Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 19:49
Poradnik 4366, 5065FMBT, 5066FMBT
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-09-25, 20:58   

Dobrze chodzi, można wgrać co chcesz.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
steell
Waypoint


Dołączył: 18 Lip 2008
Posty: 16
Wysłany: 2011-09-29, 12:55   

Potwierdzam AM chodzi bez problemów pamiętaj tylko że 5066 ma złącze microSD
_________________
Navi GC5066
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 47
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2011-11-03, 21:02   Wybur meni na GC 5066FMBT

Witam.Proszę o pomoc mianowicie chodzi o poradnik punkt 7.2 i wybór meni do programów nawigacyjnych .Folder mobilenavigator zawiera plik z ustawieniami kofiguracyjnymi jest pulpit ini1 i pulpitini2 zapisane jest tak.NewIni = \ResidentFlash\mobilenavigator\mobilenavigator.exe czy nie powinno być zapisane tak \SDMMC\mobilenavigator\mobilenavigator.exe jeżeli AM startuje z sd?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-11-03, 21:44 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o obowiązku przestrzegania regulaminu forum - tu punkt 4
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-11-03, 21:08   

To ścieżka do wbudowanej mapy przecież. Poza tym to tylko przykładowe ścieżki, pozmieniaj jak Ci wygodnie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 47
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2011-11-03, 22:12   

Czyli są to ścieżki do wbudowanej fabrycznie mapy na urządzeniu
 
 
lazar-g
azymut


Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-07-17, 20:34   

dasior591 napisał/a:
7.2 Menu dla programów nawigacyjnych. PODGLĄD
Do pobrania TUTAJ. Kopiujemy na kartę pamięci katalog mobilenavigator. Instrukcja konfiguracji w środku.

dasior591 proszę Cię w sprawie tego prostego menu otwierającego się po wciśnięciu przycisku "nawigacja". Wybrałem pulpit4.ini. Teraz chciałbym żeby np. pod 4 przyciskiem on ponownie przechodził do takiego samego menu co pierwszy raz -chcę to mieć aby pod tym 4 przyciskiem umieścić skrót do drugiego takiego samego menu ale sam sobie tam umieszczę przyciski do innej grupy programów. Czyli zwięźle -po naciśnięciu 4 przycisku przechodzę do takiego samego menu z 4 przyciskami, które sobie sam skonfiguruje pod inne programy.
Z góry dzięki :-)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-07-18, 09:40   

poczytaj o systeminfomration, jest cały PDF jak to konfigurować.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
semmac
azymut


Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 1
Wysłany: 2013-06-27, 06:49   

Niestety linki w poradniku w większości nie działają. Na stronie http://www.goclever.cba.pl/5066.php również.
Chciałbym ściągnąć:
MENU by dasior 4.1.rar

Ktoś pomoże?
 
 
elpayaso
azymut


Dołączył: 28 Lip 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-07-28, 10:16   

Witam, prosze o pomoc. Mam goclever 5066. Na karte zainstalowalem automape 6.14 ale w nawigacji mi sie nie odpala. Probowalem z instalacja z opcja autostartu jak rowniez bez i tworzylem katalog mobilenavigator i plik mobilenavigator ale nawigacja nie odpala mi automapy tylko oryginalna mape. Czy mozna uruchomic automape bez odblokowowywania nawigacj?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9564
Wysłany: 2013-07-28, 12:09   

Witam, proszę przeczytać " Goclever 5066xx i automapa" - tam dokładnie opisano, co trzeba zrobic.
(do przeniesienia)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
muchomor
Waypoint



Dołączył: 06 Lip 2008
Posty: 18
Wysłany: 2013-09-15, 22:30   

Mam problem ze starym GoClever 6065.
Poprzednia wersja była archaiczna - co najmniej 6 lat temu wydana - ale chodziła.
Sformatowałem kartę do FAT (nie pamiętam już, ale chyba ma być FAT, nie?). Zainstalowałem (instalator pozwala wybrać model 6066, ale założyłem, że wyjdzie na to samo), wsio ok, katalog mobilenavigator stworzony, automapa też. Teraz odpalam Goclevera, anciskam 'Nawigacja' i nic się nie dzieje. Co mogłem zrobić źle i co ewentualnie można sprawdzić?
Chodzi oczywiście o AutoMapa Windows 6.14 1306 Final

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-09-16, 09:03 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem post do istniejącego wątku - przeczytaj go uważnie (był w "AutoMapa Windows 6.14 1306 Final")
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3 i 4
_________________
Lark 35.0
Windows7 skrypt (thnx to: Payti, aadam, kmy)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-09-16, 15:12   

nie ma ani 6065 ani 6066.
Navi działa ale mapy nie masz??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
krzychu85 
azymut


Dołączył: 22 Mar 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-03-22, 22:06   

Witam,
otrzymałem nawigację 5066FMBT (podczas uruchamiania w prawym rogu wyświetla się HD 800x480). Chciałbym zapytać o kilka spraw związanych z tym urządzeniem, a nie chcę powielać nowych tematów. Nawigacji potrzebuję na wtorek-środę i mam nadzieję, że mi pomożecie :-) .
Chciałem wgrać na kartę Automapę i teraz:
1) Czy wersja 6.15 1312 pójdzie na tym urządzeniu?
2) Czy wystarczy karta 2GB (Sandisk czy moze Goodram) na wersję EU (Polska, Niemcy, Włochy, Czechy i Francja)?
3) Czy wystarczy wgrać mapę na kartę i zmienić nazwę plików, żeby z automatu uruchamiała się AM? Nie chcę mieszać w sofcie, aby nic nie zepsuć.

Pytam, aby utwierdzić się w informacjach. Trochę poczytałem forum, ale nie mam czasu aby cały czas siedzieć :-/ .
Z góry dziękuję za pomoc.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4540
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-03-22, 22:35   

krzychu85 napisał/a:
1) Czy wersja 6.15 1312 pójdzie na tym urządzeniu?
Tak pójdzie.
krzychu85 napisał/a:
2) Czy wystarczy karta 2GB (Sandisk czy moze Goodram) na wersję EU (Polska, Niemcy, Włochy, Czechy i Francja)?
Tak, wystarczy. Lepsza jest Sandisk
krzychu85 napisał/a:
3) Czy wystarczy wgrać mapę na kartę i zmienić nazwę plików, żeby z automatu uruchamiała się AM?
Dokładnie tak.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
krzychu85 
azymut


Dołączył: 22 Mar 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-03-22, 23:07   

Olivia dziękuję za szybką odpowiedź ;-) .
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 10