Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 19:49
Poradnik 4366, 5065FMBT, 5066FMBT
Autor Wiadomość
martind
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lis 2009
Posty: 7
Wysłany: 2011-07-02, 20:10   

witam mam pytanie czy istnieje wgranie np. dwóch map na kartę SD ??
Ostatnio zmieniony przez martind 2011-07-03, 18:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-02, 20:18   

martind, mamy chcesz wgrywać na kartę? :shock:
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
martind
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lis 2009
Posty: 7
Wysłany: 2011-07-03, 18:05   

Tak chce wgrać na kartę jeśli jest to możliwe oczywiście
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-03, 18:19   

martind, mam nadzieję że nie kpisz i cały czas popełniasz literówkę. Mapy możesz wgrywać tylko efekt będzie tego mizerny. Instaluje się programy do nawigacji a tych możesz zainstalować tyle ile się zmieści na karcie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
martind
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lis 2009
Posty: 7
Wysłany: 2011-07-03, 18:27   

a co za program trzeba wgrać ? i czemu efekt będzie mizerny
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-03, 18:33   

martind, sama mapa bez programu nawigacyjnego nie zadziała stąd mizerny skutek wrzucania map na kartę. Programów nawigacyjnych jest sporo. Poczytaj o nich w odpowiednich działach forum. Poczytaj również co może być uruchomione na Twoim modelu nawigacji. Musisz choć trochę załapać o co w tym wszystkim chodzi.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
VicThor 
azymut
winter is coming


Dołączył: 27 Sie 2011
Posty: 4
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-08-27, 14:10   gc5066

Ze względu na to, że jestem na forum nowy to po pierwsze primo chciałem wszystkich przywitać, zatem CZEŚĆ WSZYSTKIM :mrgreen: . Zapewne gdzieś, lecz do końca nie wiadomo gdzie, ktoś już miał podobny problem, ale szukajka wypluwa zbyt dużo postów, a jest to sprawa dość pilna, także mam cichą nadzieję, że mi wybaczycie ewentualne dublowanie tematów.

Sprawa wygląda tak, że mój wujek (tak wujek, tym razem nie kumpel :mrgreen: ) podrzucił mi swoją nawigację "do naprawy", chociaż za bardzo się na tym nie znam. Jest to GC-5066 bez FM i bez BT (więc nawet nie wiem czy w dobrym temacie to piszę, jeśli nie to proszę o przeniesienie na właściwe miejsce ;-) ) Objawem było to że wszystko chodziło, ale po kliknięciu "NAWIGACJA" ustrojstwo się wyłączało. Podłączyłem do komputera, wykrył go jako pamięć przenośną, więc na tamtą chwilę było ok. Wlazłem do folderu maps, a tam jakieś inne mapy, inne rozszerzenia niż te które opisywane były na forach i które widziałem w innych egzemplarzach GC. Stwierdziłem że wujek pewnie majstrował chcąc zrobić update map i wgrał coś innego, no ale się nie znam więc nie ruszałem. Zrobiłem tylko kopię całej zawartości katalogu mobilenavigator. Napisałem do serwisu z prośbą o kopię starych map, wychodząc z założenia, że lepiej mieć stare niż nie mieć żadnych. Mapy otrzymałem, no i gdy się miałem zabrać za tą nawigację zaczął się problem. Podłączyłem do komputera, ale już go nie wykryło, chociaż nic świadomie nie usuwałem, ani nie wklejałem. Włączanie nawigacji skutkuje jedynie wyświetleniem logo "goclever navigator". Próbowałem skorzystać z punktu 4.3 niniejszego poradnika - stąd wybór miejsca pisania postu, ale żadnej reakcji (wyłączając zapalenie się na moment niebieskiej diody :D). Chociaż nie wykluczam możliwości, że coś zrobiłem źle. Jeśli któryś z szanownych kolegów, bądź koleżanek (bo nie wiem czy mamy jakieś użytkowniczki) miałby pomysł to byłbym wdzięczny za wszelką okazaną pomoc. Sprawa jest dość pilna, bo wujek za kilka dni wyjeżdża i by mu się navi przydało.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-08-27, 14:30   

Najpierw naładuj, potem wgraj jakieś moje menu, np BLOW.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
VicThor 
azymut
winter is coming


Dołączył: 27 Sie 2011
Posty: 4
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-08-27, 18:02   

Dzięki za odpowiedź. Naładowałem, włożyłem kartę sd z BLOWem i zero reakcji. Proces ładowania tego menu powinien się jakoś objawiać ? Bo poza logiem i dłuższym mrugnięciem niebieskiej diody na ekranie nic się nie pojawia.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-08-27, 18:12   

To navi nie wstanie już, chyba ze masz połączenie AS.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
VicThor 
azymut
winter is coming


Dołączył: 27 Sie 2011
Posty: 4
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-08-28, 12:05   

Z activesync'iem jest ten problem, że mam win7. Zainstalowałem za to Windows Mobile Device Center, ale nawigacji nie widzi. Dziwi mnie to, że wcześniej komputer wykrywał urządzenie jako Mass Storage Device, a teraz już nie. Nie wiem czy to ja coś popsułem, czy po prostu przedziwny zbieg okoliczności, który i tak by się zdarzył. Ma ktoś pomysł co w ogóle się mogło stać ? Bo mi to spać nie daje :-D . Ostatecznie się chyba skończy na serwisie.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-08-28, 12:32   

Akurat miałeś pecha i sie zawiesił przy okazji :-) .
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
VicThor 
azymut
winter is coming


Dołączył: 27 Sie 2011
Posty: 4
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-08-28, 12:56   

Dzięki Dasior za pomoc ;-) . Teraz trzeba jeszcze wujkowi złe wieści przekazać :-/

PS. mam jeszcze jedno pytanie. Jako, że sam jestem posiadaczem modelu 5040 sprawdziłem jak działa u mnie reset. No i działa tak jak moim zdaniem powinien, czyli kończy bieżące działania i rozpoczyna rozruch nawigacji od nowa. W przypadku nawigacji wujka, odkąd go dostałem (czyli wtedy kiedy jeszcze działał :-D ) wciśnięcie resetu działa jak przycisk OFF. Kończy pracę, ale już bez ponownego rozruchu. Może to bezpośrednio powoduje niemożność zainstalowania menu Dasiora. Czy ktoś się z takim objawem spotkał, a jeśli tak to jakie mogą być tego przyczyny.
 
 
mrmrooz
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 95
Wysłany: 2011-08-28, 22:56   

VicThor napisał/a:
...W przypadku nawigacji wujka, odkąd go dostałem (czyli wtedy kiedy jeszcze działał :-D ) wciśnięcie resetu działa jak przycisk OFF. Kończy pracę, ale już bez ponownego rozruchu. Może to bezpośrednio powoduje niemożność zainstalowania menu Dasiora.


Raczej nie. Moja 5066ka (co prawda z FM i BT) ma reset działający tak samo - czyli wyłączający navi. I nie mam problemów z instalowaniem różnych menu Dasiora.

Pozdrawiam
Michał M
 
 
vonKlauS
azymut


Dołączył: 24 Sie 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-09-15, 21:29   

Przyznaję się.Mea Culpa.Na kartę wypakowałem Menu Serwisowe z pierwszego postu i dostałem to co chciałem.Pulpit windowsa z ikonkami.Podoba mi się,bo porobiłem skróty do wszystkich programów nawigacyjnych.Ale..Jak przywrócić stan pierwotny?Wywaliłem wszystkie pliki z Menu Serwisowego,nawet kartę wyjąłem.Za każdym razem gdy usuwam plik "main" z ResidentFlash i resetuję Navio400 to dalej pojawia się pole wyboru programu który uruchamia się automatycznie po włączeniu navi.Jak usunąć Mort Script?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 11