My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 13:20
LARK 50.1 bład pmp.exe
Autor Wiadomość
psuja89_2008
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 5
Wysłany: 2010-09-25, 21:17   

czyli folder rezident flesh2 ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2010-09-26, 06:10   

psuja89_2008, Resident Flash 2
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
maiki00
azymut


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-09-27, 18:11   Błąd pmp.exe

Witam
Mam problem z uruchomieniem nawigacji lark 50.1 win 6.0. (błąd pmp.exe) Czytałem już trochę na forum co i jak niestety niektóre linki są padnięte i niemam skąd pobrać plików. Czy mógłbym prosić o jakąś konkretna instrukcje krok po kroku aby przywrócić lark'a do życia i wrzucenie nowych plików potrzebnych do uruchomienia nawigacji .
Pozdrawiam maiki00

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-09-28, 08:26 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-09-27, 18:24   

maiki00 było dołączyć do tego wątku :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...t=14927&start=0 ,a nie zakładać nowy temat który był już przerabiany.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
maiki00
azymut


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-09-27, 19:13   

Otóż potrzebowałbym tak mi sie bynajmniej wydaje pliku "cePlatformway.exe " niestety link jest padnięty i prosił bym o wstawienie nowego ewentualnie podanie jakiejś innej instrukcji jak ożywić larka 50.1 z błedem pmp.exe
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9517
Wysłany: 2010-09-28, 06:27   

Ten plik możesz sobie zrobić sam: http://www.my-navia.pl/vi...p=145317#145317
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2010-12-04, 11:26   

Witam
Postawilem larka 50.1 WinCE 6 na nogi po bledzie pmp.exe ale teraz mam taki problem lark odpala pokazuje sie ekran startowy i slychac dzwiek taki sa jak jest przy uruchamianiu pulpitu przy pomocy cePlatformway jak pozbyc sie tego dzwieku ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
Kasztellan
azymut


Dołączył: 06 Sie 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-08-07, 17:03   

Witam,
Mam problem z Lark 50.1 WinCE 6 a dokładniej z plikiem pmp.exe.
Próbowałem kilku sposobów, które są na tym forum podane i nic...
Bardzo proszę o podpowiedź i pomoc.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9517
Wysłany: 2011-08-07, 17:09   

Innych sposobów poza opisanymi w tym wątku nie ma.
Nawet metoda na ceplatformway.exe tez nie działa?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Kasztellan
azymut


Dołączył: 06 Sie 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-08-07, 17:22   

Wchodzę do Larka od strony Windowsa i próbowałem znaleźć katalog ResidentFlash2 lub o skróconej nazwie i nie mogę. Posiadam ten katalogi i próbowałem go skopiować to nawet nie wiedziałem czy go skopiował czy nie.
A może kolega ma aktualne linki i "poprowadził by mnie za rękę" z tym tematem?
Bardzo proszę...

P.S. Podczas próby kopiowania do katalogu ResFl2 w pamięci Larka wyskakuje komunikat, że nie można skopiować - dlaczego nie mogę skopiować. Korzystam z Cecommandera.

- Udało mi się wgrać ściągnięty z internetu ResidentFlash2. Nie wyskakuje już komunikat o brakującym pliku pmp ale wisi na ekranie startrowym. Reset nie pomaga.
Proszę o pomoc...
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 619
Wysłany: 2012-01-31, 22:43   

Zastosuj Windows Mobile Center.
 
 
mieto100
Waypoint


Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 16
Wysłany: 2013-04-14, 17:28   LARK 50.1 bład pmp.exe

Mam taki sam problem jak kasztelan tzn,po naprawie pmp.exe lark wisi na ekranie startowym.Co zle zrobiłem i jak to naprawic?
 
 
jasiek32
azymut


Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-07-03, 20:40   

Witam wszystkich.
Temat jest stary ,ale mam właśnie taki sam problem .
Robię wszystko jak w opisie :
Cytat:
Skoro masz WinCE 6, zrób tak:
- na kartę z cePaltform... skopiuj CeCmd z apteczki
- na tą sama kartę skopiuj RF2 w wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14932
- włóż kartę do nawigacji i włącz
- włacz cecommandera
- wejdź do ResFl2 w nawigacji (podobnie jak w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9439 lub http://www.my-navia.pl/vi...t=12481&start=0 )
- skopiuj brakujące pliki (lub całość)

i po podmianie folderu RF2 dalej mam to samo .
Co jeszcze mogę zrobić ?
Odpalam plik pmp bezpośrednio z folderu RF2 ale pokazuje krzaki i nic więcej . Po wyciągnięciu karty z nawigacji znowu się zawiesza podczas ładowania.
 
 
grunz 
azymut


Dołączył: 16 Paź 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-10-16, 21:32   

fryta22 napisał/a:
ZROBIONE !!!
Rozwiązanie:

Formatujemu kartę w moim przypadku 4GB Kingston.
Bezpośrednio na kartę kopiujemy skrypt Mortha.
Kpoiujemy także programik totalcmd z apteczki z downloadu na naszym forum.
Kopiujemy na kartę także zawartość dysku, który został skasowany.
Tak przygotowaną kartę wkładamy do urządzenia i reset.
Uruchomi się pulpit WInCe 6.0 wtedy już jesteśmy w domu.

Uruchamiamy totalcomandera, następnie wchodzimy w ukrytą partycję residentflash2 poprzez wpisanie jej nazwy w pasku adresu w totalcmd, następnie kopiujemy do niej oryginalną zawartość i resetujemy urządzenie, które już nam się uruchomi w normalny sposób, czyli z nakładką pmp.exe.

Wszystko co niezbędne do wykonania tej operacji znajdziecie tu:
http://www.my-navia.pl/vi...p=113249#113249

Pozdrawiam.

Stary kotlet ale mam ten sam problem...
1. Niestety skryptu Morth'a nie mogę nigdzie znaleźć.
2. Skąd wziąć zawartość skasowanego dysku?
_________________
Piotr K.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18401
Wysłany: 2017-10-19, 19:25   

CePlatformway na SD: http://chomikuj.pl/jajace...exe(executable)

A potem przywróć zawartośc ResidentFlash: http://chomikuj.pl/Campao/Lark+50.1 (lub FR2 - w zalezności od wersji 50.1)
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11