Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-10-07, 18:44
Problem z połączeniem nawigacji z PC z Win 7/Vista/Win 8 ;10
Autor Wiadomość
kmach77
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 58
  Wysłany: 2009-06-10, 08:01   Problem z połączeniem nawigacji z PC z Win 7/Vista/Win 8 ;10

Witajcie. Dostalem na kilka dni od kolegi do zabawy Navie nv47 - zablokowana, ktora chce podlaczyc do kompa z Vista. Niestety system jej nie wykrywa. Kiedy w jej miejsce podepne np Mio P560 uruchamia sie od razu centrum obsługi urządzen z systemem windows mobile i zasoby urzadzenia sa widoczne. Co z tym fantem zrobic, czy jest jakas nakladka do wspolpracy z w`CE bo nie moge znalesc. Dzieki i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2018-01-02, 22:02, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
deluge 
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 199
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-06-10, 08:06   

U mnie działa bez problemów. Więc nie wiem co nie tak :/

Spróbuj użyć total commandera z wtyczką WinCE. Możesz użyć np tej wersji http://totalcmd.pl/downlo...erPack_2.0_beta ma w sobie plugin WinCE
 
 
gienek121 
GPS instruktor



Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 590
Wysłany: 2009-06-10, 10:02   

Sprawdzales na ActiveSync 6.1 ?
 
 
kmach77
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 58
Wysłany: 2009-06-10, 10:06   

gienek121 napisał/a:
Sprawdzales na ActiveSync 6.1 ?


hmmmmmmmmm AS na Viscie? a tak tylko ze inaczej sie zowie..............
Ostatnio zmieniony przez kmach77 2009-06-10, 10:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
deluge 
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 199
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-06-10, 10:08   

No bo musisz mieć to zainstalowane, założyłem że masz ... http://www.microsoft.com/...r-download.mspx
 
 
kmach77
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 58
Wysłany: 2009-06-10, 10:25   

Mam zreszta to wynika z mojego 1 postu:)
_________________
 
 
todin

Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-06-12, 13:55   

Witam.
Mam dokladnie taka sama sytuacje.
Po podlaczeniu do kompa Vista brak reakcji.
Zainstalowalem Windows mobile device center nie moze sie w zaden sposob skomunikowac.
Podlaczylem pod win XP tam trzeba bylo zainstalowac ActiveSync ...
To samo.

Po kontakcje z servisem zrobilem jeszcze tak:

3. Podłączenie urządzenie GPS do komputera PC
NaleŜy dokonać restartu urządzenia GPS (wciskamy na urządzeniu przycisk „reset”), a po
restarcie i załadowaniu się oprogramowania MapaMap, naleŜy to oprogramowanie zamknąć
(wyjście z oprogramowania), a urządzenie GPS pozostawić włączone. Dopiero wtedy
łączymy urządzenie GPS z komputerem PC za pomocna kabla USB.

NIE POMOGŁO.

??? Teraz SERVIS ?
 
 
kafi333 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 51
Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-06-15, 15:34   active sync pod windows 7 lub vista:/ jest jakis?

do tej pory na xp wszystko smigało Ceregg. editora zainstalowałem ale activesynca juz nie moge:/ ma ktos moze jakas wersje pod nowsze windowsy jak 7 Ultimate?
_________________
navia n35->nv47->nv33
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-15, 15:40   

Na Viście ActtiveSync nie ruszy. Zainstaluj Windows Mobile Device Center.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2009-06-15, 15:42   

http://windowshelp.micros...8d5b4f1045.mspx
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
skorik 
Navi Expert



Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-06-15, 19:02   

Ja na Windows 7 używam "Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile" (dla Visty) i działa bez problemu.
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
meteorrr 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 07 Maj 2008
Posty: 18
Skąd: wrocek
Wysłany: 2009-06-15, 20:09   Re: active sync pod windows 7 lub vista:/ jest jakis?

Hmmm nie wiem panowie co wy tak kombinujecie, ale u mnie na zwykłym Windows 7 RC build 7100 po podpięciu urządzenia wszystko samo się instaluje i nic extra nie trzeba kombinować. Samo urządzenie po paru chwilach jest widoczne zwyczajnie w exploratorze i można go używać jako przenośnego dysku. Mobility center czy jak to się zwie, instaluje się automatycznie w tle.
Przetestowane Smart 320 oraz HTC HD.
 
 
duzers
azymut


Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-14, 17:02   Problem z połączeniem nawigacji z PC z Win 7 / Vista

Tak jak w temacie - problem z podpięciem i synchronizacją z Windows 7.
Komuś się udało?
_________________
Wojtek
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-12-27, 07:04, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-14, 17:14   

A Windows Mobile Device Center zainstalowany jest?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
duzers
azymut


Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-14, 18:16   

Niestety nic z tego. System nie widzi Larka. Zapewne sterowniki nieprzystosowane.
_________________
Wojtek
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13