Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-03-30, 14:19
NavigonTransonic 7000T i program Navigon
Autor Wiadomość
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-02-23, 15:33   

Przede wszystkim jaki system masz? Jeżeli win ce 4.2 to tylko MN6.5 .
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Rymar 
Waypoint
V8 Connoisseur



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 67
Skąd: OP/WX
Wysłany: 2010-02-23, 15:48   

System Mam Widows CE 5.
Dziękuje za pomoc jestem jakoś nieogarnięty w temacie Navigona.

Ogólnie ten Transonic wygląda na kopie Mediona a sygnowany jest logiem Navigona.
_________________
V8 Connoisseur AUDI S8 D2 -lift

TRZEBA ŻYĆ SZYBKO I ZAJEBIŚCIE...
 
 
 
not2pun
azymut


Dołączył: 12 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-12, 14:22   

a dokładniej to gdzie można pobrać MN7.4.2 build 802 na Navigon 7000T ??

Rapida nieaktywne
a pierwszy link idzie do innej strony gdzie trzeba się rejestrować, po nazwach widać że są same mapy,

ale znalazłem w sieci wersje dla 7000T
http://rapidshare.com/fil...7000T-71xx_.rar

wystarczy wrzucić na kartę i odpalić po przez plik autostartu,
jak ktoś chce by mu się automatycznie lądowało pomijając wondowsa
to wystarczy pliki autostartu wrzucić do katalogu w nawigacji od navi i podmienić nazwy ze znajdującym się tam plikiem.
Ostatnio zmieniony przez not2pun 2010-08-13, 08:32, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2010-08-12, 17:29   

not2pun, O_o

Nie widzisz linków?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
michu1970
azymut


Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-01, 10:24   mapy na T7000t

Od kilku lat mam Navigona T7000t na MN6. Stary ale jary. Aktualnie mam mapy Q2 2010. Wszedłem w posiadanie nowej Q1 2011 i tu pojawił sie problem. Wgrywanie nowych map nie było trudne, nie musiałem odblokowywać urządzenia itd. Normalnie usuwałem starą mapę i w jej miejsce wrzucałem nową. Działało jak trzeba. Problem z Q1 2011 polega na tym że mam ją rozbitą na poszczególne kraje, mapy. Folder zawiera ok 30 plików zrozszeżeniem MAP i NFS. Nie wiem jak je skopiować na SD. Dotychczas mapy wrzucałem na kartę w postaci jednego lub dwóch plików MAP i JCT i było dobrze. Pomóżcie proszę, jestem laikiem w tych sprawach. Z góry dziękuję
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2011-04-01, 19:16   

Szukaj map do MN6 czyli tych w jednym pliku. Te rozbite na poszczególne kraje są do MN7.
 
 
michu1970
azymut


Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-02, 08:26   noooooooo

i wszystko jasne. Wielkie dzięki za pomoc
 
 
nakrawedzi
azymut


Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-03-30, 13:42   Navigon 7000T TRANSONIC

Witam,

Jestem posiadaczem archaicznego systemu nawigacji Navigon 7000T TRANSONIC kupionej pare lat temu i nagle nastala porzeba uzytku tego cuda techniki. Niestety mapy sa z 2009 roku CENTRALEUROPE Q3 2009 MN65

Czy na to urzadzenie mozna jeszcze wgrac jakies nowe mapy? Jesli tak to czy moglby mi ktos podpowiedziec co trzeba zrobic ale gdzie znalezc jakies instrukcje jak zaktualizowac to urzadzenie?

Jakie mapy moglbym wgrac na to urzadzenie? Co moge tutaj zaktualizowac?

Niestety jestem totalnie zielony jesli chodzi o nawigacje i Wasza pomoc bylaby bardzo mile widziana.

dzieki i pozdrawiam!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18657
Wysłany: 2013-03-30, 14:24   

Patrz wątek, do którego dołączylem Twój post
_________________

 
 
nakrawedzi
azymut


Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-03-30, 14:35   

dziekuje za doklejenie, ale niestety nic z powyzszego nie wyjasnia co trzeba zrobic :(

mam samo urzadzenie i czytnik kart, nic poza tym. Linki wstawione tutaj niestety nie dzialaja.


Czy jesli dobrze rozumiem musze najpierw zaktualizowac urzadzenie do wersji softu 7 a pozniej poszukac sobie map?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18657
Wysłany: 2013-03-30, 17:08   

Zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=37218 - sa mapy Q3.2012 do programu 6.x
_________________

 
 
nakrawedzi
azymut


Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-03-30, 19:39   

Jacku dziekuje za linka.

Z tego co zrozumialem to pobieram pliki z mapami (w trakcie) i na karcie SD podmieniam plik z mapami na nowa ktora pobieram i pozniej dodatkowo musze dograc plik MapDrawer_high.nfs czy jest on zbedny i nie musze go dogrywac?

Niestety nie znalazlem go jeszcze, mam nadzieje ze bedzie razem z archiwum ktore pobieram.

Wszystko za pomoca explorera moge zrobic?
 
 
Roberto87 
azymut


Wiek: 31
Dołączył: 27 Cze 2014
Posty: 2
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2014-08-18, 22:32   

Witam serdecznie kolegów
Chciałem się zwrócić do was o pomoc w ożywieniu urządzenia Navigon Transonic PNA-7000T
Szukałem pomocy już wszędzie niestety bez odzewu dlatego postanowiłem zajrzeć tutaj
Na początek opiszę w czym tkwi problem
Trafiło do mnie to urządzenie od kumpla z uszkodzonym softem po włączeniu odpalał się tylko niebieski ekran z czymś podobnym do bluesceena w Windowsie
Na tym forum przeczytałem że potrzebny jest nowy ROM
Pobrałem od chomika Januszek2245 ROM od Chicago 66 i jest to jedyny na którym Windows dał się uruchomić ale odpalenie jakiejkolwiek aplikacji czy igo czy automapy kończy się komunikatem is not valid windows ce application
Czytając dalej to forum doszedłem do tego że winny jest okrojony plik COREDLL.dll
próbowałem triku z dodaniem tej biblioteki do rejestru niestety nic to nie dało
Próbowałem edycji plików exe automapy ze zmianą nazwy tego coredll ale też nic to nie dało
Czytając dalej forum spróbowałem wgrać inny rom miały pasować te od Medion GoPal i Clarion z karty żaden nie chciał się wgrać wyrzucało checksum error a przez aplikację Chicago niby wrzuciło ale wszystkie romy poza tym route 66 wiszą już na ekranie startowym
Pokaże się biały napis medion go pal na czerwonym tle albo clarion na niebieskim i nic
Przekopałem już chomika elektrodę i jedynie Wy mi pozostaliście
Wiem że urządzanie archaiczne ale szkoda żeby leżało jako przycisk do papieru :-(
Żeby w tym pliku z ROMem podmienić ten okrojony Coredll.dll na poprawny ale w niczym nie idzie tego wyedytować Może Wy macie jakiś pomysł z czym to ugryźć
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie sugestie
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10