My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:23
Becker Z 098 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
gawron
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 40
Wysłany: 2009-02-05, 19:11   AUTOMAPA

witam jak uruchomić automape na Becker Z98 mam na karcie ale przy uruchomieniu automatycznie ładuje oryginalną mapę :oops:
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2783
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-02-05, 19:15   

Uruchomić windowsa, odnaleźć ikonkę , kliknąć.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-02-05, 19:21   

Odblokować
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
julijka 
młodszy inspektor GPS


Dołączyła: 14 Kwi 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-04-14, 14:37   

Witam serdecznie, aż się boję zapytać bo tak tu gorąco :-(
Ale Panowie błagam pomóżcie kobiecie w potrzebie...

mam beckera Z098, który za nic w świecie nie chce się połączyc przez AS z komputerem. Normalnie jak najbardziej się łączy i wyświetla pliki itd.
Bardzo chciałabym odblokować windowsa, ale tak na stałe a nie klikjąc w ikonki, gdyż nie chcę nic wgrywać na kartę ( której nie posiadam)lecz bezpośrednio.
Mam windowsa 5.0, wersja oprogramowania to :
8.3.1.70118 (SR1)
mapa to NAVTEQ 2008,
nie wiem co jeszcze podac aby było dobrze, niestety jeśli chodzi o nawigacje jestem dość zielona :oops: i proszę mówić do mnie dużymi literami.
W razie potrzeby odpowiem szybko na wszelkie pytania potrzebne do rozwiązania problemu, można pisać na gg lub pw czy bezpośrednio na forum.

proszę pomóżcie zdesperowanej
_________________
http://julijka.systempartnerski.pl/
 
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2783
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-04-14, 18:45   

julijka napisał/a:
Witam serdecznie, aż się boję zapytać bo tak tu gorąco :-(

No i po co przyklejać się do starych wątków jak można założyć własny, całkiem nowy?
Chwyt na słabą, bezbronną kobietkę to nie z nami. My się na kobietach znamy i jeszcze nie widzieliśmy żadnej słabej a na pewno nie bezbronnej. Wietrzymy podstęp ;-)

Z tego co piszesz wnoszę że sposób dostania się do windowsa CE poprzez kilkukrotne kliknięcie w ikonkę monitora znasz. (aby uruchomić Windowsa CE wchodzimy w ustawienie --> ustawienia systemowe --> informacja --> klikamy dwa razy na ikonkę monitora)

Nie piszesz w jakim celu chcesz odblokować swoje urządzenie. Np. aby korzystać z Automapy nie potrzeba odblokowywać urządzenia ponieważ Automapa 5.5.1 oferuje wsparcie dla Beckera i przy instalacji sama modyfikuje oryginalne menu.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
julijka 
młodszy inspektor GPS


Dołączyła: 14 Kwi 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-04-14, 19:25   

taka "zdobyta" też? Poza tym jak to :-) instalować skoro nie łączy się przez AS?
_________________
http://julijka.systempartnerski.pl/
 
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2783
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-04-14, 21:08   

Dla uproszczenia przyjmijmy że rozmawiamy o AM oryginalnej. Tam proces instalacji, również na urządzeniach z którymi nie ma połączenia poprzez ActivSync jest opisany w instrukcji programu.

Wersji "zdobycznych" jest kilkadziesiąt i mogą być bardzo różne. Tu obowiązuje zasada podwyższonego ryzyka. Najprostszym rozwiązaniem jest instalacja na karcie poprzez czytnik. Jeśli nawigator jest widziany jako dysk USB możemy go wskazać jako miejsce takiej instalacji. W opcjach wybieramy dodatek dla Beckera. Powinien się zainstalować w katalogu głównym

Dodatek składa się z 3 plików - autorun.exe, ameustarter.ini oraz ameustarter_back.bmp
Plik ini jest plikiem tekstowym w którym można skontrolować poprawność ścieżki dostępu do programu.

Co do stopki:
Regulamin Programu Partnerskiego Nextranet § 5 pkt 9.3
Niedozwolone jest podejmowanie następujących działań: rozsyłania masowej informacji o stronie WWW zawierającej jakąkolwiek formę reklamy Serwisów Organizatora do użytkowników Internetu (tzw. spamming), przy użyciu dowolnego medium (e-mail, listy dyskusyjne, grupy dyskusyjne, komunikatory, IRC itp.);
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
julijka 
młodszy inspektor GPS


Dołączyła: 14 Kwi 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-04-15, 09:13   

ok. bardzo dziękuję za pomoc, teraz wiem, ze tak cze siak muszę ją odblokować, choć jeszcze nie wiem jak.
Ps. stopka usunięta :oops:
_________________
http://julijka.systempartnerski.pl/
 
 
 
mizerd
Waypoint


Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-07-01, 14:30   Z098+automapa odblokowana?

Witam!
Czy jak kupiłem Beckera Z098 z Automapą xl na Polskę na SD tzn że mam już odblokowaną nawigację i mogę np wgrać na SD iGO europa ?
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18001
Wysłany: 2009-07-01, 14:53   

Zależy. jak AM była zainstalowania fabrycznie(Becker kupiony w sklepie), to nie.
Jeśli sprzęt z drugiej ręki, to być może.
Sprawdź co sie dzieje po włączeniu nawigacji - masz możliwość eksploracji systemu, kart pamięci , uruchamiana dowolnego pliku (np. filmu, muzyki itp), czy jest tylko fabryczne menu.
_________________

 
 
mizerd
Waypoint


Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-07-01, 15:10   

AM na SD zainstalowana chyba fabrycznie. Podczas odpalania pojawia się jedynie ikonka mapy becker i AM. Nic pozatym. Nie mam możliwości eksploracji systemu na nawigacji. Jedynie po podłączeniu do Pc mam możliwość wglądu na foldery.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18001
Wysłany: 2009-07-01, 15:24   

Czyli nie odblokowana. Niestety, na naszym forum chyba jeszcze nie ma sposobu odblokowania. Musiałbyś zrobić zrzut ekranu z listą folderów.
No i spróbuj założyć na karcie SD folder explorer.exe, włożyć kartę do nawigacji i reset Beckera. Może zadziała...
_________________

 
 
mizerd
Waypoint


Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-07-01, 15:33   

jacekp1313 napisał/a:
Czyli nie odblokowana. Niestety, na naszym forum chyba jeszcze nie ma sposobu odblokowania. Musiałbyś zrobić zrzut ekranu z listą folderów.
No i spróbuj założyć na karcie SD folder explorer.exe, włożyć kartę do nawigacji i reset Beckera. Może zadziała...


Można na tej samej karcie co AM czy też potrzebna druga karta
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-07-01, 17:21   

Tak
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
zaq13 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-07-01, 22:50   

Witam

ale co wy chcecie odblokować w tej waszej z98?

mam te navi z trzema programami nawigacyjnymi jednym playerem i jedna grą classics bez żadnego mieszania w rejestrach.

filmy divix można oglądać w gierki proste pograć, ba nawet fotoradary śmigają na oryginalnej mapie beckerowskiej.

Po co wy chcecie mieszać w rejestrach jak można założyć dodatkowa kartę micro sd i poprzez przerobki pliku *.ini dodawac sobie co tam kto chce.

wyciągacie kartę pamięci ze slotu i macie czyściutkiego Beckera z98 ze nawet w serwisie nikt sie nie dopierniczy ze poprzez mieszanie w rejestrach uwaliliście navi
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,33 sekundy. Zapytań do SQL: 10