My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-12-25, 11:22
IGO8 do GoClever
Autor Wiadomość
potek666
azymut


Dołączył: 28 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-12-30, 00:22   Jak zainstalować igo 8 na nawigacji goclever 4384fm

Mam problem z instalacja programu igo8 na wyżej wymienionej nawigacji ponieważ gdy skopiuje już pliki na kartę i próbuje włączyć instalacje otwierając plik autorun.exe otwierają mi się właściwości tego pliku, w żaden sposób nie jestem w stanie otworzyć tego pliku... Ma ktoś jakiś pomysł jak mogę to zrobić ?
 
 
matio_turbo
Waypoint


Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 84
Wysłany: 2009-06-01, 20:47   iGO a GoClever 3520

Witam.

Posiadam urządzenie GoClever 3520. Z tego co wiem jest to system Win 4.2 CE. W związku z tym mam pytanie. Tutaj znalazłem http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0 link do pobrania iGO.

Czy jeśli to pobiorą i dołożę to tego jeszcze mapy np. z tąd http://peb.pl/programy-na...igo-8-a-18.html (od użytkownika Jamnis) i óźniej zgram do na kartę SD, to czy to powinno działać?
 
 
kolokiler
azymut


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-23, 13:48   

próbuję instalować IGo 8.3.2 i jak narazie nic z tego
mój sprzęt to Goclever 4335
podmieniłem plik sys.txt i data.zip i rusza ale zatrzymuje się i wuisi na pulpicie startowym

z tym data.zim nie poszedł wogóle data_8.3.2_fixed_v10b.rar

z innym takim trochę ponać 5MB ruszył ale wołał o mapy

a po wgraniu map siezaiwesza i nie rusza
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18184
Wysłany: 2009-07-23, 14:06   

Przede wszystkim - masz GoClevera 4,3 cala, a nie larka 3,5 cala - wydzieliłem z wątku o instalowaniu iGO na Larku 35,x.

Szukaj info o instalacji na sprzęcie z ekranem 4,3, np http://www.my-navia.pl/vi...p=110713#110713 (50.1 ma taką samą rozdzielczość jak 4335)
_________________

 
 
biegan_84
młodszy inspektor GPS
GC5065BT rules


Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 14
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-26, 04:00   GoClever 5065 BT - IGO8

Witam serdecznie.
Czy ktoś moze wie jakie należy ustawić port w tym urządzeniu aby program złapał fixa??
Auto wykrywanie niestety nie pomogło.

AutoMapa chodzi bez problemów. Pozdrawiam.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18184
Wysłany: 2009-07-26, 09:08   

Port i prędkość spisz z Automapy. W iGO włącz ustawienia zaawansowane, potem w ustawieniach wybierz GPS i ustaw takie same parametry jak w AM
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-26, 09:59   

U mnie Igo8 znalazł na Porcie COM1 i prędkość 4800, ale MapaMap na COM1 i 57600.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
biegan_84
młodszy inspektor GPS
GC5065BT rules


Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 14
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-26, 18:13   

jacekp1313, dasior591, Dziękuje Panowie. Obydwie odpowiedzi trafione :) nie wiem dlaczego wczoraj mi nie łapał nigdzie sygnału, natomiast dzisiaj obstrzeliwałem COM1 bez przerwy i w końcu sie udało. Po złapaniu pierwszego fixa, i po wyłączeniu urządzenia , następny fix w kilka sekund.

PORT COM1 - prędkość 4800.
 
 
 
Stulee 
Waypoint
Stulee


Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 42
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-27, 22:21   

Witam, nie mogę uruchomić IGO8. Proszę o radę jaka wersja i zawartos pliku sys. Pozdrawiam,
Paweł
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18184
Wysłany: 2009-07-27, 22:50   

A masz w ogóle zainstalowane? Bo podałeś tyle informacji, że aż strach...
Masz wgrany jakiś pulpit, uruchamiasz ze skrótu, uruchamiasz z Windowsa?
Pojawia się jakiś komunikat?
Naprawdę wśród nas nie ma jasnowidzów.
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-27, 22:53   

Zawartość sys.txt
Kod:
[project]
name="igo8_pda"

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
skin="ui_igo8"

Ja instalowałem wersje STĄD, pamiętaj o podmianie Data.Zip, tez z tego linku.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Stulee 
Waypoint
Stulee


Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 42
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-27, 23:04   

Dzięki dasior591, jesteś wielki! Cały czas bazuję na mojej X430 i kilka rzeczy muszę uczyć się od nowa. Muszę zmienić przyzwyczajenia, bo przecież teraz GC 5065 ............ JESZCZE RAZ DZIĘKI!
 
 
zwilling_e 
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 23 Sie 2008
Posty: 65
Wysłany: 2009-08-03, 07:48   

witam. mam pytanie odnośnie najnowszego Igo i wyswietlacza w go clever. Czy wy tez tak macie że przy zainstalowanej skórce gurjon nie widzicie na dole ekranu z lewej strony dolnych części cyfr??
 
 
 
jurand
Waypoint


Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-08-03, 20:09   

Witam.
Mógł by mnie ktoś oświecić jak zainstalować to iGo8 ?
Jestem zielony i jakoś tego nie ogarniam :oops:
Z AM nie miałem większych problemów.
Teraz Chciałem po testować jakąś mapę EU z opcją ciężarowych.
Zassałem iGo8 v.83.2.93112+ jakieś mapy.
Skopiowałem na kartę + te mapy.
Zmieniłem nazwę pliku na MobileNavigator.
Startuję i czemuś wywala do win :-|
Mile widziany opis krok po kroku lub jakiś link z opisem.
Ewentualnie z jakimś gotowcem na EU ;-)
 
 
saphire 
Navi Expert
Daję wędkę nie rybę!



Pomógł: 5 razy
Wiek: 46
Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 274
Wysłany: 2009-08-04, 09:33   

1. Rozpakowujesz iGO8 na kartę do katalogu iGO8 :-)
2. do contetnt\maps rozpakowujesz mapy *.fbl
3. do content\poi wgrywasz pliki *.poi
4. do content\buildings wrzucasz pliki z budynkami *.3dl
5. do content\dem wpychasz ukształtowanie terenu np. Europe_NASA.dem
6. w folderze iGO8 modyfikujesz sys.txt by w sekcji [folders] był wpis gdzie leży aplikacja z pełnym odniesieniem do karty SD np. tak:
Kod:
[folders]
app="\SDMMC\iGO8"


Na początek wystarczy.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 10