Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Clarion Map780 i IGO
Autor Wiadomość
valinda 
azymut



Dołączył: 06 Maj 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-24, 19:46   Clarion map780 nieodblokowany. mapy.

Witam !!!
Panowie czy jest wersja igo na karteSD , na nieodblokowanego Clariona map780.
Automapa startuje z karty SD bez problemu. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!!!
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-24, 21:28   

valinda nie dubluj postów http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#101523 to nie pomaga.
Ściągnij z działu iGO jakiegoś gotowca, wrzuć na kartę i sprawdź czy ruszy.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
xequo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-06-24, 23:16   

valinda, na karcie sd utworz katalog: automapa eu
skopiuj igo do tego katalogu a plik: igo8.exe
przemianuj na: automapa eu.exe

u mnie dziala ;-)
 
 
loozacc 
azymut


Wiek: 36
Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-10-02, 14:30   Clarion Map780 i IGO

urzadzonko nieodblokowane, dziala smialo automapa 5.5.3 ( z sd ) i igo ( czy jak to sie tam nazywa ;) ) z flasha;

pytanie mam teraz takie - kupilem mape polski przez naviextras.com, pobralem, zainstalowalem i jest git ALE jezeli zrobie hard-reset to oczywiscie przywrocona zostanie zawartosc aplikacji ze starymi mapami ( w tym polski z jakiegos 2008 roku )

pytanie - czy da rade zrobic 'cos' co spowoduje, ze hard reset nie bedzie przywracal tak starej mapy lub tez przywroci ta, ktora wgram jako najbardziej aktualna ?
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-10-03, 14:20   

Nie wiem jak z map 780 ale w map 370 zamiast oryginalnego oprogramowania nawigacyjnego wsadziłem AM i po hard resecie nie usunęło jej, specjalnie sprawdzałem( wcześniej był zawsze odblokowywany i AM była na karcie). Teraz z tego co wiem nie wiesza się tak jak było wcześniej gdy AM startowała z karty.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
enemy99
azymut


Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-10-28, 00:27   

Tak jak zostało opisane to powyżej. Dodatkowo należy zastosować dodatek, który zapobiegnie usunięciu mapy po twardym resecie. Natomiast posiadam Map780 i AM z karty SD działa idealnie.
 
 
fazaaa77
azymut


Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-11-13, 15:54   

Pozwolicie koledzy że się podepnę.Otóż kuzyn ma Clariona 780 i w pamięci wew ma wgraną Mobile map a na karcie sd AM.Do tej pory ja wgrywałem mu na karte rózne automapy i wszystko śmigało mu ekstra czyli jak włożona była karta i uruchamiał nawigacje (nieodblokowana)to startowała mu automapa,a po wyjęciu karty mobile map.Tak było do czasu aż nie wgrałem AM 6.0 i podczas instalacji zaznaczyłem opcje-auto start Clarion (czy jakoś tak).Podczas normalnego uruchamiania z włożoną kartą z automapą 6.0 wyskoczył error program nie uruchomił się,a po wyjęciu karty nie dało się uruchomić też mobile map.
Więc wykasowałem automape z kary i wrzuciłem gotowca(niestety dalej nic nie da się uruchomić ale error już nie wyskakuje)I tu moje pytanie do kolegów wiem że za uruchamiamie odpowiada plik ppath.txt ale go nie znalazłem we folderze Windows (chyba jest ukryty)i jak powinna wyglądać jego zawartość.(jak odblokuje sposobem z resetem to obie mapy działą i z menu nawigacji działa wszystko oprócz nawigacji.Prosze o pomoc bo kuzyn jest na mnie chyba troche zły że musi kombinować żeby włączyć mapę :oops: (jest zawodowym kierowcą)pozdr.fazaaa77 :oops:

[ Dodano: 2009-12-21, 16:19 ]
czy nikt z kolegów mi nie pomoże :?: :?:
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-23, 14:22   

http://www.my-navia.pl/vi...ht=clarion+menu
lub skorzystaj z http://www.przeklej.pl/plik/menu-exe-0005lu4u66jo

1. Odtwórz Restoratorem menu i podmień przyciski (opcjonalnie)
2. Skopopiuj plik Automapa EU.exe do \My Flash Disk\MapaMap 3.0\mapamap.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
zapollo 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 28
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-02-19, 12:31   

Zmień na karcie nazwę pliku upgrade.exe na _upgrade.exe czyli dodaj podkreślnik. To dlatego że autostart po pierwszym włożeniu robi skrót w Clarionie i zmienia nazwę na _upgrade.exe. Jeśli na nowo wgrasz na kartę plik upgrade.exe, a skrót jest już w clarionie, to nie zmienia nazwy pliku, bo myśli że jest prawidłowy. Można tez zrobić twardy reset Clariona i wtedy plik upgrade.exe zmieni się po pierwszym włożeniu karty na _upgrade.exe tworząc skrót w clarionie na nowo aż do twardego resetu. Pierwsza metoda bez resetu myślę że jest lepsza.
_________________
www.serwisgps.republika.pl
 
 
klarck
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-06-01, 21:38   

Musisz ściągnąć z netu iGO8_8.3.4.117940, zależy jak chcesz jak ma działać twój clark:
- zachować obecny sposób działania, może działać bez karty to w ściągniętym igo zmień nazwę pliku igo.exe na clarion.exe i podmień z oryginalnym plikiem w katalogu clarion oraz dokopiuj plik licencji, zmień plik sys.txt na taki

[folders]
app="\My Flash Disk\Clarion"

[interface]
skin="ui_igo8_da"

[gps]
port=2
baud=4800
gps_maximise_baud=0

[tmc]
port=1
baud=38400

[phone]
driver = "IVT"
exe_path = "\ windows \ IVTDialor.exe"
win_name="EMPTY"
class_name="IVTDIALOR"
switch_name="-l"
ballon_ext_handling=1
hangup_not_supported=1

[interface]
exit_on_restart=0
shutdown_time=0 ;czas po którym wyłaczy nawke



wywal na piechote wszystkie mapy, POI i dane o terenie i budynkach, przekopiuj te z netu mapy i POI .
jak nie startnie to jeszcze coś podmień

Możesz prościej załadować IGO na kartę opisane na forum. Ale nie będziesz miał oryginalnego wyglądu a tym samym startu, aby mieć dostęp do wszystkich map bez odblokowania trzeba przerobić plik menu.ini i folder imagis.
Przy zmianie pliku menu.ini na taki będziesz miał nawet Automape

[480x272_btn1]
btn_on = "\My Flash Disk\imagis\igo_on.bmp"
btn_off = "\My Flash Disk\imagis\igo_off.bmp"
btn_x = 20
btn_y = 3

btn_exe = "\Storage Card\iGo8\iGo8.exe"
btn_on_click_close = 1

[480x272_btn2]
btn_on = "\My Flash Disk\imagis\clark_on.bmp"
btn_off = "\My Flash Disk\imagis\clark_off.bmp"
btn_x = 260
btn_y = 3

btn_exe = "\My Flash Disk\Clarion\clarion_2.exe"
btn_on_click_close = 1

[480x272_btn3]
btn_on = "\My Flash Disk\imagis\mm_on.bmp"
btn_off = "\My Flash Disk\imagis\mm_off.bmp"
btn_x = 20
btn_y = 139

btn_exe = "\My Flash Disk\MapaMap 3.0\mapamap3.exe"
btn_on_click_close = 1

[480x272_btn4]
btn_on = "\My Flash Disk\imagis\am_off.bmp"
btn_off = "\My Flash Disk\imagis\am_on.bmp"
btn_x = 260
btn_y = 139

btn_exe = "\Storage Card\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe"
btn_on_click_close = 1
 
 
Ziuciu
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2009
Posty: 8
Wysłany: 2010-06-03, 11:39   

Bardzo mi to pomogło :-)
 
 
Marshall 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 14
Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-07-04, 12:25   IGO8 w Clarion Map780

Witam. W moim Clarionie mam oryginalnie wgrany program IGO8 - Europa. Do każdej mapy, jest licencja - klucz, którą nawigacja wyświetla. Nawigacja była zakupiona wraz z IGO w urządzeniu, program jest legalny. Czy jest możliwość aby legalnie zaktualizować te mapy :?: Niestety brakuje mi na obecnych mapach "kawałka" autostrad w Chorwacji....... a bardzo by mi się one w te wakacje przydały.
Na karcie dostałem Automapę PL i ona bez problemu się aktualizuje - do 20 września mam licencję. Czy IGO8 też mogę tak aktualizować za free :?:
Jest jeszcze jedno wyjście - upgrade Automapy PL na Europę, ale to kosztuje 199zł i nie przedłuży mi czasu subskrypcji. We wrześniu i tak będzie GAME OVER jeżeli chodzi o aktualizację.
_________________
CLARION MAP780 + Automapa 6.5.0
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-07-04, 12:54   

Marshall, odpowiedz z suportu w sprawie aktualizacji map W Clarion MAP 780
Cytat:
INFORMACJE DOTYCZĄCE AKTUALIZACJI URZĄDZEŃ NAWIGACYJNYCH
CLARION MAP780

Aktualizacje nawigacji Clarion MAP780 dostępne są poprzez portal NAVIEXTRAS - https://
clarion.naviextras.com/shop/portal/ administrowany przez firmę NNG Global Services Kft – producenta
popularnego oprogramowania iGO8.
Ponieważ na portalu tym znaleźć można wiele różnych pakietów map do różnych urządzeń,
ale również współpracujących z Clarion MAP780 sugerujemy użytkownikom naszych urządzeń
aktualizację bazującą na mapach firmy TeleAtlas w najnowszym wydaniu z roku 2009. Są to mapy
tego samego dostawcy, które bazowo znajdują się w Clarion MAP780. Gwarantuje to utrzymanie
poziomu jakości dostarczanych map, które co kwartał uzupełniane są o kolejne odcinki dróg, jak
również o poprawki zauważone i zgłoszone przez użytkowników.
Poniżej link do właściwej aktualizacji:
https://clarion.naviextras.com/shop/portal/catalog?
salesPackageCode=10057&view=item&priceListCode=4601788250069296&page=1&type=100&area
=2
Aby dokonać zakupu nowych map i zaktualizować urządzenie MAP780 należy zalogować się na
portalu oraz zainstalować na komputerze oprogramowanie Naviextras Toolbox, które można pobrać
stąd:
https://clarion.naviextras.com/shop/portal/downloads
Wszelkie informacje o tym jakie kroki należy wykonać, aby sprawnie dokonać aktualizacji znajdują się
w Poradnikach pod poniższym linkiem:
https://clarion.naviextras.com/shop/portal/howtostart


Aktualizacja MAP780(2).zip
DOC. Ladniej wygląda.
Pobierz Plik ściągnięto 127 raz(y) 4,33 KB

_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Marshall 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 14
Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-07-04, 20:47   

Czyli wygląda na to, że moje licencje mogę sobie wsadzić w buty. Minimalny koszt jednorazowego pobrania to 69,95 Euro. Chyba trzeba będzie pobrać coś "posłodzonego".
Dla mnie jest niezrozumiałe to, że w urządzeniu za 900 nie ma rocznej subskrypcji map...
Urządzenie TYLKO na Polskę dzięki AutoMapie. Zainstalowane IGO gubi sie nawet w Krakowie, aż strach na tych mapach za granicę jechać :roll:
_________________
CLARION MAP780 + Automapa 6.5.0
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-05, 07:29   

Marshall napisał/a:
Zainstalowane IGO gubi sie nawet w Krakowie, aż strach na tych mapach za granicę jechać

Nie ma się czego obawiać. iGO8 IMHO zdecydowanie lepiej sobie radzi za granicami naszego kraju niż AutoMapa.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11