Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Clarion Map780 i IGO
Autor Wiadomość
PONTIKOS 
Waypoint
serwis GPS



Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 78
Wysłany: 2010-07-20, 09:34   

A skasowales plik sys.txt przed pierwszym uruchomieniem? Jesli nie, to sie nie dziw :)
w ostatecznosci jest tam takze wersja wide screen, ktora ma na sztywno ustawione 480x272
_________________

Gość -Zapraszam na CHOMIKA
:)
"..a dla Chomyka, kupyli coś dla Chomyka? ":)
 
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-20, 13:51   

Marshall napisał/a:
chodzi ale nie na cały ekran. Wyświetla na 2/3 ekranu
Bo gotowiec byl skopiowany ze przetu 320x240.
Skasuj folder \iGO8\save a w pliku sys.txt zostaw tylko to:
[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
show_minimize=1
skin="ui_igo8_da"
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Marshall 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 14
Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-07-20, 15:30   

Czyli co mam teraz najlepiej zrobić :?:
- skasować plik sys.txt jak radzi PONTIKOS czy,
- dokonać zmian jak radzi janusz_40 :?: :?: :?:

ALBO:
Dzakus napisał/a:
PONTIKOS, Clariony standardowo mają wgrane iGo. Tutaj wystarczy pocukrowąć iGo. Dopisać parę parametrów w sys.txt, aby działała poprawnie ścieżka i tyle.

Tak by było najlepiej, ale nie wiem czym pocukrować, i gdzie tego cukierka zapodać. Wtedy było by naprawdę super, bo teraz muszę mieszać kartami - na jednej iGO na drugiej AM. A tak iGO by szło z pamięci wewnętrznej a AM z karty...
_________________
CLARION MAP780 + Automapa 6.5.0
 
 
PONTIKOS 
Waypoint
serwis GPS



Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 78
Wysłany: 2010-07-20, 15:58   

Mysle ze najprosciej:

1. to igo ktore masz sciagniete zostaw - jest gotowe do pracy, nic nie slodzisz.
2. otworz w notatniku plik sys.txt znajdujacy sie w folderze igo8 i usun cala jego ZAWARTOSC.
3. nastepnie wklej to, co podal kolega wyzej - i gotowe :)
Powinno sie odpalic na normalnym ekranie. Jesli nie, uzyj wersji wide-screen, jak pisalem.
_________________

Gość -Zapraszam na CHOMIKA
:)
"..a dla Chomyka, kupyli coś dla Chomyka? ":)
 
 
 
Marshall 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 14
Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-07-20, 17:41   

Zaraz po powrocie z pracy tak właśnie zrobię ;-) Wtedy będzie chodziło iGO z karty SD. Pozostanie więc wymiana kart aby przejść z programu do programu. AM->iGO, iGO->AM
Napiszcie czy jest możliwe aby moje wbudowane iGO "posłodzić" aby chodziło z pamięci Clariona. POTIKOS czy "Twoje" iGO można wrzucić na jedną kartę razem z AM - ułatwiło by mi to sprawę z podmiana kart. Po Polsce zdecydowanie chcę AM, za granicę iGO.
_________________
CLARION MAP780 + Automapa 6.5.0
 
 
PONTIKOS 
Waypoint
serwis GPS



Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 78
Wysłany: 2010-07-20, 18:07   

1. Igo wgrywasz na Flash, zastepujac istniejace.
2. Automape uruchamiasz z karty jako upgrade.exe - dziala automatycznie, po wlozeniu. Jesli nie wlozysz karty, odpala sie to co na Flashu, czyli igo8.
_________________

Gość -Zapraszam na CHOMIKA
:)
"..a dla Chomyka, kupyli coś dla Chomyka? ":)
 
 
 
Marshall 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 14
Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-07-21, 14:05   

Z karty SD chodzi super, natomiast z flasha wyrzuca mnie do Windowsa po 5 sekundach od chwili pojawienia się ekranu powitalnego iGO......
_________________
CLARION MAP780 + Automapa 6.5.0
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-21, 14:20   

Marshall napisał/a:
Z karty SD chodzi super, natomiast z flasha wyrzuca mnie do Windowsa po 5 sekundach od chwili pojawienia się ekranu powitalnego iGO......
Bo jest ustawione ze ma dzialac na karcie:
[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"
jesli wpis SDMMC zmienisz na nazwe jaka ma Twoja pamiec flash bedzie dzialal z pamieci wewnetrzej..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
ratmed999 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 8
  Wysłany: 2010-08-26, 07:38   Navi do USA

Witam wszystkich.
Poszukuję IGO z mapami USA na Clariona 780
_________________
Mio A 501+SDHC 16GB
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-08-26, 08:16   

Wątek z linkami:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=264
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20562

P.S. Dołączyłem do istniejącego wątku - regulamin forum, punkt 4
_________________

 
 
ratmed999 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 8
Wysłany: 2010-08-26, 08:36   

Linki które znalazłem na forum niestety nie działają.
_________________
Mio A 501+SDHC 16GB
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-08-26, 09:43   

Innych nie ma - linki do map wyłącznie w tych dwóch wątkach.
Zaglądaj regularnie, często pojawiają się nowe - i równie szybko giną
_________________

 
 
ratmed999 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 8
Wysłany: 2010-08-27, 21:35   

OK. Dzięki.
_________________
Mio A 501+SDHC 16GB
 
 
PBx
azymut


Dołączył: 01 Paź 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-10-01, 12:21   

Witam!

Panowie, mam następujący problem - mam omawianego Clariona 780, ostatnio przyszło mi do głowy, żeby odblokować go i wgrać nowe mapy - o dziwo tak szybko budują drogi, że połowy w naszym kraju nawet już nie widział, ale mniejsza z tym. Odblokowałem i wszystko było ok, pojawiał się ten pulpit ze skrótami (między innymi do wina), zainstalowałem na SD automapę 6.6.0 z opcją autostartu. Nawet działa, tzn. uruchamia się z karty automatycznie, ale jest beznadziejna, w Krakowie chociażby gubi się na jednej z głównych ulic :/ Teraz chcę po prostu nowe mapy do IGO, ale po wyjęciu tej karty w ogóle mi się nie pojawia ten pulpit ze skrótami, jest tylko ten z Navegacao (po kliknięciu w niego nic się nie dzieje), Multimedia i Ustawienia działają ok. Reset nic nie zmienia. Co mam zrobić, żeby chociaż mieć możliwość uruchomienia starych map z flasha? Z góry dzięki za pomoc
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-10-01, 16:25   

PBx, co masz w katalogu My Flash Disk/Clarion?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9