My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
odblokowanie clariona map680- jak?
Autor Wiadomość
dexter23 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-11-08, 13:59   odblokowanie clariona map680- jak?

witam

chce odblokowac clarion map680. jeszcze tego modelu nie znalazlem na tym forum. prosze o pomoc i bezpieczne odblokowanie.
pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-11-08, 14:22   

Napisz coś o nim, skoro nie ma odblokowanie to znaczy ze nit nic nie wie wiec jak mamy ci pomoc?? Połączenie AS, co masz na karcie itd.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18001
Wysłany: 2009-11-08, 15:23   

I jeszcze: jakie menu, czy jest możliwość wyboru programu spod przycisku NAWIGACJA, jaki program nawigacyjny.
Zrób screeny według http://pokazywarka.pl/vii7v5-2/
_________________

 
 
dexter23 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-11-09, 11:36   

no to po kolei napisze co wiem na ten temat:

połączenie as- niewiem za bardzo o co chodzi ale lacze gps z komputerem kabelkiem mini usb na duzy usb w kompie. lacze sie bez zadnych programow- podlaczam i od razu wykrywa 2 katalogi- jeden to pamiec wewnetrzna gps a drugi to karta pamieci.
na karcie pamieci nic nie ma, a na drugim dysku sa takie pliki:
http://pokazywarka.pl/fvxyz2/

program orginalnie wgrany do nawigacji to mobile map.
jak uruchamia sie gps to wchodzi od razu do takiej nakladki na takim szarawym tle i sa do wyboru 3 pozycje: nawigacja, multimedia, ustawienia. Z boku jest przycisk gdzie mozna wejsc do nawigacji tzn wcisnac przycisk i wchodzi od razu do mobile map. wczesniej przeczytalem opis jak wejsc na krotko do windowsa i sposob byl taki ,ze podczas uruchomienia nawigacji wcisnac 2 przyciski boczne- jeden ktory uruchamia nawigacje i drugi od glosnosci- po chwili z dolu pojawil sie paseczek i jak sie tam wcisnelo to pojawial sie pulpit win ;) niewiem czy musze podlaczyc sie pod jakis program zeby wyswietlil mi wiecej katalogow. jak probowalem podlaczyc pod activesync to nie chcial mi sie z nim laczyc
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3447
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-09, 19:03   

Najprostszym odblokowaniem jest skopiować explorera do folderu Clarion i zmienić mu nazwe na prawdopodobnie Clarion.exe a oryginalny pliki np na Clarion1.exe i wtedy przy kliknięciu na ikonę od nawigacji załączysz explorera. Drugi sposób to napisać skrypt i jakiś panel na kartę lub w pamięci wewnętrznej. Ale do tego trzeba by było znać strukturę wszystkich plików.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
dexter23 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-11-09, 19:10   

prosilbym o jakis sprawdzony sposob :)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-11-09, 19:16   

Jak sam wcześniej zauważyłeś nie ma sprawdzonych sposobów bo nikt jeszcze jej nie odblokowywał. Napis co masz w katalogu Clarion.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
dexter23 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-11-09, 19:48   

w katalogu mam to co podalem we wczesniejszym linku z fotkami.

http://pokazywarka.pl/fvxyz2/ drugie zdjecie
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-11-09, 19:51   

W takim razie sztuczka podana przez Bismar powinna zadziałać
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
dexter23 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-11-09, 19:57   

zgadza sie dziala ;) pozdrawiam
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3447
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-09, 20:01   

Czyli zamiast explorera można wstawić skrypt który by załączał panel z ikonami do innych programów.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-09, 20:06   

dexter23 napisał/a:
zgadza sie dziala ;)

Zapomniałeś o magicznym słowie "Dziękuję" czy coś przeoczyłem? ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-11-09, 20:20   

Cybant napisał/a:
dexter23 napisał/a:
zgadza sie dziala ;)

Zapomniałeś o magicznym słowie "Dziękuję" czy coś przeoczyłem? ;-)

Moze być przycisk pomógł :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18001
Wysłany: 2009-11-09, 20:23   

Jeśli chodzi o skrypty, to potrzebowałbym paru informacji.

Jeśli możesz, ściągnij apteczkę z działu Download i po rozpakowaniu skopiuj na kartę. następnie uruchom program ITaskmanager i podaj listę procesów.
_________________

 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3447
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-09, 21:25   

jacekp1313, Ale tu według mnie wystarczy wrzucić plik wykonawczy *.exe pod nazwą Clarion.exe do folderu "Clarion" a w pliku Clarion.mscr wskazać ścieżkę do panelu np na pamięci wewnętrznej (ma 1gb ). i wtedy załącza panel ikoną od nawigacji. Ja sobie taki zrobiłem do swojego c250.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 9