Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NavRoad NR560 zawieszony
Autor Wiadomość
bodek325
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-11-10, 01:15   NavRoad NR560 zawieszony

Mam nowego NR560 i przy wgrywaniu plików muzycznych zawiesił się.
Po wyłączeniu nie chce się włączyć. Co robić?
Reset przy podłączonym kabelku z PC nie pomaga.
Trzeba reset gdy jest na ładowarce samochodowej lub sieciowej?
Proszę o pomoc kto ten problem przerobił!!!
 
 
PiasQ
Waypoint


Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 48
Wysłany: 2009-11-13, 11:11   

Mi udało się go ruszyć w ten sposób, że ściągnąłem soft ze strony navroada, wrzuciłem na kartę, odpaliłem navi podłączoną do zasilania (power przytrzymujesz i naciskasz reset, puszczasz power jak pojawi się okienko startowe z żółtym paskiem ładowania), soft się zaktualizował i navi ruszyła :)
 
 
 
bodek325
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2009-11-14, 20:21   

Dzięki za dobrą radę!
 
 
PiasQ
Waypoint


Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 48
Wysłany: 2009-11-15, 21:50   

A i polecam podpinać zasilanie (nawet z usb kompa) pod uchwyt, nie pod usb na spodzie navi ;)
 
 
 
bodek325
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-11-15, 22:43   Dodatkowa PROŚBA

Dziękuje za dotychczasową pomoc!!!.
Nie wiem jak uruchomić w NR560 bluetooth i transmitera FM (krok po kroku).
Szukałem długo po forach ale jest mało na ten temat.
Z góry dzięki za POMOC!!!
 
 
PiasQ
Waypoint


Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 48
Wysłany: 2009-11-15, 23:49   

Wszystko opisane jest w instrukcji (na płycie dołączonej do urządzenia).
Ogólnie to wystarczy kliknąć na ikonkę telefonu, następnie wejść w ustawienia, włączyć bluetooth, cofnąć się, kliknąć Parowanie, kliknąć wyszukiwanie (prawy górny róg), zaznaczyć odpowiedni telefon i o ile pamiętam, kliknąć w prawym dolnym rogu przycisk (nie pamiętam jak był opisany). Co do transmitera - wchodzisz w ustawienia (po prawej mała ikonka na dole), Głośność, klikasz u góry na FM i klikasz na częstotliwość i wtedy będziesz mógł wybrać swoją częstotliwość transmitera :)
 
 
 
bodek325
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-11-16, 20:06   Cd Bluetooth i FM

Dzięki za pomoc ! Tylko że na mojej NR560 z licencjonowaną i wgrana na kartę SD prze z sprzedawcę AM 553 NIE MA ikonki telefonu!!!?
A gdzie jest dokładnie ta zakładka Ustawienia które dadzą mi dostęp do FM???
Proszę o poradę!!!

[ Dodano: 2009-11-16, 22:05 ]
Posiadam model NR560 a nie NR 560 BF więc bluetooth i FM w nim NIE MA!!!
Dziękuję za pomoc i dobre chęci!!!
 
 
mcdowell
azymut


Dołączył: 28 Cze 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-06-28, 17:39   navroad 560

mam navroad 560 po rozładowaniu baterii nie chce się uruchomic w serwisie wgrano nowe firmware twierdzili że to wina oprogramowania zajęło to 10 min i wszystko było wporzadku .Teraz znów rozładowała się bateria i nie moge uruchomic urzadzenia czy to może byc wina firmware?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-28, 17:55   

A po kablu jakoś się łączy z kompem?? rożne konfiguracje przycisków proponuje.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mcdowell
azymut


Dołączył: 28 Cze 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-06-28, 18:14   

nie łączy sie ani z kompem ani z ładowarką
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-28, 18:30   

To pisz do serwisu. Niestety.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mcdowell
azymut


Dołączył: 28 Cze 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-06-29, 16:28   

serwis pomógł-jakaś zmiana na płycie głównej -czas naprawy 15 min jest to wina baterii rozładowana nie chce sie przyjmowac napiecia
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-06-29, 16:43   

:arrow: mcdowell,
560-tka tak ma (może inne navroad-y też), że jak rozładujesz baterię na max-a, to trzeba dłuuuuugooo ładować.
Po prostu podłączyć ładowarkę i ładować, ładować, ładować... może to trwać nawet kilka-kilkanaście godzin.
Dobrą zasadą jest, aby nie pozwolić urządzeniu do końca rozładować baterii. :!:
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
zyzio132
azymut


Dołączył: 04 Wrz 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-09-04, 13:24   560 bf zawiesiła się

Witam

Mam problem z nawigacją. Gdy ją włączam to pojawia się niebieski ekran z napisem NAVROAD i dalej nie chce ruszyć. Czym to może być spowodowanie? Próbowałem robić restart z podłączonym kablem, ale nic nie dało. Nawigacja zepsuła się mojemu tacie, który akurat jest w trasie i bardzo jej potrzebuje.


Z góry dzięki,
Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9743
Wysłany: 2011-09-04, 18:44   

zyzio132, wgraj FW. Jak się nie da to serwis.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 9