Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GARMIN i GOPAL5 na GC5065
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-19, 22:34   

Maybe you try with this:
mnjacentymn napisał/a:
a) "Instalka" do wersji 5.00.10 stąd: http://www.megaupload.com/?d=IPEP11SI
b) "Upgrade" do wersji 5.00.20 stąd: http://www.megaupload.com/?d=5NGJZK1R
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
teva
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-12-20, 08:20   

I updated and still the same. I do se another window in taskbar, that is minimized. But i can't swtich to it. It just minimizes back, after i click on it.

Also, toolhelp.dll got deleted from windows directory, after reseting device. Is that normal?

tnx
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-12-20, 09:19   

teva napisał/a:

Also, toolhelp.dll got deleted from windows directory, after reseting device. Is that normal?

That's normal, because "Windows" folder is located in RAM. The best way to get rid of this problem, is to copy toolhelp.dll file to the directory of the program, that is using it (not to "Windows"). Of course if you have more than one program, you need to copy toolhelp to each one of them.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-20, 10:27   

teva napisał/a:
I updated and still the same.

I think you must start from Instalka 5.00.10 becouse maybe your version is bad.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
teva
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-12-20, 23:34   

I reinstalled apps dir with the original one, replaced with cracked files from ipmart forum, then downloaded version .20 from garmin.com and then replaced those files with the .20 version from ipmart. No luck. I still get, "Connection allowed to Garmin GPS device only"

What am i missing? Is this problem with gps splitter or what?

[ Dodano: 2009-12-22, 08:18 ]
I have made some progress (i think). I reinstalled everything and used portsplitter 1.20. Now when garmin loads it's stuck on black screen with garmin logo. Garmin "Where to" window in the back is still minimized and i can't switch to it.

Is there any other way to test portsplitter?

tnx
 
 
mnjacentymn
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 283
Wysłany: 2009-12-26, 14:09   

teva napisał/a:
I reinstalled apps dir with the original one, replaced with cracked files from ipmart forum, then downloaded version .20 from garmin.com and then replaced those files with the .20 version from ipmart. No luck. I still get, "Connection allowed to Garmin GPS device only"

Hi.
I can not see any remarks about software license to it. It can cause this kind od problems You described. Did You create sw.unl ?

Regards
Jacek
 
 
teva
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-04-12, 10:15   

Hey!

Sorry for late reply i kinda stoped trying because no matter what i did, i could not get it to work. I created sw.unl file and still no change. I really don't have any idea what is wrong. Will try again today, step by step...maybe i will have some luck.

I have GC-5066FMBT, could this be the problem, since topic is for GC-5065?

tnx

[ Dodano: 2010-04-12, 15:02 ]
I've done it :) It works, but only without mortscript. I have to manually run port splitter, taskbarhide and then garmin. I've made shortcuts with the help from wybor-menu, so it's easy to load.

One question thou. After device reset all the settings on garmin are default. It's because the settings are saved on device\garmin folder which gets reseted after reboot. I have saved garmin folder so i can just overwrite it every time i reboot, but it's a pain. Can anyone advise what to do?

tnx
 
 
jdn
Waypoint


Dołączył: 24 Kwi 2010
Posty: 21
Wysłany: 2010-05-20, 08:52   

Before You start Garmin You should overwrite files on RAM(copy from card to ram(in this case \Garmin folder)). In script this is line:
#Copy previous stored settings to \Garmin
XCopy("\Storage Card\Garmin\RunGMXT\Settings\*.*", "\Garmin", TRUE)

And when You close garmin You should overwrite Your default settings on card(copy files from RAM(this is folder \Garmin in tihs case) to card).

#Save new settings back to SD Card
XCopy("\Garmin\*.*", "\Storage Card\Garmin\RunGMXT\Settings", TRUE)
 
 
Irenty 
Waypoint
5066FMBT; N95


Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 50
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2010-05-28, 18:57   

Mam pytanie odnośnie Garmina jak można importować albo exportować ślady trasy itp. z garmina na MapSource i odwrotnie??? tak jak to można np. z komórki chodzi mi o GoClevera 5066... W komórce jest import export w Zarządzaniu GPX a w GoCleverze nie ma takiej funkcji...
 
 
 
jdn
Waypoint


Dołączył: 24 Kwi 2010
Posty: 21
Wysłany: 2010-08-01, 21:10   

z tego co co widzę to problem jest z settingsami do garmina w RAMie. Tzn w GarminDevice.xml jest podane ścieżka do tras,punktów śladów jako:
<Path>/Garmin/gpx/</Path>
<BaseName>current</BaseName>
<FileExtension>gpx</FileExtension>

Próbowałem dać tutaj /SDMMC/Garmin/gpx/userdata.gpx. Niestety Garmin nadpisuje to przy uruchamianiu - jakby wykrywał że to błędne jest.(oczywiście zmieniałem na karcie SD, wiem że potem mscr robi xcopy tego do RAMU)
Zaraz sprawdzę co będzie jak pokombinuję z COPY.

Wygląda że działa dodanie do pliku Garmin.mscr:
MkDir("\Garmin\gpx\")
Copy("\SDMMC\Garmin\gpx\userdata.gpx", "\Garmin\gpx\current.gpx", TRUE)
Ja dodałem to po linijce:
XCopy(SystemPath("ScriptPath")\"Settings\*.*", "\Garmin", TRUE)

Warto jeszcze dodać nadpisanie pliku po zamknięciu. Ja dodałem linię:
Copy("\Garmin\gpx\current.gpx", "\SDMMC\Garmin\gpx\userdata.gpx", TRUE)
Na końcu pliku.
Nie będę umieszczał całego pliku bo nie chcę mącić, mój plik jest rozbudowany o launchery i inne fajerwerki które tylko utrudnią uruchomienie tego większości.

Warto tutaj przypomnieć że mapsource działa u mnie tylko gdy goclever jest jako urządzenie magazynujące. Nie działa mi mapsource gdy urządzenie podłączone jest jako Active Sync.(jak zmienisz to ustawienie musisz zrestartować urządzenie by zmiany zostały uwzględnione)

p.s. jak ktoś chce to może poprawić mojego posta
Ostatnio zmieniony przez jdn 2010-08-01, 21:34, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-08-01, 21:26   

jdn musisz przed odpalenie kopiować i po zamknięcie, jak coś to pomogę w napisaniu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jdn
Waypoint


Dołączył: 24 Kwi 2010
Posty: 21
Wysłany: 2010-08-01, 21:42   

no niestety to rozwiązanie chyba nie do końca działa jakbyśmy oczekiwali. Tzn co uruchomienie urządzenia będzie import tras,punktów itd. co jest trochę uciążliwe - chociaż zawsze można kliknąć przerwij :-)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-08-01, 21:47   

Nie wiem jak działa program ale przed opaleniem kopiujesz to co masz na karcie do katalogu /Garmin/gpx/ czyli chyba nie trzeba importować skoro jest w tym katalogu ??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jdn
Waypoint


Dołączył: 24 Kwi 2010
Posty: 21
Wysłany: 2010-08-01, 21:51   

program(garmin) jak znajdzie że ma plik garmin\gps\current.gpx zaczyna jego import do garmina
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-08-01, 21:53   

aha, ok. Myślałem ze chciałeś ręcznie szukać i coś importować.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9