My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:21
Mireo Cardinale 3.0 Black Ed. - pytanie o aktualizacje
Autor Wiadomość
aenwu 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 08 Sie 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-08-09, 08:01   

___Olivia_ napisał/a:
aenwu,
To powinno Ci pomóc :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=250164#250164


Czytałem ten temat i nic z niego nie wynika dalej nie wiem jak zaktualizować mapę. Strona producenta twierdzi, że aktualizacji nie ma.

edit

Jak chciałem sprawdzić w Ustawieniach czy można wybrać ścieżkę do programu nawigacyjnego na karcie pamięci, to nie jest ona widoczna by np zainstalować AutoMapę tylko widoczna jest jedynie pamięć wewnętrzna urządzenia. Karta pamięci jest widoczna w Multimediach sprawdzałem swoją kartę z telefonu i wyświetliły się zdjęcia które na niej były.
Ostatnio zmieniony przez aenwu 2014-08-09, 12:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
aenwu 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 08 Sie 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-08-09, 15:13   

Nie to że mi się nie chciało czytać, bo czytałem szukałem i nie znalazłem tego co chciałem ;-)

Nie było nic z tą nawigacją robione jest oryginalna jak była kupiona trzy lata temu tak dopiero teraz chce to zaktualizować myślałem, że przez stronę producenta się uda zrobić aktualizacje ale po założeniu konta rejestracji urządzenia "Brak aktualizacji"
Ostatnio zmieniony przez aenwu 2014-08-09, 15:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2014-08-09, 15:26   

A jesteś pewien, że wiesz, czego szukać?
aenwu napisał/a:
GoClever Navio 500 Plus nie znalazłem aktualnej mapy
Nie istnieją mapy do GoClevera - mapy są do programów nawigacyjnych. A czym się różnią te wytłuszczone pojęcia przeczytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
W poradniku napisałem:
Cytat:
kopiujemy do folderu MAPS pliki (cpf + lic) z linków w wątku http://www.my-navia.pl/.............php?t=28156


aenwu napisał/a:
wybrać ścieżkę do programu nawigacyjnego na karcie pamięci, to nie jest ona widoczna by np zainstalować AutoMapę
O to pytaj w innym wątku


P.S. Posty nie wnoszące nic do tematu wyleciały do śmietnika
_________________

 
 
aenwu 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 08 Sie 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-08-09, 15:43   

jacekp1313 napisał/a:
Nie istnieją mapy do GoClevera - mapy są do programów nawigacyjnych. A czym się różnią te wytłuszczone pojęcia przeczytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
Link do wątku z mapami jest w poradniku.


Wiem co to jest program nawigacyjny i urządzenie źle się wyraziłem.

Które mapy pasują do tego programu Mireo viaGPS 3.1? bo w pierwszym poście w tym wątku http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
są z 2010.09 a ja mam z tego roku zainstalowaną tyle że z lipca.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2014-08-10, 14:04   

Wymieniasz komplet - plik mapy (*.cpf) i plik licencji (*.lic)
_________________

 
 
aenwu 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 08 Sie 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-08-10, 14:12   

jacekp1313 napisał/a:
Wymieniasz komplet - plik mapy (*.cpf) i plik licencji (*.lic)


Tak też zrobiłem i wszystko działa
 
 
maly_gi 
Navi Expert
GoClever 5040



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 337
Skąd: 53°77'N 15°78'E
Wysłany: 2014-11-23, 12:57   

Ja mam problem z podmianą pliku map konkretnie tego pliku(*.cpf) z racji tego, że nowy plik jest znacznie większy od starego wywala mi komunikat o braku miejsca na ResidentFlash. Poproszę o jakieś sugestie, pomoc.
_________________
Navia NV 35; GoClever 5040

http://www.mynavi-expert.pl/reflink/47765/
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2014-11-23, 13:20   

Przenieś mapy na SD i zmień wpis w ordinale.ini
Albo wywal zbędne rzeczy z RF - jakie, sprawdź sam
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
maly_gi 
Navi Expert
GoClever 5040



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 337
Skąd: 53°77'N 15°78'E
Wysłany: 2014-11-23, 13:27   

Na RF mam tylko Mireo viaGPS 3.0 i to co do niej potrzebne, więc nie bardzo jest co wywalić, popatrzę jak będzie pracował program z mapami na karcie SD ... rozumiem, że trzeba skopiować cały folder "MAPS" na kartę ? i który wpis w ordinale.ini zmienić:
[Main]
CacheSizeMB=8
MultimapDir=Maps
SafetyWrn=0
SmartSearchKeyboard=1
LaneInfo=1
SignPost=1
CrashRestartPeriod=5
ShowBattery= 1
DefaultCountry="Polska"
RecordButton=0
disable_ticks=1
SysBatteryNotification=1
auto_zoom_max=16
SaveTimeZone = 1
SunsetAngle = 5
StreetFontSizeOffset=3
AutoSaveNavigationRoute=1
_________________
Navia NV 35; GoClever 5040

http://www.mynavi-expert.pl/reflink/47765/
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2014-11-23, 13:44   

maly_gi napisał/a:
rozumiem, że trzeba skopiować cały folder "MAPS" na kartę ?
Tak

maly_gi napisał/a:
który wpis w ordinale.ini zmienić:
W wierszu mutlimaps=... podajesz ścieżkę dostępu do folderu z mapami (np. mutlimaps=SDMMC/maps) http://www.my-navia.pl/vi...p=249862#249862
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
maly_gi 
Navi Expert
GoClever 5040



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 337
Skąd: 53°77'N 15°78'E
Wysłany: 2014-11-23, 15:15   

Nie zadziałało ... program się uruchamia do momentu wczytywania map a później wraca do wyjścia.
_________________
Navia NV 35; GoClever 5040

http://www.mynavi-expert.pl/reflink/47765/
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2014-11-23, 16:18   

Sprawdź poprawność wpisu - tamten był tylko przykładowy
I rozszerzenie pliku (*.ini czy *.ini.txt)
_________________

 
 
maly_gi 
Navi Expert
GoClever 5040



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 337
Skąd: 53°77'N 15°78'E
Wysłany: 2014-11-23, 16:25   

jest *.ini i wpis jest taki jak powinien być:
[Main]
CacheSizeMB=8
MultimapDir=SDMMC\Maps
SafetyWrn=0
SmartSearchKeyboard=1
LaneInfo=1
SignPost=1
CrashRestartPeriod=5
ShowBattery=1
DefaultCountry="Polska"
RecordButton=0
disable_ticks=1
SysBatteryNotification=1
auto_zoom_max=16
SaveTimeZone=1
SunsetAngle=5
StreetFontSizeOffset=3
AutoSaveNavigationRoute=0

Nawet robiłem coś takiego, na zasadzie tego przykładu tylko zamiast Photos miałem Maps i też nic : PhotosDir=\SDMMC\Mobilenavigator\Photos czyli było tak: MultimapDir=SDMMC\Mobilenavigator\Maps
_________________
Navia NV 35; GoClever 5040

http://www.mynavi-expert.pl/reflink/47765/
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2014-11-23, 17:31   

OK, podaj co masz na SD i jakie pliki masz w MAPS (włącz rozszerzenia)

A skopiowałeś skorygowany ordinale.ini do nawi? Bo mi sie parę razy zdarzyło, że poprawiony plik został w kompie... :oops:

I jeszcze jedno - nawigacja czyta ten typ karty?
_________________

 
 
maly_gi 
Navi Expert
GoClever 5040



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 337
Skąd: 53°77'N 15°78'E
Wysłany: 2014-11-23, 17:53   

na SD tylko folder MAPS, karta jest widoczna i czytana przez urządzenie, plik *.ini podmieniony prawidłowo ... popracuje jeszcze nad tym problemem, sprawdzam czy gdzieś nie brakuje pliku jakiegoś lub czy przypadkiem nie jest coś zamienione. Dzięki za pomoc.
_________________
Navia NV 35; GoClever 5040

http://www.mynavi-expert.pl/reflink/47765/
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12