My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-07-27, 16:05
Program uruchamiany przy starcie zależny od obecności karty
Autor Wiadomość
qlin 
Navi Expert
Oberschlesien



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 411
Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2009-10-15, 17:22   

Dzięki wielkie Bismar , jeszcze tylko pozabijać procesy (bo mi sie MioMapa sama załącza co chwilę) i powinno smigać
Masz u mnie Kubusia :-P
_________________
Gość znowu Ty? :mrgreen: Wszędzie Cię widzę Gość :mrgreen: Grozisz Mi Gość ? :-P
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3447
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-10-15, 17:27   

Ja właśnie próbowałem pnel tak uruchomić ale tylko mrugnie i pojawia sie oryginalny panel. Ale np iGO8 normalnie z tym zalączeniem chodzi.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
qlin 
Navi Expert
Oberschlesien



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 411
Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2009-10-15, 17:32   

Wystarczy w w pliku *.mscr zabić proces appstartupsec.ini, a po wyjęciu karty kliknąć reset na panelu i po resecie uruchamia się oryginalny panel Mio
_________________
Gość znowu Ty? :mrgreen: Wszędzie Cię widzę Gość :mrgreen: Grozisz Mi Gość ? :-P
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3447
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-10-15, 17:39   

U mnie oryginalnie nie ma pliku appstarupsec , tylko jest panel z 3 ikonami. Prawdopodobnie trzeba zabić proces MainShell.exe
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
qlin 
Navi Expert
Oberschlesien



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 411
Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2009-10-15, 17:42   

Bardzo możliwe ale to trzebaby wypróbować - u mnie w każdym bądź razie śmiga ten panel z Twoją metodą na kartę, a po wyjęciu karty robię reset na panelu i już mam MioMap 2008
_________________
Gość znowu Ty? :mrgreen: Wszędzie Cię widzę Gość :mrgreen: Grozisz Mi Gość ? :-P
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3447
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-10-15, 18:25   

Właśnie wypróbowałem po zabiciu procesu MainShell.exe panel działa z karty.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
qlin 
Navi Expert
Oberschlesien



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 411
Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2009-10-15, 18:35   

No to wszystko gra :mrgreen:
_________________
Gość znowu Ty? :mrgreen: Wszędzie Cię widzę Gość :mrgreen: Grozisz Mi Gość ? :-P
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-10-15, 19:29   

Jakbyś ktoś potrzebował
Pseudo kod: [SKASOWANE] Pass do skasowania pliku z serwera: qwerty

Robiłem to jako naukę dekompilacji .Net, ale może się komuś przyda.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2009-10-16, 13:44, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18006
Wysłany: 2009-10-15, 22:11   

Właśnie próbowałem wersję 1.0 i 1.1 na Navii Nv35, pojawia się komunikat, że aplikacja Start.exe wymaga nowszej wersji Microsoft .NET Compact Frameworks. Oczywiście, samo nie startuje, uruchamiam ręcznie plik START.EXE

Wygląda na to, że metoda na plik XML działa tylko w niektórych modelach.
_________________

 
 
msven
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Paź 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-10-15, 22:25   

Wymagana jest wersja .NET Compact Framework 2.0.
Ostatnio zmieniony przez msven 2012-05-26, 03:09, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 63
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1529
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2009-11-27, 17:35   

qlin napisał/a:
jacekp1313 napisał/a:
Spróbuj zmienić na
<run card="\Storage Card\System\System2.exe" nocard="\Program Files\MioMapa\MioMap.exe" loc="Storage Card"/>

Dalej to samo.
Spróbowalem wystartować moje menu bezpośrednio z karty i okazało się, że Mio nie widzi karty, chyba potrzebuje troszkę czasu na załadowanie wszytkich ustawień w systemie - narazie wrócę do moich poprzednich ustawień i poczekam może ktoś cos zaradzi

Dzięki za dobre chęci

"Storage Card" czy może "StorageCard"
Zapis jest bardzo ważny
 
 
Maćq
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-02-20, 11:17   

Trochę odgrzeje temat.

Próbuję na Mio Moov 310 uruchomić skrypt, który jak włożona karta uruchamia rozblokowane funkcje urządzenia, a jak karty brak to załącza się oryginalna nawigacja.

Próbowałem już kilku kombinacji ze skryptami, które znalazłem na forum, ale coś tam się zawsze zawieszało albo blokowało.

Ostatnio znalazłem taki programik do nawigacji Lark o nazwie "teststart" i jest on najbliższy ideału :-D . Wszytko uruchamia się tak jak powinno: jak z kartą to wszystko poprawnie, jednak bez karty nawigacja oryginalna uruchamia się działa ok. 10 sek i restartuje w nieskończoność.

Kod:
wersja = FileExists("\Storage Card\1.txt")
If (wersja=1)
Run("\Storage Card\Cobia_T400_64\auto.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run("\My Flash Disk\Program Files\MioMap\MioMap.exe")
EndIf


Paczka zawiera 4 pliki (1.txt - ten musi być na karcie SD; MortScript.exe; teststart.exe; test.start.mscr)

Próbowałem zabijać proces appstartupsec.ini i jeszcze jakieś inne, ale mi się nie udało osiągnąć oczekiwanego efektu. Prawdopodobnie źle używam funkcji "kill" :-D i to jest przyczyna.

Proszę więc o jakąś poradę w związku z tym lub jeżeli ktoś ma gotowe rozwiązanie to o podesłanie linka lub treści skryptu, który zadziała.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Maćq 2010-02-20, 14:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9429
Wysłany: 2010-02-20, 11:30   

Jak uruchamiasz ten skrypt?
Z kartą startuje Ci plik auto.mscr? Wrzuć jego zawartość.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3447
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-02-20, 11:49   

U mnie na chomiku jest panel tylko z ikonami do AM i MioMap odblokowujący z karty , stworzony dla mio moov 310. Ma nie cale 500kb. Prawdopodobnie trzeba dodać jeszcze do auto.mscr wpis : Kill("AppStartupSec.exe")
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Maćq
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-02-20, 13:32   

No uruchamiam go chyba trochę po rusku :-D bo zmieniam w oryginalnym katalogu MioMap w pliku appstartupsec.ini żeby zamiast miomap.exe uruchamiał się ten program czyli teststart.exe. i jakoś to działa, niestety nie do końca. :cry: .

A polecenie Kill("AppStartupSec.exe") też dodawałem tylko nie wiem czy w dobrym miejscu bo po ostatnim wierszu EndIf. Niestety nie jestem biegły w temacie skryptów więc działam trochę na wyczucie.

Link do skryptu Teststart
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12