My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 13:20
LARK 50.1 bład pmp.exe
Autor Wiadomość
ggoryl 
azymut


Wiek: 34
Dołączył: 09 Lis 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-11-09, 19:03   

SZANOWNI KOLEDZY ! Mam problem :( otóż mój lark 50.1 podczas uruchamiania się wytacza komunikat " Cannot find 'pmp' " i na tym kończy pracę ze mną ;( czy ktoś mógłby mi pomóc usunąć ten problem ? nawi jest mi strasznie potrzebna !
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2009-11-09, 19:59   

Plik pmp.exe (w ukrytej partycji ResidentFlash2) odpowiada za uruchamianie menu. Co robiłeś z Larkiem, że ten plik (i może inne...) zaginęły?
Jeżeli masz jeszcze gwarancje i nie grzebałeś w Larku, oddaj sprzęt na niezgodność z umową.

Czy podłączając do kompa możesz zobaczyć zawartość folderów w nawigacji? Jeśli tak, to poszukaj kopii RF2 i wgraj ją według http://www.my-navia.pl/vi...t=12481&start=0
_________________

 
 
---Nowy--- 
azymut


Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-11-15, 12:16   LARK 50.1 bład pmp.exe

Witam
Drodzy koledzy mam problem z uruchomieniem Larka.
Dzisiaj rano pod Moją nieobecnosc ktos zaczal bawic sie nawigacja i zostawil Mi Ją z problemem.Odpalam Larka i wyskakuje mi komunikat pmp.exe że nie moze go znalezc i dalej juz nic nie moge zrobic.Probowałem podłaczyc go pod Active sync ale program go nie widzi.Koledzy może macie jakis sposob aby przywrocic go do stanu przed awaria.Jestem zielony w tym temacie.Lark nie byl odblokowany, posiadał tylko automape i pare plikow muzyki.
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 65
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2009-11-15, 14:11   

A reset nie pomaga?
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
---Nowy--- 
azymut


Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-11-15, 17:26   

Niestety nie :cry:
 
 
icepajak
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lip 2009
Posty: 32
Wysłany: 2009-11-15, 18:38   

który lark z WinCe 5.0 czy WinCe 6.0 wtedy dam program do przywrócenia rejestru z pozycji LARK
_________________
Lark 50.1 WinCe6
 
 
---Nowy--- 
azymut


Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-11-15, 20:48   

Dzieki. Już oddałem do znajomego kolegi ta navigacje także zobaczymy co tam sie w niej dzieje.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-15, 21:42 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-15, 21:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
maniek57
azymut


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-11-17, 00:03   

ggoryl napisał/a:
SZANOWNI KOLEDZY ! Mam problem :( otóż mój lark 50.1 podczas uruchamiania się wytacza komunikat " Cannot find 'pmp' " i na tym kończy pracę ze mną ;( czy ktoś mógłby mi pomóc usunąć ten problem ? nawi jest mi strasznie potrzebna !


Mam ten sam problem czy pomoże ktoś ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2009-11-17, 07:13   

maniek57 napisał/a:
ggoryl napisał/a:
lark 50.1 podczas uruchamiania się wytacza komunikat " Cannot find 'pmp' " i na tym kończy
Mam ten sam problem

Zastosuj identycznie rozwiązanie - na przykład przeczytaj odpowiedzi na post kol. ggoryl
_________________

 
 
Kizior 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 57
Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 6
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-18, 10:17   

jacekp1313 napisał/a:
Plik pmp.exe (w ukrytej partycji ResidentFlash2) odpowiada za uruchamianie menu. Co robiłeś z Larkiem, że ten plik (i może inne...) zaginęły?
Jeżeli masz jeszcze gwarancje i nie grzebałeś w Larku, oddaj sprzęt na niezgodność z umową.

Czy podłączając do kompa możesz zobaczyć zawartość folderów w nawigacji? Jeśli tak, to poszukaj kopii RF2 i wgraj ją według http://www.my-navia.pl/vi...t=12481&start=0


A jeśli grzebałem w Larku, a komputer nie rozpoznaje (nie komunikuje się) urządzenia? Grzebanie polegało na instalacji KUPIONEGO update'u z MapaMap Easy do MapaMap Top za 120zł w Imagis MapaMap. Po wykonaniu wszystkich instrukcji (instalka bezpośrednio do urządzenia - ok 2 godz) Lark został zresetowany i to był koniec pracy. Zależy mi na czasie, bo to miał być prezent dla mojego ojca, który wyjeżdża w ten weekend. Czy jest możliwość "dostania" się do Larka i przywrócenia do stanu fabrycznego? Z karty SDHC "chodziła" AutoMapa i chyba tak zostanie, jeśli uda mi się uruchomić to bydlę.
Dzięki za każdą sugestię. :cry:
_________________
Są rzeczy, których nie ma...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2009-11-18, 10:36   

Jeżeli komp nie widzi Larka, to marne szanse.
Spróbuj z plikiem cePlatformway.exe z http://www.my-navia.pl/vi...p=113249#113249 - powinien uruchomić się Windows, wówczas możesz sprawdzić, jakich plików brakuje.

Podaj dokładne objawy "nie rozpoznawania". Są jakieś komunikaty w komie lub nawigacji, itp?

Zgłaszałeś problem do Imagisu - z MM na 50.1 od początku były problemy
_________________

 
 
Kizior 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 57
Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 6
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-18, 10:47   

jacekp1313 napisał/a:

Podaj dokładne objawy "nie rozpoznawania". Są jakieś komunikaty w komie lub nawigacji, itp?

Zgłaszałeś problem do Imagisu - z MM na 50.1 od początku były problemy


Vista nie potrafi rozpoznać urządzenia USB (nie widzi go), a komunikat na navi brzmi:
"Cannot find 'pmp' (or one of its components). Make sure the path and name are correct and that all the required libraries are available."
Zgłaszałem do Imagisu - powiedzieli, by zgłosić do Lark'a; zgłaszałem w Lark'u - powiedzieli, żeby przywieźć do serwisu z papierami (ok 14 dni, żeby wgrać od nowa soft?!).
Pozdrawiam :-/
_________________
Są rzeczy, których nie ma...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2009-11-18, 11:01   

A co z cePlatformway na SD ?
_________________

 
 
Kizior 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 57
Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 6
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-18, 11:24   

jacekp1313 napisał/a:
A co z cePlatformway na SD ?

Ok!!!! Wstał WinCe 6. Jak teraz sprawić, by Lark "wstawał" z gui GPS, a nie WinCE, bo będzie z tego korzystał człowiek trochę "nie techniczny"? :-)
_________________
Są rzeczy, których nie ma...
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2009-11-18, 11:54   

Musisz przywrócić katalog ResidentFlash2
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,33 sekundy. Zapytań do SQL: 12