Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Ładowanie
Autor Wiadomość
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-16, 04:28   

No cóż... to i tak więcej niż moja nokia 9300, która nawigując na TT5 wyciąga max 30min, ale jak wyłączę nawigację i dam tylko mapę - to da się już wytrzymać do 4 godzin, a to na spacer po mieście wystarczy.
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
YORK_UKP 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 5
Skąd: slask
Wysłany: 2008-03-17, 18:57   

no panowie wszytsko super a mieliscie taki problem jak podlaczacie od akiry ladowrake do gniazda zapaliniczki zielona dioda swieci czyli okij na akirze pokazuje mi ze batery (kaput i live )wiec zostwiam na 4godzinki do ladownia ksiazkowa opcja mowi ze 3.5h wystarczy przychodze i bach patrze a akira odlaczoina i pokazuje mi po 1min ze bateria jest kaput mysle sobie hrrr z zebami zaciskanymi co to h... jest grane sprawdzam obowd elektryczny w aucie czy 12v dziala na wylaczonym silniku tak dzial spawdzam bezpiecznik w ladowrace smahcodowej akiry jest przejscie ba nawet star nokie 3310 laduje akirowska ladowraka mysle sobie szukam w kasiazce moze cos nie tak moze gps laduje sie na zalaczonej akirze ze jak wylacze on/oof w akirze to moze i obowod ladownai tez wylaczony wiec laduje 2 raz na zalaczonej ot tak dla doswiadczenia hmm tez nic mysle spawdzam ten wtyk w akirze czy bolec moze skrzywiony lub ulamal sie ale nic wiec dalej podlaczam pod uzrzdenia made in lodowk pzrenosna co 220vzmienai na magiczne 12v o 10 A max podlaczam w domu laduje znow 3.5h i cholerka jak nie przeklne znow to samo jzu napiecie nateznie spawdzalem bawilem sie uzradzeniem magiczne oczko czy przejscia sa i jak myslicie panowie jak to jest bateria w akirze kaput??do wymiany w serwisie? bo jak podlacze pod gniazdko podczas jazdy to gps dzial non stop ale jak odlacze kabelek ladownia to juz koniec:( oczywscie dzis do srewisu dzwonilem od 12-15 ani razu nieudalo sie jzu telefon topil sie w dloniach mi:( jak myslicie co moze byc nie tak ja chyab stwiam ze z ta bateria w akirze cos nietak albo uklad w akirze padl do ladownia bateri czy cus...???pozdrawiam wszytskich i gratuluje jesli ktos doczytal az dotad;)

[ Dodano: 2008-03-17, 19:01 ]
AkiroKurosawa napisał/a:
Pomimo kilkugodzinnego ładowania samochodówką bateria w akirce trzyma ledwo ok 40-50min. podczas pracy.Na samym poczatku nie naladowalem jej do końca, jak myslicie moze to tzw "memory efect",bateria sie zle sformatowana[?], albo po prostu jest trafiona....


witam w clubie ja to samo juz mam lecz jescze gorzej :(

[ Dodano: 2008-03-17, 19:53 ]
i nadal namawiam na zakup ladowarki http://allegro.pl/item325...ce_zajrzyj.html

------------------------------

hmm po co przepłacac to samo trzymanie ma zasilacz motorola AAPN4064A a kosztuje jedynie 9.90zl to tak jak ktos liczy grosiki w portfelu biedronkowym:P:P :)pozdro
 
 
 
raby 
Navi Expert
navi oblatywacz


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 257
Skąd: Krasnystaw
Wysłany: 2008-03-17, 19:57   

juz przestan namawiac bo od tego jest gielda!

masz walnieta akire - serwis...

takie wypracowanie ze ledwie mi sie udalo to doczytac :shock:
 
 
YORK_UKP 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 5
Skąd: slask
Wysłany: 2008-03-17, 20:31   

raby napisał/a:
juz przestan namawiac bo od tego jest gielda!

masz walnieta akire - serwis...

takie wypracowanie ze ledwie mi sie udalo to doczytac :shock:


w przyszłości poprawię się
 
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-18, 00:28   

YORK_UKP, Jeśli możesz, zainstaluj FireFoxa - on ma taki plugin do sprawdzania pisowni. Jeśli nie możesz używać firefoxa to proszę przed wysłaniem wrzucić tekst do Worda - i poprawić pisownię. Ja mam przypadłość która się zwie Dysortografia, ale przez szacunek do innych forumowiczy - sprawdzam pisownię przed publikacją.




Co zaś się tyczy Twojej Akiry - to albo padło Accu, albo masz walnięty układ ładowania - wbudowany w urządzenie.

Pozdrawiam serdecznie
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
peter174 
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 25
Wysłany: 2008-04-10, 20:34   

do konca nie byłem przekonany gdzie to wrzucić ale chyba tutaj bedzie odpowiednio ... ile jest warte hasło "Zasilacz do AKIRA" :?: .. az całe 16 zł .. zobaczcie na przykładzie dwoch aukcji tego samego goscia na których oferowany jest identyczny zasilacz:
- http://www.allegro.pl/ite...ancja_fvat.html
- http://www.allegro.pl/ite...arancja_fv.html
a najbardziej smiac mi sie chce z tych kilku osob ktore za hasłem "akira" gotowe były te 16 zł przepłacić :mrgreen: :mrgreen:
_________________
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-10, 20:50   

peter174 napisał/a:
ile jest warte hasło
Strasznie droga wtyczka... :mrgreen:
_________________

 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-04-11, 03:28   

No moment... a jak to jest z tą wtyczką do PSP - może są takie same i wcale gość nie musi ich zmieniać!

A wtedy byłoby to idealne dla nas rozwiązanie - Ma ktoś PSP i może to sprawdzić?

Dobra... nie aktualne...

AKTUALIZACJA:

Już sprawdziłem PSP 4mm :-( - czyli nie ma gotowca - trza lutować...
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-11, 06:52   

diego6 napisał/a:
trza lutować...
Mój pościk nic Ci nie sugerował?
_________________

 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-04-11, 09:23   

Staram się zanim coś napiszę od siebie - sprawdzić czy to prawda...
Tym razem było to niepotrzebne, ale ostatnio pojechałem w ciemno i się ośmieszyłem :-)
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
raby 
Navi Expert
navi oblatywacz


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 257
Skąd: Krasnystaw
Wysłany: 2008-04-11, 12:37   

ladowarka do motoroli na allego kosztuje 2zl + 6 przesylka i mozemy to wtyczke zalozyc do wiekszosci zasilaczy jakie mamy w domu (o ile mamy)

Bylo... 8-)
 
 
rawemon 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Kwi 2008
Posty: 14
Wysłany: 2008-04-17, 18:35   

Kupiłem dziś akirę 3512 i do ładowania używam ładowarki od lodówki turystycznej: output: 12v/5.8A. Czy to natężenie prądu nie jest za duże?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-17, 18:38   

Cytat:
Czy to natężenie prądu nie jest za duże?
Natychmiast wyłącz :!: :!: :!:
Natężenie to pryszcz, ale 12V zamiast 5V może być zabójcze...
_________________

 
 
woszczyn 
Navi Expert
Guepard +i900 Omnia


Pomógł: 17 razy
Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 269
Skąd: Lodz
Wysłany: 2008-04-17, 19:30   

jezeli ten zasilacz od lodowki traktujesz jak zrodlo 12 V do podlaczenia ladowarki samochodowej to nic sie nie stanie w przeciwnym wypadku patrz post wyzej
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-17, 19:37   

woszczyn napisał/a:
jezeli ten zasilacz od lodowki traktujesz jak zrodlo 12 V do podlaczenia ladowarki samochodowej
Trafna uwaga; jednak jak przeczytałem, że przedmiotowego sprzętu używa do "ładowania" to mi się ciepło zrobiło... :mrgreen:
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 9