Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-10-07, 18:44
Problem z połączeniem nawigacji z PC z Win 7/Vista/Win 8 ;10
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9524
Wysłany: 2010-05-16, 16:42   

Spróbuj poprawkę: http://www.my-navia.pl/vi...p=135525#135525
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Mn1s1ek 
Waypoint


Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 89
Wysłany: 2010-05-16, 20:08   

I za cholerę nic nie idzie - podłączenia Akiry do Windowsa 7 nie wywołuje żadnej reakcji ze strony systemu. Nie uruchamia się żadne Centrum Mobilności :-( Kabel jest ok bo na tym samym kabelku łączę się na drugim kompie z XP przez AS i jest ok.

jestem_ktoś napisał/a:
Spróbuj poprawkę: http://www.my-navia.pl/vi...p=135525#135525
Na podanej stronie pada stwierdzenie:
Kod:
Dla WinXP i Win7 -ActiveSync, dla Visty - WindowsMobileDeviceCenter
Sterownik na stronie www.lark.com.pl

Dla Win7 ActiveSync ??? Przecież tyle się trąbi, że AC na Win7 się nie zainstaluje (próbowałem zresztą).
Dodatkowo polecają stery do Larka - tyle, że ja mam Akirę a nie Larka.
Ręce już opadaja...
_________________
.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9524
Wysłany: 2010-05-16, 20:30   

Microsoft przed wejściem Win7 tyle mówił o trybie zgodności - że niby dzięki niemu pójdą wszystkie programy z XP

Ponadto myślałem o
jacekp1313 napisał/a:
Przy problemach z połączeniem spróbuj:
- zmienić kabel na taki od aparatu cyfrowego lub komórki (fabryczne w Larkach są kiepskie)
- dopuścić AS w firewallu/ zaporze Windows
- w panelu sterowania zaznaczyć opcję "Allow connection with desktop..." http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=96270#96270
- zastosować starszą wersję AS
- w AS zmienić w ustawieniach http://www.my-navia.pl/vi...p=112047#112047
- zmienić zapis w rejestrze wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=79079#79079

Ponadto, Win7 może wymagać poprawki http://blog.hznet.nl/2009...s-windows-7-pc/
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1939
Wysłany: 2010-05-16, 22:20   

Acha, ;-)
Posiadam kamerke internetowa Logitech Webcam c200.
Niby na CD sa stery do Win7,a kamera nie dziala.
Stery tez instaluja sie samoczynnie.
Lipa.
Win 7 musi jeszcze sporo poprawek dostac,by dzialal jak trzeba.
Problem mialem takze z czytnikiem kart SD.
Czytnik widzial wszystkie karty SD jako zabezpieczone przed zapisem.
Karty SDHC dzialaly normalnie.
Pewnego dnia uruchomilem kompa i widze update....USB.
Zainstalowala sie i od tej pory czytnik chodzi bezblednie.
Moze z czasem?
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
pfpp
Waypoint


Dołączył: 21 Wrz 2008
Posty: 29
Wysłany: 2010-06-06, 14:13   Lark 43.1 i połączenie z windows 7

Mam problem z podłączeniem Larka do Win 7 z powodu braku sterowników.Jest widoczny jako urządzenie, natomiast nie mogę go synchronizować z powodu braku sterowników. Na win 7 64 bit nie działa oczywiście activesync i sterowniki razem z nim dostarczane, te Anchor USB Drives również. Pisałem do Larka w tej sprawie ale oczywiście nie dostałem odpowiedzi. Czy ktoś ma sterowniki, które pociągnie win 7 64 bit ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-08-31, 06:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-06-07, 20:17   

pfpp napisał/a:
Na win 7 64 bit nie działa oczywiście activesync
ale dziala "windows moblie device center" - to odpowiednik "activesync"
Nie wiem jak w 7'ce 64 bity ale w wersji 32 bitowej windows 7 sam sciaga i instaluje wymagane oprogramowanie, po podlaczeniu urzadzenia.
Zacznij od instalacji "windows moblie device center" (po polski to: centrum obslugi urzadzen z systemem windows mobile)..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
pfpp
Waypoint


Dołączył: 21 Wrz 2008
Posty: 29
Wysłany: 2010-06-07, 21:37   cd...

Mam zainstalowany, przy probie podlaczenia nawigacji widzi ja jako usb bez sterownikow, ktore trzeba wskazac i doinstalowac. Niestety nie znjduje ich samodzielnie w sieci...
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2010-06-08, 15:21   

Nie ma sterowników na Windows 7. Dostępną są tylko na Win XP: http://www.lark.com.pl/do...esyncdriver.zip
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
marszal12321 
Waypoint



Wiek: 28
Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 102
Wysłany: 2010-06-10, 18:22   Re: cd...

pfpp napisał/a:
Mam zainstalowany, przy probie podlaczenia nawigacji widzi ja jako usb bez sterownikow, ktore trzeba wskazac i doinstalowac. Niestety nie znjduje ich samodzielnie w sieci...

A próbowałes przez Windows Update? Mnie nawet na RC x64 sciągało sterowniki.
 
 
 
notup 

Wiek: 26
Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 0
Wysłany: 2010-08-26, 11:01   nv432 i windows 7

witam
na swoim komputerze mam zainstalowany windows 7 i po podłączeniu do niego nawigacji pojawia się problem ze sterownikiem. a mianowicie nie chce sie on zainstalować. nawigacja nie pojawia się jako dysk przenośny ani w żaden inny sposób. co zrobić aby była ona widoczna?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2010-08-26, 11:05   

notup, Zainstaluj Windows Mobile Device Center
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
rafdyd

Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 0
Wysłany: 2010-08-30, 18:47   

Do niektórych chyba nie dociera to co inni piszą i próbują wymądrzać się na całego. Nie ma sterów do Win7 i koniec kropka.
 
 
marszal12321 
Waypoint



Wiek: 28
Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 102
Wysłany: 2010-08-30, 23:44   

Mam Win 7 x64 pierwsze uruchomienie wszystko się posciągało i wykrywa larka. Moze screeny pokazać?

EDIT
Dla niedowiarków:


Uploaded with ImageShack.us
 
 
 
irzi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-07, 10:56   

Zainstaluj sobie Microsoft ActiveSync
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9524
Wysłany: 2010-09-07, 12:03   

AS jest tylko dla XP - Vista i 7 maja WMDC
Zobacz też http://www.lark.com.pl/download_gps.htm
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11