Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-01-15, 11:08
peying 9901
Autor Wiadomość
skapi3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 7
  Wysłany: 2009-11-11, 20:43   peying 9901

witam

zakupilem peyinga 9901 po wrzuceniu AM bezinstalacyjnej 5,3 automapa albo sie nie wlacza albo odpala na chwile pozniej sie wiesza macie cos co by na tym odpalilo http://www.my-navia.pl/te.../icon/icon6.gif za pomoc dziekuje z gory
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-11-11, 21:04   

Wersja instalacyjna,jak nie zadziała to inna wersja.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-11-11, 22:36   

skapi3 napisał/a:
po wrzuceniu AM bezinstalacyjnej 5,3 automapa albo sie nie wlacza albo odpala na chwile pozniej sie wiesza macie cos co by na tym odpalilo

Pamiętaj że ekran w tym kombajnie to 7" i mało prawdopodobne żeby odpalił Ci gotowiec, po za tym często z nimi są problemy, ściągnij wersję instalacyjną AutoMapy, może być nowsza wersja niż tą którą masz i zainstaluj ją wg instrukcji pod tym linkiem.
AutoMapę odpalaj z pliku wceAm.exe (jeżeli masz dostęp do Windowsa) lub utwórz na karcie SD folder MobileNavigator, tam skopiuj plik-witaminkę wceAm.exe zmieniając jej nazwę na MobileNavigator.exe (w większości Peiying-ów tak jest i powinna AM uruchomić się z fabrycznego przycisku Nawigacja) i musi zadziałać, oczywiście należy pamiętać o podmianie plików na zwitaminizowane, dla programu wspomniany wceAm.exe i dla map AutoMapa.amm i map.a, należy pamiętać że te dwa ostatnie pliki dla map są inne dla wersji AM EU i inne dla wersji AM PL, należy uważać żeby nie pomylić bo nazwy mają takie same.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
skapi3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 7
  Wysłany: 2010-05-03, 12:04   AUTOMAPA 6.2 NA PEIYING 9901 EXCLUSIVE

witam :-)

a wiec zaczne od tego ze zainstalowalem AM 6.2 no i uzylem aplikacji GPAM do skrakowania mapy i plikow Exe. nastepnie sciagnelem sobie na druga karte ta sama wersje AM tylko ze juz bezinstalacyjna. ucieszony wkladam do kombajnu peiyinga no i lipa na jedenej jak i na drugiej karcie wyskoczyla mi informacja ze aplikacja jest nielegalna i nastepuje wylaczenie jak moge sobie z tym poradzic :(( pomocy
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-03, 12:10   

bezinstalacyjna!!!!
Zawsze problemy z tym. Sciagnij wersje instalacyjna.
Rozpakuj ja i uzyj gpama
Nastepnie instaluj a tak w ogole to trzeba zawsze przed instalacja formatowac karte
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-05-03, 12:12   

skapi3 napisał/a:
witam :-)

a wiec zaczne od tego ze zainstalowalem AM 6.2 no i uzylem aplikacji GPAM do skrakowania mapy i plikow Exe. nastepnie sciagnelem sobie na druga karte ta sama wersje AM tylko ze juz bezinstalacyjna. ucieszony wkladam do kombajnu peiyinga no i lipa na jedenej jak i na drugiej karcie wyskoczyla mi informacja ze aplikacja jest nielegalna i nastepuje wylaczenie jak moge sobie z tym poradzic :(( pomocy

A nie lepiej było by skopiować z pierwszej karty na drugą i po problemie, nie wiem po co takie kombinacje z gotowcem skoro miałeś działającą AM na pierwszej karcie, czemu to miało służyć to nie wiem.
Teraz weź usuń z nawigacji wszystko co ma związek z AutoMapą, sformatuj kartę i zainstaluj od początku AM i nie baw się w gotowce.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
skapi3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-05-03, 12:30   

panowie ale i gotowiec i ta bezinstalacyjna na drugiej karcie maja ten komunikat :(

[ Komentarz dodany przez: Cybant: 2010-05-03, 13:32 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez Sahem 2010-05-03, 12:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-03, 12:34   

skapi3 napisał/a:
ale i gotowiec i ta bezinstalacyjna

skapi3, gotowiec i wersja bezinstalacyjna to jedno i to samo.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-03, 12:34   

Zmien karte i sformatuj w FAT32
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-05-03, 12:40   

skapi3 napisał/a:
panowie ale i gotowiec i ta bezinstalacyjna na drugiej karcie maja ten komunikat :(

Przytocz ten komunikat w oryginale.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-03, 12:41   

Moze gotowiec to wersja instalacyjna skrakowana?? czyli gotowiec??
 
 
skapi3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-05-03, 12:43   

renron napisał/a:

Przytocz ten komunikat w oryginale.


dokladnie takie cos mi wyskakuje :

Application MobileNavigator.exe has perfomrmed an illegal operation and will be shut down.

[ Dodano: 2010-05-03, 13:44 ]
Cybant napisał/a:

skapi3, gotowiec i wersja bezinstalacyjna to jedno i to samo.



sorki chodzilo mi o instalacyjna i gotowca
Ostatnio zmieniony przez Sahem 2010-05-03, 12:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-03, 12:44   

czyli zla wersja Windows CE uruchom z pliku wceAm.exe albo wce42AM,exe
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-05-03, 12:45   

skapi3 napisał/a:
Application MobileNavigator.exe has perfomrmed an illegal operation and will be shut down.

Skopiuj do folderu MobileNavigator uzdrowiony plik wceAm.exe ten sam co znajduje sie w AutoMapa EU i zmień mu nazwę na mobilenavigator.exe
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-03, 12:49   

skapi3, używaj proszę funkcji cytowania selektywnego(jest przed funkcją "Cytuj"). Zaznaczasz tekst który chcesz zacytować i wciskasz ten przycisk. Posty będą bardziej przejrzyste. Nie ma potrzeby cytowania czyjejś wypowiedzi łącznie z cytatami które ta osoba użyła.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12