Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-07-09, 07:21
sony nav-u51a i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
kmach77
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 58
Wysłany: 2010-07-04, 18:07   

nie pomoglo:(
_________________
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-04, 18:11   

A po zrobieniu wpisu, zapisaniu zmian zrobiłeś reset nawigacji? Dokładnie zrobiłeś taki wpis jak podałem? To jak do tej pory jedyny sposób na wyłączanie się iGO. Kiedyś jeden z użytkowników przestawił jedną literkę i tez nie chciało mu zadziałać ;-)
Dokładnie w sys.txt ma to wyglądać tak:
Kod:
[interface]
exit_on_restart=0
shutdown_time=0
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
kmach77
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 58
Wysłany: 2010-07-05, 10:39   Drźący głos navigatora jeszcze pozostał:(

Nie wazne na ktorym lektorze, IGO nie ma wgranego ukształtowania terenu.[ktos w jakims poscie sugerowal, ze moze to miec wplyw na sprzet i plynnosc pracy].
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-05, 18:49   

Na niektórych wersjach iGO bywają problemy z głosem. Spróbuj innej wersji(z innego źródła). A co z automatycznym wyłączaniem?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
kmach77
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 58
Wysłany: 2010-07-06, 11:44   

Twoja rada działa bez zastrzezen.:)
No to teraz musze poszukac igo na pna..........

[ Dodano: 2010-07-06, 11:49 ]
Moja wersja jest stad http://peb.pl/oprogramowa...igo-8-a-22.html usera pannonia75. Możecie mi podrzucic linka do sprawdzonej wersji IGO dzialajacej na PNA, chetnie z gurjonem?

[ Dodano: 2010-07-07, 12:47 ]
Nowe spostrzezenie.............

Podczas gdy lektor zaczyna mowic zanim nawi nie wyjdzie z okna jakichs ustawien nie szarpie sie mu glos. Zaraz tylko jak zaczyna nawigowac w oknie mapy glos mu skacze:(
 
 
wiki774
azymut


Dołączył: 20 Wrz 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-09-20, 14:46   

Elo, czy możesz podesłać zawartość karty z NV-U51A? Byłbym niezmiernie wdzięczy:))Pozdrawiamjanuszek2245,
 
 
makada
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-09-28, 10:29   

Panowie nie chcę zakładać nowego wątku dlatego piszę tutaj. Kupiłem za bardzo małe pieniądze nawigację Sony NV-U50 N i wyczytałem że można jej podmienić kartę na większą, ale rozkręcałem ją ze trzy razy i karty żadnej tam nie widzę. Czy ta nawi posiada wogulę kartę pamięci? Czu może tylko model U51? Jeśli ktoś wie to proszę o pomoc .Bo może już na starość oślepłem i nie widzę tej karty.
 
 
b5000
Waypoint


Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 42
Wysłany: 2010-10-18, 21:46   Am na sony nv-u51

Witam, mam problem zwiazanym z nawigacja wspomniana w temacie. Mam do wgrania AM i odblokowania GPS firmy Sony nv-u51, niestety owa nawigacja nie posiada wejscia na karte sd i powiem szczerze ze nie wiem jak mam sie zabrac na odblokowanie i zainstalowanie AM.
Mam nadzieje że podpowiecie mi jak mam to bezpiecznie uczynić :) ?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-10-18, 21:50   

Myślę że o odblokowanie powinieneś uderzyć tu
http://www.my-navia.pl/index.php?c=41

i jak się z tym uporasz to dopiero instalacja AM, w razie problemów zapraszamy po pomoc.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
Ostatnio zmieniony przez renron 2010-10-18, 21:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
b5000
Waypoint


Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 42
Wysłany: 2010-10-18, 21:52   

dziekuje za szybka odpowiedz ale cos link mi sie nie chce odpalic
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-10-18, 21:54   

Spróbuj jeszcze raz, zmieniłem link, a forum też jest trochę przeciążone. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
b5000
Waypoint


Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 42
Wysłany: 2010-10-18, 21:56   

no nie widze wsrod watkow odblokowania akurat takiego modelu sony :(
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-10-18, 22:04   

To załóż swój i szpece od soniaków pomogą, tu możemy Ci pomóc w instalacji AM.
Poczytaj o podobnych modelach, może podpasuje.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
diyman 
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 386
Wysłany: 2010-10-18, 22:52   

Odblokowanie (pamiętaj o zrobieniu kopii zapasowej). Będziesz potrzebował ActiveSync i pliku showtaskbar.exe

1. Podłącz urządzenie do PC i odpal.
2. W ActiveSync Eksploruj -> Mounted volume -> Sony -> NAV-U, skopiuj tutaj plik showtaskbar.exe
3. Zmień nazwę pliku NAV-U na np. NAV-U2, a plikowi showtaskbar na NAV-U
4. Miękki reset i na dole ekranu jest linia, kliknięcie w lewym dolnym rogu (trzeba trafić czymś cienkim) i pojawia się taskbar.

Można mu ustawić wtedy żeby się nie chował: Start ->Settings ->Taskbar and Start Menu -> odznaczenie Auto hide i zaznaczenie Always on top.

Katalog NAV-U jest ukryty żeby go widzieć w otwartym oknie eksploratora View -> Options -> Do not show hidden files nad folders (odhaczamy).

Orginalną mapę odpalamy z pliku NAV-U2 (orginalnie był NAV-U pkt. 3). Można sobie na pulpit porobić skróty. Aha po twardym resecie wszystko wraca do stanu wyjściowego.

Orginalnie w tym Sony jest zdaje się karta miniSD 512Mb, ale łyka też 2Gb.

A teraz na temat.
Co do AutoMapy Sony NV-U51 ma o ile dobrze pamiętam Windows Ce 4.2(?) więc am powinna chodzić ale ... no właśnie trzeba po testować i ręcznie ustawić port COM gps-u ( port com5, prędkość 57600 o ile pamiętam) i przestawić (jak w innych soniakach) protokół gps na NMEA programem SirfTech żeby am łapała fixa.
Ostatnio zmieniony przez diyman 2010-10-18, 23:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-10-18, 22:59   

diyman napisał/a:
Orginalnie w tym Sony jest zdaje się karta miniSD 512Mb, ale łyka też 2Gb.

diyman, coś tu nie gra. ;-)

b5000 napisał/a:
niestety owa nawigacja nie posiada wejscia na karte sd
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10