My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-10-07, 17:44
Problem z połączeniem nawigacji z PC z Win 7/Vista/Win 8 ;10
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2009-11-14, 18:17   

VirtualBox i jazda...
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jafo
Waypoint


Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 155
Wysłany: 2009-11-14, 18:29   

7-ka musi widzieć Larka.
Sprawdzałeś ustawienia komunikacji ze sprzętem? USB...
W ustawieniach połączenia zaznacz kolejno od góry 1-sze, 3-cie i 4-te pole.

Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile
nie trzeba instalować. On tam po prostu jest.
_________________
___________________________________________________________________

Modecom MX3 + SDHC 8GB + Lic.AM :)
 
 
duzers
azymut


Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-14, 20:00   

No właśnie wydaje mi się, że z Vistą pracowałem normalnie. Spróbuje na virtualnie postawionym czystym systemie w7, bo może coś mi się w systemie rozwaliło.
_________________
Wojtek
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-11-14, 20:03   

Ja jak podłączyłem 1 raz navi (GoClvera) to sam pobrał sobie Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile z internetu i zainstalował.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
dwdm 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-11-15, 15:18   

jafo napisał/a:
7-ka musi widzieć Larka.
Sprawdzałeś ustawienia komunikacji ze sprzętem? USB...
W ustawieniach połączenia zaznacz kolejno od góry 1-sze, 3-cie i 4-te pole.

Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile
nie trzeba instalować. On tam po prostu jest.

nie prawda kilka tematów wcześniej również miałem taki problem winda nie pobrała sterów z netu i musiałem ręcznie instalować Windows Mobile Device Center
a na viście śmigało...
 
 
pawcio203 
Navi Expert



Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 320
Wysłany: 2009-12-08, 23:14   ActiveSync na Windows 7...

Hej, nie wiem czy to nowość dla Was, ale chciałem oznajmić wszystkim, że nie trzeba AS instalować na Siódemce, ponieważ jest on wbudowany w system (troszkę inna nazwa, ale jest). Mam Professionala i zauważyłem, że wpinając mojego Blow'a przez USB wyskakuje okno o nazwie "Centrum Obsługi Urządzeń z systemem Windows Mobile". Jak wiadomo mój sprzęt ma CE 5.0, ale i tak działa. Mam dostęp do residentlash i SDMMC. No to tyle ;-)
_________________
Honda Connect+
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18431
Wysłany: 2009-12-09, 06:58   

A jak z wykonaniem kopii zapasowej?
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-09, 12:14   

Tak, jest to normalne, AS konczy sie na XP. U mnie bylo troszke inaczej, podlaczając navi seven dopiero pobral z internetu i zainstalowal (sam) Centrum Obsługi Urządzeń z systemem Windows Mobile
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
szyjek 
młodszy inspektor GPS
lark 50.2



Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-28, 21:10   50.2 brak polaczenia z PC

witam
mam larka 50.2 i windowsa 7 64bity i za h*** nie potrafie podlaczyc go do kompa, jak podlacze kabel usb to sylchac dzwiek wykrywania nowego urzadzenia w windows na nawigacji na sekunde wyskakuje taki komunikat z polaczenia chocby z windowsa XP i tyle. Mam windows mobile 6.1.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-28, 21:30   

Tak na marginesie to ten h** pisze się przez ch.
Sprawdzałeś czy w WMDC nawigacja jest widoczna?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-28, 21:34   Re: 50.2 brak polaczenia z PC

szyjek napisał/a:
Mam windows mobile 6.1.

Na larku :?: :shock: :shock:
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Wiek: 62
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 577
Wysłany: 2010-01-28, 21:38   

szyjek
tak na marginesie to na innych forach taki post poleciał by do kosza a user na odpoczynek :oops:
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
szyjek 
młodszy inspektor GPS
lark 50.2



Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-29, 07:15   

sory jak napisalem cos nie tak, moja pierwsza nawigacja i nie wiem czemu nie chce mi jej wykryc, WMDC nie wykrywa nic ale jest dzwiek systemu o podpieciu nowego urzadzenia, w panelu sterowania w urzadzeniach mam jako nieznane a konkretnie "Generic USB serial"
 
 
Mn1s1ek 
Waypoint


Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 89
Wysłany: 2010-05-12, 17:58   Podłączenie Akiry 4301 pod Windows 7

Albo coś źle robię albo nie wiem co się dzieje :-(

Mam Windows 7 Home Premium i za cholerę nie mogę połączyć mojej Akirki MM 4301-A3 aby była widoczna w systemie. Odpalam "Centrum Mobilności w systemie Windows" i próbuję uruchomić "Konfigurację synchronizacji" i nic się nie dzieje. Samo podłączenie włączonej nawigacji skutkowało tylko informacją, że nie znaleziono sterowników.

Czy ktoś już połączył ten sprzęt z Windows 7 ?
_________________
.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-05-16, 13:21   

Mn1s1ek napisał/a:
Odpalam "Centrum Mobilności w systemie Windows" i próbuję uruchomić "Konfigurację synchronizacji" i nic się nie dzieje.

Po podlaczeniu Centrum mobilnosci samo sie uruchomi - nic nie musisz konfigurowac..
Mn1s1ek napisał/a:
Samo podłączenie włączonej nawigacji skutkowało tylko informacją, że nie znaleziono sterowników
Podalczales urzadznie w komputerze podlaczonym do internetu? Windows 7 sam sciaga sterowniki i z mojego doswiadczenia wiem ze znajduje je bez zarzutu.
Nieraz pomaga wylaczenie firewala oraz antywirusa - potrafia blokowac..
Mn1s1ek napisał/a:
Czy ktoś już połączył ten sprzęt z Windows 7 ?

Akurat tego nie podlaczalem ale z zadnym innym sprzetem problemow nie maielm (lark, navia z biedronki, goclewer - rozne modele)
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,44 sekundy. Zapytań do SQL: 10