My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-07-27, 15:05
Program uruchamiany przy starcie zależny od obecności karty
Autor Wiadomość
bartekks
Waypoint


Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 17
Wysłany: 2010-03-26, 19:51   

wielkie dzięki za programik, właśnie koledze zrobiłem larka 35.7 bez grzebania w rejestrze i wymyślania skryptów.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 255 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9390
Wysłany: 2010-03-26, 19:57   

A dokładnie to jak?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Iwan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-08-04, 08:49   

Pomoże mi ktoś przystosować ten skrypt do Mio S600? Bo próbowałem na różne sposoby, ale nawigacja pokazuje tylko ekran startowy i się zawiesza...
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-08-04, 09:04   

Iwan, nie musisz go dostosowywać. W Mio serii Spirit podobny mechanizm już jest zintegrowany.

Wrzucasz drugi program, który chcesz do katalogu /Karta SD/Navigation/Navigation.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-08-04, 09:31   

Iwan, Spróbuj tego
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
Iwan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-08-07, 09:24   

imar42, zależy mi na tym, aby uruchamiał się mój panel (tzn. przerobiłem sobie troche panel jakiegoś innego użytkownika).
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-08-08, 15:09   

Kolega Dzakus napisał Ci już:
Dzakus napisał/a:
Wrzucasz drugi program, który chcesz do katalogu /Karta SD/Navigation/Navigation.exe
Dobrze - spróbuję nieco bardziej rozwlekle i bez skrótów myślowych.
Masz jakiś katalog ze swoim panelem - dla uproszczenia nazwijmy go "Panel" i w środku plik wykonywalny "Panel.exe"
W takim razie powinieneś zmienić nazwę folderu "Panel" na "Navigation", a zawartego w nim pliku"Panel.exe" zmienić na "Navigation.exe"
Jeśli teraz ten folder przeniesiesz na kartę i po włożeniu karty do wyłączonego urządzenia i ponownym włączeniu urządzenia powinien wystartować Twój panel z Karty.
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
Iwan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-08-08, 18:39   

Zrobiłem tak, ale wtedy najpierw ładuje się mój panel - OK, ale zaraz po nim uruchamia się mapa oryginalna i trzeba ją wyłączyć i wrócić do panelu. Jest to trochę uciążliwe.
 
 
remix1984
Waypoint


Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 64
Wysłany: 2011-07-10, 18:25   

Ja troszkę odświeżę na larku 43.3 Działa idealnie... troszkę dłużej zajmuje odpalenie nawi... ale smiga aż miło

skrypt przerobiony mniej wiecej tak:
Kod:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<run card="SDMMC\iGO8\iGO8.exe" nocard="FLASH\LarkMap\LarkMap.exe" loc="SDMMC" wait="0"/>


Boje się tylko dać aby automatycznie skrypt startował bo przez to ostatnio ubiłem larka 50.3
może się znajdzie jakiś odważny ?
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1942
Wysłany: 2011-07-10, 21:04   

remix1984 napisał/a:
nocard="FLASH\

Ma byc Flash Czy Resident Flash?Moze przez to uwaliles Larka.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
remix1984
Waypoint


Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 64
Wysłany: 2011-07-10, 21:29   

niee lark uwalił się przez automatyczne uruchamianie skryptu przy włączaniu nawigacji.

bo jak było wyłączone i wchodziłem do Windowsa przez guzik "nawigacja" wszystko chodziło.

Poza tym tam był skrypt morth a tu jest programik opierający się na danych z xml.
a na dokładkę to w larku 50.3 był NANDFlash... a w 43.3 jest FLASH... a w akirce miałem kiedyś Residenta.. ogólnie siedziałem troszkę w nawigacjach wiec nie mógłbym popełnić takiego błędu :)
Po prostu automatyczne odpalanie skryptu zawiesiło nawi.
Ale koniec bo niczego do tematu to nie wnosi :)

EDIT: bo zapomniałem odpowiedzieć na pytanie.
[quote="mirko1"]
Cytat:
Ma byc Flash Czy Resident Flash?.....


Jeśli chodzi o 43.3 to FLASH z dużych liter (nie wiem czy wielkie znaki maja znaczenie po prostu napisałem tak jak widziałem w strukturze katalogów) w każdym razie hula :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 255 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9390
Wysłany: 2011-07-11, 08:16   

remix1984 napisał/a:
skrypt przerobiony mniej wiecej tak:
Mógłbyś załączyć cały plik?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
remix1984
Waypoint


Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 64
Wysłany: 2011-07-11, 15:17   

hehe mniej więcej tzn. Dokładnie tak :)
ale jak by coś haslo jak dobrze pamietam to gps :)

edit: Jak własnie zauważyłem skrypt wrzuciłem troszkę inny jak ten wczesniejszy bo na bieżąco go zmieniałem i teraz wygląda tak jak opisalem wcześniej...

Kod:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<run card="SDMMC\Windows\start.exe" nocard="FLASH\LarkMap\LarkMap.exe" loc="SDMMC" wait="0"/>


z kartą odpala windoze przez start.exe (morth skrypt) bez karty larkmap

jak chcesz to mogę zapodać wcześniejszy skrypt ale nie wiem czy jest sens skoro możesz zrobić to sam... xml edytujesz normalnie notatnikiem :) i piszesz co chcesz :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,43 sekundy. Zapytań do SQL: 10