Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 15:06
Czy da się powrócić do fabr.. menu w odblokowanej Manta 060
Autor Wiadomość
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2009-11-24, 09:51   Czy da się powrócić do fabr.. menu w odblokowanej Manta 060

Koledzy czy da się powrócić do fabrycznego menu startowego w odblokowanej ( metodą "Manta GPS-410 Unlock v1.04 ) Manta 060 jeśli tak to jak to zrobić ?
Poniżej scren z mojej Manty :
Kerik

ScreenShot001.jpg
Plik ściągnięto 11512 raz(y) 27,99 KB

_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
Ostatnio zmieniony przez Kerik 2012-06-04, 11:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2009-11-24, 10:30   

Przywróć rejestr z kopii zapasowej
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2009-11-24, 12:58   

jestem_ktoś no ale Ja nie mam kopi zapasowej bo nie zrobiłem ! Może ma ktoś na forum kopię zapasową do Manta 060 - b.proszę o ewentualne podesłanie linka z taką kopią , będę b.b.wdzięczny.
Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2009-11-24, 13:14   

Zajrzyj do http://www.my-navia.pl/vi...ight=backup+060
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2009-11-24, 15:53   

jestem_ktoś ściągnąłem backupa ale boję się coś ruszać żeby nie stracić wszystkiego co mam teraz na Manta w sumie to mnie chodzi o to żeby zmienić menu pulpitu którego teraz mam . Pomyślałem że jak bym wrócił do oryginalnego menu z przed odblokowaniem to później odblokował bym przez wpis na karcie SD ale to jest trochę nie bezpieczne więc chyba zostanę przy tym jaki mam (scren we wcześniejszym poście)
Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
brother
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-01-08, 10:47   Ponowne zablokowanie manty 060

Da się?
Ściągnąłem backup ale co dalej?

- odblokowałem ja sposobem Piotrza - miałem problemy z kartą SD i wszystko działa (dzięki waszej pomocy) teraz proszę o pomoc w jej zablokowaniu.
Posiadam program windows mobile (jest on standardowo wgrany w windows 7) ;-)

Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2010-01-08, 11:51   

Obawiam się, że to odblokowanie ingeruje w rejestr. Musisz przywrócic zarówno rejestr (programem CERegEditor) jak i pliki systemowe (kopia z ActiveSync).
As chyba da sie uruchomic na Win7 (albo poprawka ze strony Microsoftu na wsteczną kompatybilnośc z XP, albo zainstalowac maszyne wirtualną i na niej XP)
_________________

 
 
markman 
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 215
Skąd: PL
Wysłany: 2010-01-08, 12:50   

Na forum http://www.manta.info.pl kol. Daniel xx napisał:
cytat:
... postanowiłem zablokować nawigację (była odblokowana sposobem Piotrza) i tu zaczeły się problemy a mianowicie:
Próby powrotu do stanu oryginalnego za pomocą ActiveSync zakończyły się niepowodzeniem (miałem backup zrobiony tym programem-zanim nawigacja została odblokowana).
A ten zbutwiały ActiveSync stwierdził że backup pochodzi z innego urządzenia i nie może dokończyć operacji przywracania, dodam że nie mam innej nawigacji a plik backup wykonałem osobiście i na 1000% był z tego urządzenia.
Tak więc postanowiłem przywrócić rejestr za pomocą programu Regedit, który miałem w nawigacji. Za pomocą opcji "importuj" rejestr został przywrócony, lecz po resecie nawigacji okazało się że nie mogę połączyć się z komputerem, nie działały także tricki z katalogiem Explorer.exe lub mapamap30 znajdującymi się na karcie.
Czyli nawigacja zdechła. Po namyśle czy oddać gps do serwisu czy samemu zainterweniować, wybrałem to drugie i postanowiłem sam naprawić to co popsułem (zanim nawigacja wróciła by z serwisu to pewnie minęłyby ze dwa miesiące)
Po odkręceniu obudowy zabrałem się za zlokalizowanie pamięci Flash (odlutowałem 4 pokrywy ekranujące zanim na nią trafiłem, znajduje się ona pod wyświetlaczem)
Następnie przylutowałem kawałek przewodu tam gdzie był przylutowany ekran a na drugim końcu przewodu zakręciłem szpilkę aby łatwiej było zewrzeć 9 pin pamięci do masy. Po włączeniu nawigacji zwarłem 9 pin pamięci do masy i jednocześnie wcisnąłem reset (ten znajdujący się z tyłu gps-a).
Po tym zabiegu ukazały się te 3 okienka (Navigation, GPS Receiver, Travel Kit).
Czyli nawigacja odżyła. Po utworzeniu na karcie katalogu Explorer.exe ukazał mi się pulpit z dostępem do katalogów w nawigacji.
Czyli operacja zakończyła się pełnym sukcesem.
 
 
nowaczek81 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Wiek: 39
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 55
Wysłany: 2010-01-08, 14:01   

najlepiej po przywróceniu systemu zrobic tak

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=11723
 
 
brother
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-01-08, 19:22   

Nie obejdzie się bez grzebania w środku kurcze...
dlaczego - ponieważ wcześniej (rano) wgrałem backup wszystko przebiegło ok - reset i ...
teraz mam to samo co było tyle że w menu start sam panel sterowania ...
- teraz navi wyświetla błąd przy próbie połączenia z komputerem i tym sposobem mam brak połączenia...

Da się to jeszcze jakoś zrobić bez odkręcania navi? :-/
 
 
markman 
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 215
Skąd: PL
Wysłany: 2010-01-08, 20:56   

Wydaje mi się, że odblokowanie (jakiejkolwiek) Manty sposobem Piotrza, to najgorsza rzecz jaka je może spotkać. Jedyny, znany dotychczas, sposób przywrócenia oryginalnego menu, to rozkręcenie urzadzenia i ..."metoda 9-tej nóżki".
Przepraszam, jest jeszcze drugi sposób - serwis.
 
 
brother
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-01-09, 11:40   

W takim razie biorę się do roboty...

[ Dodano: 2010-01-09, 12:28 ]
Udało się! Dziękuje wszystkim za pomoc!
_________________
 
 
dobrzyn
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 7
Wysłany: 2011-02-26, 02:43   poszukuje fabrycznego menu do manty 060

witam szukam szukam i znaleźć nie mogę:( szukam nowego menu do mojej manty:)
mante dostałem od brata i podczas odpalania otwiera sie odrazu windows czy jest mozliwosc powrotu do menu jesli tak to jak to zrobic??
i jeszcze poszukuje takiego menu zebym bylo samo z MapaMap i AutoMapa i wejsciem do windowsa:)

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-02-26, 16:34 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Sprecyzowałem tytuł.
" poszukuje menu do manty 060" sugeruje chęć wgrania czegos z "PulpitClub Maniaca"
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-02-26, 16:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
eZygmunt 
Waypoint



Pomógł: 9 razy
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 189
Skąd: przeważnie z Krakowa
Wysłany: 2011-02-26, 11:25   

np.
http://www.manta.info.pl/viewtopic.php?t=10782
lub
http://www.manta.info.pl/viewtopic.php?t=10293

dobrzyn napisał/a:
czy jest mozliwosc powrotu do menu jesli tak to jak to zrobic??

da się - wystarczy chcieć = użyć "szukaj"
W skrócie są dwie metody:
    1. Odtworzenia "backupu" za pomocą ActiveSync'a...
    2. Wgranie od nowa firmware od kol. dvd79 (tu masz dodatkowy plus/bonus - jak wgrasz "poprawione" będziesz miał parę bajerów np. wybór programu nawigacyjnego i/lub obsługę kart SDHC o dużej pojemności)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2011-02-26, 16:38   

dobrzyn napisał/a:
czy jest mozliwosc powrotu do menu
Oczywiście, wystarczy cofnąć to, co zostało zrobione, by startował Windows, na przykład wyedytowac rejestr i zobaczyć wpisy w "Launch"

P.S. Dołączyłem do istniejącego wątku - regulamin forum, p.4
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 14