Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 21:33
PROSZĘ O POMOC Z GC 5065BT!!!!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
lukaszmichalak1 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 7
Skąd: Gorzów Wlkp
  Wysłany: 2009-10-05, 08:50   PROSZĘ O POMOC Z GC 5065BT!!!!!!!!!!!!

Witam wszystkich!!!!!
Proszę wszystkich o pomoc z nawigacją GOCLEVER 5065BT.
Właśnie zakupiłem tą nawigację.
Nie otrzymałem karty pamięci, oryginalna mapa wgrana jest do pamięci urządzenia.
Chciałbym aby po włożeniu karty SD z Automapą, i włączeniu navi, pokazało mi się oryginalne Menu, z tym ze kliknięcie na ikonę nawigacja, powodowało uruchomienie Automapy z karty SD.
Bardzo prosze o rozwiązanie.
Z góry wszystkim dziękuję.
P.S.
Jestem laikiem w tym temacie, więc proszę o wyrozumiałość.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18698
Wysłany: 2009-10-05, 09:22   

Zacznij od wpisania w SZUKAJ 5065BT i przeczytaj uważnie wszystkie informacje - parę osób już uwaliło nawigacje zbytnim pośpiechem (również GC).

Można napisać skrypcik startowy, który sprawdzi obecność karty z AM i uruchomi albo fabryczny program albo AM. Wydaje mi się, że coś takiego już do GC było tworzone - do GC5055 jest tu: http://chomikuj.pl/jajace...ypty/GC5055.ZIP
Może da się zaadaptować (poprzez dopasowanie ścieżek dostępu w pliku *.mscr)
_________________

 
 
elektryk77 
Waypoint
Marianololo


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 24
Skąd: wafka
Wysłany: 2009-10-05, 09:36   

Po prostu trafiłeś na 5065BTFM. W przeciwieństwie do 5065BT ten Twój model ma jeszcze nadajnik FM i ok 180Mb wbudowanej pamięci flash, dlatego karta jest niepotrzebna bo oryginalna mapa jest wgrana na wbudowanej pamięci.
Jak wgrasz na zewnętrzną kartę np Automapę, to musisz aplikację starującą automapę umieścić w katalogu MOBILENAVIGATOR umieszczonym w katalogu głównym na karcie jako mobilenavigator.exe. Przy takich ustawieniach bez problemu będzie startować Automapa z karty zamiast oryginalnej - która to wcale zła nie jest tylko ma mały problem z rozróżnianiem kierunków prawy/lewy :lol: (wie ktoś jak to poprawić?)

A tak w ogóle to ciesz się ze trafiłeś sprzęcik z nadajnikiem FM.. ja wczoraj podczas podróży właczyłem dzieciakom bajkę na swoim GC a dźwięk z głośników dodał takiego efektu, że żaden przez godzinę się nie odedzwał tylko prawie jak w kinie przez godzinę w milczeniu jechali...
Pozdrawiam
M
 
 
 
lukaszmichalak1 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 7
Skąd: Gorzów Wlkp
Wysłany: 2009-10-05, 10:00   

elektryk77 napisał/a:
Po prostu trafiłeś na 5065BTFM. W przeciwieństwie do 5065BT ten Twój model ma jeszcze nadajnik FM i ok 180Mb wbudowanej pamięci flash, dlatego karta jest niepotrzebna bo oryginalna mapa jest wgrana na wbudowanej pamięci.
Jak wgrasz na zewnętrzną kartę np Automapę, to musisz aplikację starującą automapę umieścić w katalogu MOBILENAVIGATOR umieszczonym w katalogu głównym na karcie jako mobilenavigator.exe. Przy takich ustawieniach bez problemu będzie startować Automapa z karty zamiast oryginalnej - która to wcale zła nie jest tylko ma mały problem z rozróżnianiem kierunków prawy/lewy :lol: (wie ktoś jak to poprawić?)
Pozdrawiam
M


Witam!!!!
Dzięki za szybką odpowiedź.
Możesz mi dokładnie opisac co mam zrobić.... Jak wspominałem jestem laikiem w tym temacie, i nie chciałym czegoś zepsuć.....

Mam urządzenie GC 5065FMBT - zgadza się.
mam kartę pamieci, gdzie jest juz wgrana automapa.
jak podłączę navi do komputera mam folder mobilenavigator.

Co dalej???

Nie jest potrzebna ingerencja w navi, poprzez activesync czy coś???
Czy wystarczy zmienić nazwę pliku uruchamiającego mape w folderze mobilenavigator w pamięci nawigacji, a później na karcie pamięci zmienić nazwe uruchamiajacą automape na mobilenavigator.exe.....
Prosze o pomoc....
Dzięki
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 56
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-10-05, 10:04   

Wystarczy zmienić nazwę katalogu z Automapą na MobileNavigator, natomiast program uruchamiający czyli AutoMapa EU.exe (lub wceAm.exe - jeśli masz wersję z witaminką) na mobilenavigator.exe i ... to by było na tyle
czyli jeszcze raz:
katalog AutoMapa EU zmienić na ---> MobileNavigator
plik AutoMapa EU.exe zmienić na ---> mobilenavigator.exe
(lub przy wersji z witaminką) wceAm.exe zmienić na ---> mobilenavigator.exe
Wtedy z karty wystartuje Ci program zainstalowany na karcie, a bez karty wystartuje program z pamięci wewnętrznej (ResidentFlash)
Pozdrawiam :-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
lukaszmichalak1 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 7
Skąd: Gorzów Wlkp
Wysłany: 2009-10-05, 10:33   

imar42 napisał/a:
Wystarczy zmienić nazwę katalogu z Automapą na MobileNavigator, natomiast program uruchamiający czyli AutoMapa EU.exe (lub wceAm.exe - jeśli masz wersję z witaminką) na mobilenavigator.exe i ... to by było na tyle
czyli jeszcze raz:
katalog AutoMapa EU zmienić na ---> MobileNavigator
plik AutoMapa EU.exe zmienić na ---> mobilenavigator.exe
(lub przy wersji z witaminką) wceAm.exe zmienić na ---> mobilenavigator.exe
Wtedy z karty wystartuje Ci program zainstalowany na karcie, a bez karty wystartuje program z pamięci wewnętrznej (ResidentFlash)
Pozdrawiam :-)


Dzięki za odpowiedź.
Zrobiłem tak jak opisałeś.
PO kliknięciu na ikone nawigacja, coś zaczeło mi sie instalować, i navi wyłączyła się sama.
Po kolejnym uruchomieniu i kliknięciu na ikonę nawigacja, wyskakuje komunikat że po4 jest zainstalowane i czy przeinstalowac to znowu?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18698
Wysłany: 2009-10-05, 11:31   

Na karcie jest tylko AutoMapa?
Podaj jeszcze dokładną treść komunikatu
_________________

 
 
lukaszmichalak1 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 7
Skąd: Gorzów Wlkp
Wysłany: 2009-10-05, 12:04   

jacekp1313 napisał/a:
Na karcie jest tylko AutoMapa?
Podaj jeszcze dokładną treść komunikatu


Witam,

To co opisałem wcześniej o instalacji... to jakaś inna mapa, ale i tak nie działa.
Teraz włożyłem karte SD a automapa (na karcie znajdują się inne foldery i pliki).
w katalogu głównym jest automapa, której nazwe folderu zmieniłem na mobilenavigator, w tym folderze plik uruchamiający - automapa.exe, rówineż zmieniłem na mobilenavigator.exe. Po uruchomieniu wyskakuje mi komunikat że nie można odnaleźc mobilenavigator.exe i że prawdopodobnie brakuje bibliotek .dll.
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 56
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-10-05, 12:07   

lukaszmichalak1 napisał/a:
PO kliknięciu na ikone nawigacja, coś zaczeło mi sie instalować
:?: Instalować? Masz tam już zainstalowany gotowy program AutoMapa, czy instalkę?
lukaszmichalak1 napisał/a:
wyskakuje komunikat że po4 jest zainstalowane
WAŻNE Proszę napisz co konkretnie jest napisane w treści komunikatu!
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
lukaszmichalak1 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 7
Skąd: Gorzów Wlkp
Wysłany: 2009-10-05, 12:17   

imar42 napisał/a:
lukaszmichalak1 napisał/a:
PO kliknięciu na ikone nawigacja, coś zaczeło mi sie instalować
:?: Instalować? Masz tam już zainstalowany gotowy program AutoMapa, czy instalkę?
lukaszmichalak1 napisał/a:
wyskakuje komunikat że po4 jest zainstalowane
WAŻNE Proszę napisz co konkretnie jest napisane w treści komunikatu!


Witam ponownie!
Włożyłem karte SD z zainstalowaną automapa (na karcie znajdują się także inne foldery i pliki).
w katalogu głównym jest folder automapa, którego nazwe zmieniłem na mobilenavigator, w tym folderze plik uruchamiający - automapa.exe, rówineż zmieniłem na mobilenavigator.exe. Po uruchomieniu wyskakuje mi komunikat że nie można odnaleźc mobilenavigator.exe i że prawdopodobnie brakuje jakichś bibliotek .dll.
 
 
 
elektryk77 
Waypoint
Marianololo


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 24
Skąd: wafka
Wysłany: 2009-10-05, 12:35   

echhh pewnie masz wersje instalacyjną zamiast gotowca... Jeżeli tak to faktycznie zielony jesteś... ale tacy to powinni "najpierw czytać potem pytać" ponieważ było przerabiane 1000 razy, pozwolę sobie nie odpowiedzieć ;)


Pozdrawiam i życzę miłej lektury.
M
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 56
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-10-05, 12:46   

Zmieniałeś nazwy z poziomu nawigacji, czy PC? Jeśli wyskakuje Ci komunikat
lukaszmichalak1 napisał/a:
że nie można odnaleźc mobilenavigator.exe
może to oznaczać, że masz zaznaczone opcje "ukryj rozszerzenia znanych typów plików" i "Nie pokazuj ukrytych plików i folderów" Jeśli robisz to poprzez czytnik kart w PC - otwórz jakikolwiek folder, menu "Narzędzia" > zakładka "Widok" > usuń zaznaczenie przy opcji "ukryj rozszerzenia znanych typów plików" i trochę niżej zaznacz opcję "Pokaż ukryte pliki i foldery" Kliknij Zastosuj, potem OK, i teraz możesz zmieniać nazwy rozszerzeń. Podejrzewam, że masz coś takiego mobilenavigator.exe.exe Powinno być mobilenavigator.exe
Pozdrawiam ;-)

[ Dodano: 2009-10-05, 12:49 ]
Co prawda, to prawda :-D
elektryk77 napisał/a:
powinni "najpierw czytać potem pytać"
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
lukaszmichalak1 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 7
Skąd: Gorzów Wlkp
Wysłany: 2009-10-05, 14:45   

Witam Ponownie,

Dziekuję bardzo za pomoc!!!!!!!!!!!!!!
Wszystko działa!!!!!!!!!!!!!

Dzięki za poświęcony czas i wyrozumiałośc i cierpliwośc dla laika.....

jeszcze raz dzięki i pozdrawiam!!!!!!!!!!
Łukasz

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-10-05, 14:50 ]
---------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-10-05, 14:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-10-05, 19:58   

jacekp1313 napisał/a:
parę osób już uwaliło nawigacje zbytnim pośpiechem (również GC)

Można widzieć komu się to udało poza mną?? Bo to jest prawie nie możliwe.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18698
Wysłany: 2009-10-05, 20:25   

Miałem na myśli np. wrzucenie off.exe do autostartu w Larku 35.x
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12