My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 13:20
LARK 50.1 bład pmp.exe
Autor Wiadomość
Kizior 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 57
Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 6
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-18, 11:55   

OK! Dzięki!! Aż miło przebywać na tym forum! :mrgreen:
_________________
Są rzeczy, których nie ma...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18401
Wysłany: 2009-11-18, 12:12   

Skoro masz WinCE 6, zrób tak:
- na kartę z cePaltform... skopiuj CeCmd z apteczki
- na tą sama kartę skopiuj RF2 w wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14932
- włóż kartę do nawigacji i włącz
- włacz cecommandera
- wejdź do ResFl2 w nawigacji (podobnie jak w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9439 lub http://www.my-navia.pl/vi...t=12481&start=0 )
- skopiuj brakujące pliki (lub całość)
_________________

 
 
Kizior 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 57
Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 6
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-18, 12:37   

Wnoszę o nagrodę Nobla dla jacekp1313! Dzięki, podtrzymałeś moją nadwątloną wiarę w ludzi! :-D
_________________
Są rzeczy, których nie ma...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18401
Wysłany: 2009-11-18, 12:46   

Z wnioskiem do Komitetu Noblowskiego dla naszego forum wstrzymaj się do czasu uruchomienia nawigacji - poza tym zastanów się, do jakiej kategorii zgłosisz: literacka (przecież wszystko jest na piśmie), czy pokojowa (bo zapobiegliśmy niesnaskom w rodzinie...) :lol:
_________________

 
 
damian4189 
azymut


Dołączył: 05 Lip 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-11-22, 13:08   

mam ten sam problem nie moge wejsc w urzadenie przez kabel zey zrobic tak jak piszesz macie jakis pomysl pmp.exe nie moze znalezc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18401
Wysłany: 2009-11-22, 14:22   

Jak problem ten sam, to i rozwiązanie identyczne. Przeczytaj post od początku i rób po kolei.
_________________

 
 
damian4189 
azymut


Dołączył: 05 Lip 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-11-22, 17:42   

spoko ruszylo

[ Dodano: 2009-11-24, 18:30 ]
ploblem znikl pmp.exe ale oprucz ikony muzyka nic nie dziala co zrobic
 
 
FISHBONE89 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-12-09, 21:41   

jacekp1313 napisał/a:
Skoro masz WinCE 6, zrób tak:
- na kartę z cePaltform... skopiuj CeCmd z apteczki
- na tą sama kartę skopiuj RF2 w wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14932
- włóż kartę do nawigacji i włącz
- włacz cecommandera
- wejdź do ResFl2 w nawigacji (podobnie jak w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9439 lub http://www.my-navia.pl/vi...t=12481&start=0 )
- skopiuj brakujące pliki (lub całość)

Ja mam ten sam problem ale troszkę bardziej skomplikowany...
W nawigacji nic nie robiłem, korzystałem z menu od Larka. Problemy miałem już po zmianie daty i godziny. Przed zmianą nawigacja chodziła szybko, natomiast jak zmieniłem i ponownie uruchomiłem Larka to zamulało nawet to fabryczne menu. Guziczek RESET nie pomagał... Odkryłem, że zmiana w ustawieniach USB - obojętnie jaki tryb pomagał - nawigacja się restartowała i już wszystko chodziło szybko. Ale dziś po włączeniu pojawił mi się komunikat, że brak pliku pmp.exe. Wgrałem plik cePaltform na kartę SD i Lark uruchomił się jako odblokowany. Ściągnąłem kopię ResidentFlash2 i skopiowałem na kartę SD. W instrukcji piszesz jeszcze o CeCmd, ale nie wiem gdzie jest ta apteczka...
Tylko nie wiem czy i tak uda mi się coś zrobić, ponieważ po odblokowaniu Larka do WinCE strasznie zamula i boję się, że nic nie zdziałam.
Posiadam Larka z WinCE 6.0.
Proszę o pomoc.

P.S. Dodam tylko, że na tapecie od WinCE 6.0 w nawiasie jest napisane (Build 0 on Sep 27 2009)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18401
Wysłany: 2009-12-09, 21:50   

Apteczkę (zestaw niezbędnych programów) znajdziesz tu: http://www.my-navia.pl/dl...n=category&id=1
Spróbuj przywrócić kopię zapasową z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14932 (lark 50.1 z WinCE 6.0)
_________________

 
 
FISHBONE89 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-12-09, 21:54   

Udało się :)
Dziękuję bardzo za pomoc!

Z godziną też sobie poradziłem. Spostrzegłem, że zamulał jak zmieniłem datę w urządzeniu. Ale po zmianie samej godziny chodzi szybciutko. I oto chodziło, bo w AM mam teraz 5 zakładek w pilocie i chciałem tam godzinę ustawić.

Jeszcze raz dziękuję!
 
 
psuja89_2008
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-20, 01:56   

witam ,
Mam taki sam problem
podczas uruchomienia nawigacji lark 50,1 (win core 5,0) wyskakuje mi błąd pop.exe i się zawiesza
co było zrobione :
na dysku C nawi został wrzucony video klip (teledysk)
od tego momentu jest ten komunikat
navi jest na gwarancji lecz również jest na dysku c klucz odblokowania navi
boje sie ze poprostu będe musiał zapłacić im za jej naprawienie

Czy da sie to jakoś zrobić domowym sposobem ?...

[ Dodano: 2009-12-20, 15:08 ]
panowie dostałem sie do mojego larka(notat wyżej ) przez system
po wejsciu na dysk rwsident... mam takie pliki :
gpspara od 0do 3
nie powinno ich byc więcej ?...
 
 
ochcik
azymut


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-12-28, 19:11   

witam
problem tak jak u wszystkich, ale wgralem pliki z Residentflash ktore sa na formu i nadal przy wlaczaniu nawigacji wyskakuje mi blad pmp.exe
a chcialbym aby nawigacaj sie odpala z orginalnego panelu :/ a nie z tego windowsa
Prosze o pomoc
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18401
Wysłany: 2009-12-28, 19:23   

Przywróć kopię zapasową - link kilka postów wyżej.
Upewnij się, czy masz WinCE 5 czy 6 - są różne backupy
_________________

 
 
ochcik
azymut


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-12-28, 20:22   

mam winCE 6 przywrocilem kopie zapasowa ale teraz gdy spod win uruchamiam pmp.exe to obraz jest caly rozmazany :/ moza to jest wina ze mam ustawione ze ma mi sie uruchamiac automapa ??
wciskam seting.exe i obraz dalej rozmazany tzn nic nie widac

edit:
usunalem mape z karty, gdy wyciagam karte i robie reste nadal wyskauje blad pmp.exe :/
gdy odpale go spod winCE obraz caly rozmazny :/ nie mam pojecia co jest nie tak :/
 
 
 
karczu2 
Waypoint


Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 60
Wysłany: 2009-12-29, 13:23   

powiedz czy przywracales rejestr czy tylko pliki to ma znaczenie moze masz namieszane w rejestrze i windows szwankuje na poziomie wyswietlacza bledne ustawienia rozdzielczosci
_________________


 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10