Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 19:22
Lark 35.6 nie podnosi sie
Autor Wiadomość
edward25 
Waypoint
Edward



Wiek: 62
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 20
  Wysłany: 2009-05-28, 21:05   Przywrócenie 35.6 (rejestr, system, program nawigacyjny)

Witam, nowo zakupiony Lark podczas aktualizacji MM uległ uszkodzeniu i straciłem chyba jakieś pliki, bo MapyMap Easy nie mam i nie da się zainstalować.
Może ktoś ma oryginalny backup fabryczny do ww urządzenia. Z góry dzięki
P.S. Podczas instalacji wyskakuje taki komunikat:

lark.jpg
Plik ściągnięto 55 raz(y) 40,54 KB

_________________
Pozdrawiam
Edward

===================
Super prowadzi AKIRA MM517
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-02-21, 13:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-29, 22:41   

A nie możesz ściągnąć i zainstalować mapy jeszcze raz?
Z tego co widać to aktualizacja nie została dokończona i prawdopodobnie rejestr nie ma z tym nic wspólnego. :?:
Może to wina kabelka lub ActiveSync zerwał połączenie.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
edward25 
Waypoint
Edward



Wiek: 62
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 20
  Wysłany: 2009-05-31, 16:42   

Poradziłem sobie w ten sposób, że skopiowałem 2 foldery MM z Akira i próbowałem odpalić - pokazał komunikat: coś tam ..... INVALID i nie odpalił :evil: .

Wyrzuciłem zawartość ww folderów i ponowiłem instalację oryginalnego softu na Lark-a - poszło :!: i nie było żadnych komunikatów, więc nie wiem o co chodzi ?
Powstał nowy problem: wcięło gdzieś między czasie m.in. plik mobilenavigator.exe, który to uruchamia MM, jest jeszcze jakiś plik bez nazwy (antywirus krzyczy że to koń trojański ?!). W folderze MobileNavigator jest kilka plików ukrytych o jakichś chińskich znakach, których nie da się usunąć :cry:

Otrzymałem od znajomego cały folder z MobileNavigator-em i wkleiłem go, zmieniając nazwę oryginalnego (nie daje się usunąć).

Po powyższych zabiegach - wszystko działa, ale mam jeszcze ten problem jak usunąć pozostałości po "starym" MobileNavigator-ze :)
_________________
Pozdrawiam
Edward

===================
Super prowadzi AKIRA MM517
 
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-02, 18:10   

Aby usunąć te chińskie krzaczki musisz sformatować NandFlesh.
Niestety taki format usuwa z Nand WSZYSTKO i po czymś takim zostaje w nim tylko $MSD$ i całość trzeba instalować od nowa.

Instrukcja tu:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3070
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
edward25 
Waypoint
Edward



Wiek: 62
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-06-03, 18:32   

dzięki, pomogłeś, punkt dodany :-)
_________________
Pozdrawiam
Edward

===================
Super prowadzi AKIRA MM517
 
 
 
xxxegonxxx
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-07-11, 16:52   LARK 35.6 nie żyje ;(

od rana już siedzę by załadować coś do tego chyba chińskiego wynalazku,
po załadowaniu skryptu wince5.0 było ok do czasu( może 20min)
następnie po resecie menu oryginalne wyglądało tak jak na tym obrazku
Cytat:
http://chomikuj.pl/xegonx
(folder główny, 2 screeny)
na NANDflash podobno trzeba usunąć plik deviceconfig.cfg czy coś, ale na NANDflash nie mam czegoś takiego, więc usunąłem cały nandflash. teraz mam po załączeniu tej padaki takie 2 obrazki jak u mnie na chomiku.
załadowanie Apteczki do nanda nic nie daje po nie można z niej nic odpalić
o co kaman?
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-11, 16:55   

xxxegonxxx napisał/a:
o co kaman?

O robienie z przypadku rzeczy których nie powinno się robić.
O grzebanie w nawigacji przed przeczytaniem podstawowych zasad.

Teraz poszukaj backupu do 35.6 i wgraj przez AS.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
xxxegonxxx
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-07-11, 17:08   

dodam że aktualizacja map idzie do końca i na tym koniec
wszystko robione było jak na forum( bez odznaczenia dziubka autostartu)
backup 35.6 mhhhh

backup'a na googlach nie ma to chyba nie ma go nigdzie ;(
chyba po ptokach



coś sie dzieje :)
rusza autostart wince5.0 ale zatrzymuje sie na okienku volume & souds properites i nic dalej
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18657
Wysłany: 2009-07-11, 17:52   

Jeśli jużnic innegi nie pomoże, spróbuj sformatować NANDFlash:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3070
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9492
_________________

 
 
xxxegonxxx
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-07-11, 18:02   

próbuje nandflasha ale nie da się odpalić ani totallcommandera ani nic więc to odpada, juz był ta chińszczyzna rozebrana i bateria odłączona, dalej to samo :;/


ps.:dzieki Tomasz_Chmiel za pozdro

Kod:
Pozdrawiam.
A Ciebie xxxegonxxx w pierwszej kolejności!
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-11, 18:32   

Ehh i znowu temat Gość się zaczyna ;)
A można to wałkować w nieskończoność z Gość

A masz resident flash?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-07-11, 18:49   

Sance napisał/a:
Ehh i znowu temat Cybant się zaczyna ;)
A można to wałkować w nieskończoność z Cybant

No można Gość można :-) a i tak niektórzy ciągle będą Gość Gość i tak w nieskończoność :-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
danlee 
Waypoint



Wiek: 47
Dołączył: 30 Gru 2008
Posty: 65
Skąd: Lublin
  Wysłany: 2009-08-15, 10:17   !!! pomocy Lark 35.6 !!!!

witam problem polega na tym ze zaraz przez okno poleci hihi a tak naprawdę to po awarii Larków w czerwcu koledze siadł całkiem lark 35.6 jak nie jednego chciałem uratować wgrywając pliczek auto startu Fw 03.24 ten dostępny na stronce Larka wiele tak uratowałem i działają do tej pory a ten dziś mnie już tak zdenerwował wwrrrr proszę o pomoc
pokazuje to;
Failed To Get Version
Recovering...
Unknow FW Version

w oknie powinno byc Auto Update FW 03.24
a u mnie jest
Auto Update FW 0.03
pomocy co z tym zrobić i jak z góry dziękuje :mrgreen:

[ Dodano: 2009-08-15, 13:35 ]
ppliss pomocy czy ktos wie jak zrobic zeby pojawiły się fixy gps jak sprawdzam Status GPS w Larku nie ma nic totalne ZERO :evil:

[ Dodano: 2009-08-15, 18:41 ]
tu jest odpowiedz na cały dzięń mej pracy
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13011

Prosze moda o zamkniecie TEMATU dziękuje :mrgreen:
_________________
Lark 4.3 ,smart sg750-iPhone 4- N900 I w Droge

AM brak
 
 
danlee 
Waypoint



Wiek: 47
Dołączył: 30 Gru 2008
Posty: 65
Skąd: Lublin
  Wysłany: 2009-08-15, 14:27   << Podrzebny soft Lark 35.6 >>

a może ktos zapoda linka do softu 35.6 navia i google szukaj bubbababa nic nie ma z góry dzieki :mrgreen:
_________________
Lark 4.3 ,smart sg750-iPhone 4- N900 I w Droge

AM brak
Ostatnio zmieniony przez danlee 2009-08-16, 06:42, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18657
Wysłany: 2009-08-15, 14:29   

A konkretnie jaki soft?
Gry? mapy? pulpity? backup?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 13