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-07-23, 09:15   

Danielos 102 napisał/a:
może takie coś Cię zainteresuje
Ale to jest odblokowanie, a nie kopia oryginalnej zawartości
Backup (z SD) jest tu: http://chomikuj.pl/januszek2245/BECKER/7916
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jestem_ktoś 2012-07-23, 09:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
metteorek
azymut


Dołączył: 23 Lip 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-07-23, 18:19   

ale jak to zrobić w jakim formacie fat/fat32

MOżecie opisać krok po kroku bo nie rozumie
 
 
metteorek
azymut


Dołączył: 23 Lip 2012
Posty: 4
  Wysłany: 2012-07-27, 06:01   becker 7916 problem z nawi

Prosiłbym o info jak go:

1.Sflashować
2.Zrobić Hard Reset
3.Wejść do menu serwisowego
4.Wykonać 9 nóżke


Szukałem na google.pl ale brak tam jest informacji

|Proszę o pomoc

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-07-27, 07:03 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do założonego przez Ciebie wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
metteorek
azymut


Dołączył: 23 Lip 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-08-12, 08:28   wisi na logo producenta

mam problem z nawi becker 7916 otuż wisi na logo producenta
jest niewidoczna pod activesync
Prosze o info jak wgrac backup z sd i backupa bo nigdzie nie moge znalezc
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-08-12, 08:41   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15096
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10