Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Bardzo prosze o pomoc dla świerzaka
Autor Wiadomość
rexpontifex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-09-22, 12:14   Bardzo prosze o pomoc dla świerzaka

Siema wszystkich..

Zacznę od tego że jestem początkującym - i proszę o nietraktowanie tego pytania zlewająco. Przepatrzyłem to forum i nieznalazłem odpowiedzi jak krok po kroku (dla ciemniaka) zrobić sobie inny pulpit niż standartowy GC.

Mam GoClevera 4335, odblokowanego
Bardzo bym prosił o link jakiegoś pulpitu wraz z programami podstawowymi do mojej Navi
oraz Instrukcję co i jak pozmieniać.

Jesli ktoś moze to niech napisze mi w tym temacie instrukcje "krok po kroku"

dzieki za wyrozumiałośc..
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18707
Wysłany: 2009-09-22, 12:34   

Pulpity znajdziesz w dziale PULPIT ClubManiaka, jedyne kryterium - wielkość ekranu (3,5' lub 4,3')
Sposób instalowania - głównie polega na skopiowaniu i wybraniu pliku exe do autostartu/uruchomienia spod przycisku NAWIGACJA (zależy od pulpitu i nawigacji); każdy twórca pulpitu inaczej do projektował - czytaj uwagi do każdego z nich. Jeśli sprzęt masz odblokowany, odpada problem ze skryptami startowymi do menu, wyłączającymi fabryczny pulpit.

Poza tym co uważasz za podstawowe programy? Dla mnie to CeCMD. TCMP i przeglądarka zdjęć. Dla innych cały pakiet biurowy + setka gier.

Krótko mówiąc - wybierz, co Ci odpowiada i spróbuj skopiować do GC. Jak będzie problem, pomożemy
_________________

 
 
rexpontifex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-09-22, 13:02   

A czy menu Larka podejdzie mi do mojego GC??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18707
Wysłany: 2009-09-22, 13:20   

Skąd masz menu Larka? Fabryczne?

Wszystkie pulpity działają na WinCE 5; jeśli pytasz o jakiś konkretny, to podaj link.
_________________

 
 
rexpontifex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-09-22, 13:48   

Nie mam menu Larka..
Mam fabryczne GoClevera (takie niebieskie) ale podoba mi się:
Menu DavX do Lark 35 i 43 FreeBird + Aplikacje (Pierwszy temat z dzialu Pulpit ClubManiaka)
Podejdzie mi on na mojego GC 4335 4,3" ?? Który link mam ściągnąć
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18707
Wysłany: 2009-09-22, 13:51   

Kod:
kryterium - wielkość ekranu (3,5' lub 4,3')

GC4335 ma 4,3 cala, więc na 4,3cala
Jeśli będziesz to menu uruchamiał z Windowsa, to ruszy. Gorzej będzie ze startem spod fabrycznego menu
_________________

 
 
rexpontifex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-09-22, 14:04   

Kurcze znowu nie jarze problemu z tym odblokowaniem nawigacji.. co to znaczy odblokować?? to znaczy mieć dostep do plików spod nawigacji??? No ja mam..
Kupiłem karte SD i wrzyciłem do niej Total Comandera => któremu zmieniłem nazwe na MOBILENAVIGATOR.EXE => I OK mam dostęp do plików ale włączam GC i wyskakuje mi menu oryginalne, wchodze w nawigacja => i wyskakuje mi menadzer plików..

Oto chodzi z odblokowaniem?
Jak sobie uprościć życie?? Jak ludzie to mają rozwiązane??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18707
Wysłany: 2009-09-22, 14:10   

Spod przycisku NAWIGACJA w GC4335 zawsze będzie się uruchamiał plik z karty SD o nazwie MOBILENAVIGATOR.EXE - tak jest stworzone wewnętrzne oprogramowanie tego modelu. I możesz nazwać tak dowolny plik i tez wystartuje (program nawigacyjny, odtwarzacz filmów, menedżer plików...)

Każdy ma rozwiązane tak, jak mu wygodniej - a co Ty byś chciał uzyskać? Sprecyzuj, to może coś doradzę.
_________________

 
 
rexpontifex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-09-22, 14:27   

Chciałbym aby powłaczeniu GC wyskakiwało inne menu niż dotychczas (jest ono beznadziejne bo wyskakuje 6 okienek 1)NAWIGACJA, 2)MUZYKA, 3)WIDEO, 4)ZDJECIA, 5)EBOOK, 6)USTALANIA)

Gdy włacze GC chciałbym aby wyskakiwało dowolne menu gdzie bede miał mozliwość dostępu do aplikacji np word , odtwarzacz muzyki, Automapa.

Do tej pory nie mam dostepu do plików,aplikacji, mp3,(bo ich nie widac)
Dostep jest mozliwy jedynie po wejsciu do okna nawigacja (i wtedy wyskakuje mi menadzer plików i wybieram odpowiednią aplikacje - to jest raczej meczace)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18707
Wysłany: 2009-09-22, 14:33   

Najprościej:
Utwórz na SD (czystej, nie tej z programem nawigacyjnym) folder mobilenavigator, do niego wrzuć menu. Plik startowy menu przemianuj na mobilenavigator.exe i gotowe. Wystartuje spod przycisku NAWIGACJA

Można tez pobawić się mortscriptem i napisać programik uruchamiający menu, wówczas pulpit można wgrać w dowolny folder na karcie.

Jaka jest pełna ścieżka dostępu do mobilenavigator.exe?
StorageCard\Mobilenavigator\Mobilenavigator.exe ?
_________________

 
 
rexpontifex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-09-22, 14:44   

NIE ROZUMIEM ISTOTY DZIALANIA GPS

jak sprawdzic ta sciezke..

Mam jakieś SDMMC

Nie chce sie bawic z jakims mortscriptem.
tylko jakie menu wgrać do mojego GC - mogłbys mi zapodac jakies.. MORDUJE SIE Z TYM TYDZIEN
czy po wejsciu do nowego menu bede miał dostep do skrótu AM, MULTIMEDIOW, PLIKÓW TEKSTOWYCH ITD..

Zrozum ziomek ze jestem nowy i trudno mi zjarzyc..

Z góry dzieki
Ostatnio zmieniony przez rexpontifex 2009-09-22, 14:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18707
Wysłany: 2009-09-22, 14:54   

Na forum nie znajdziesz gotowego pulpitu do GC4335 - każde będziesz musiał w jakimś stopniu przerobić (choćby ścieżki dostępu do programów nawigacyjnych) - wybierz, skopiuj wg mojego poprzedniego postu i próbuj.

A ścieżka dostępu do mobilenavigator.exe ?

Spróbuj TEN pulpit + TEN skrypt startowy. Wszystko jest w pliku _opis.txt w skrypcie.
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-09-22, 14:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
rexpontifex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-09-22, 15:17   

czyli to wszystko zrobic na czystej karcie???
 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-09-22, 15:22   

Najpierw odblokuj ta nawigację. Bo jak na razie to uruchamia Ci się oryginalne menu i dopiero z niego klikając Nawigacja odpalasz jakas aplikację. Odblokuj tak, aby oryginalne menu się nie uruchamiało. Potem wrzuć jakiekolwiek menu z działu PULPIT CLUB MANIACA na kartę SD i podaj ścieżkę dostępu do tego menu w Autostarcie.
Wszystko jest napisane na forum - tylko słabo szukasz.
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18707
Wysłany: 2009-09-22, 15:23   

Możesz też na oryginalnej, ale najpierw skopiuj wszystko z karty na PC i jak coś się skasuje, będziesz miał skąd odzyskać.
No i zarejestruj MM według instrukcji.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 9