Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: jacekp1313
2013-07-29, 06:38
Pasek zadań WCE - chowanie, pokazywanie
Autor Wiadomość
dashboor 
azymut


Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 1
  Wysłany: 2007-10-03, 14:55   Akira mm 517 problem z odzyskaniem paska z przyciskiem start

prosze o pomoc . odblokowalem akire i przy ukryciu paska odznaczylem auto hide....i nie wiem co teraz...tzn nie ma paska i tyle...wcieło go...
 
 
dzwonek 
Waypoint



Wiek: 29
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 174
Wysłany: 2007-10-03, 20:09   

a próbowałeś w rejestrze go znaleźć i wpisać wartość 1 ???
_________________
NAVIA
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-10-03, 22:54   

to ja ci poradzę po kowalsku,
kilku ludziom podkówki pomogły to może i tobie się jedna przyda na szczęście ;-)

więc jeszcze jedna podkówka prosto z kuźni:
spróbuj czymś cieniutkim przytrzymać na samym dole ekranu w jakimkolwiek miejscu...ktoś na forum mówił, że zadziałało po lewej a jeszcze ktoś że po prawej na dole...

ostatnio user arkacha zgłosił sie do kuźni z identycznym big problemem i rada "prawostronna" wygoniła paseczek z ukrycia...wiec weź z niego przykład i działaj na całej długości dolnej krawedzi ekranu od lewa do prawa

powodzenia w poszukiwaniach, trzymamy kciuki 8-)

-----
jak ktoś oblatany w kontaktach z paskiem radził, może zastąp na poczet tej jednej operacji, rysik wykałaczką (poważnie :idea: ), lepiej ci będzie dosiegnać tych dziewiczych zakamarków przy krawędzi ekranu
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
Darkovski 
Waypoint


Dołączył: 26 Wrz 2007
Posty: 32
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-10-04, 16:45   

Witam
chris_m ma rację weż coś bardzo cieńkiego i przyciskaj na dole ekranu jak jest napisane powyżej. Rysik jest zdrcydowanie za gruby.
U mnie to pomogło
Pozdraiwam
_________________
Akira 517
 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2007-10-04, 17:53   

Jezeli akira to lewy dolny rog, pomoga - sam tak go przywoluje (ale najpierw zrob restart) - o ile nie wywaliles go kompletnie z rejestru.
 
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-10-04, 18:41   

...ja optuję za prawym :-P
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
kuleszag 
Navi Expert



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 24 Lip 2007
Posty: 266
Wysłany: 2007-10-05, 07:23   

A ja przyjmuję zakłady... :lol:
Ktoś kiedyś polecał wykałaczkę lub pazurek lubej 8-)
_________________
Po prostu... Navia
 
 
arkacha 

Wiek: 43
Dołączył: 27 Wrz 2007
Posty: 0
Skąd: Głogów
  Wysłany: 2007-10-06, 13:27   

Witam! i pozdrawiam. jestem yzytkownikiem Akirki i tak jak chris_m napisał u mnie pasek pojawia sie po nacisnieciu????.....np.wykalaczka w prawym dolnym rogu,aczkolwiek nie calkiem w samym prawym,tylko mniej wiecej na 3/4 dlugosci ekranu.
Buzka dla wszystkich! ( i bez podtekstow mi tutaj:)))


hm... hm.... :D :oops: :lol:
Ostatnio zmieniony przez dzwonek 2007-10-06, 17:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
pepe
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 82
Wysłany: 2007-10-06, 22:05   

Akira MM-512.
Bez specjalnych problemów uzyskuję schowany taksbar z powrotem, naciskając z lewej strony ekranu na dole (należy nacisnąc wąski szary pasek w tym miejscu gdzie później pojawia sie klawisz taskbar'a "START"), standardowym "piórkiem", tym dostarczonym w zestawie.
Pepe.
 
 
minimex 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 54
Skąd: Radom
Wysłany: 2007-10-09, 19:48   

Witam,
po ukryciu paska mogą być problemy z jego wywołaniem przy użyciu fabrycznego pisaka.
W mojej pierwszej Akirze 512 dotknięcie dolnej części dolnego brzegu ekranu, na całej szerokości, wyzwalało pasek.
Kolegi Akira 512 już nie była tak posłuszna i tylko z lewej strony działało.
W obecnie posiadanej 517, pisakiem wywołuję pasek tylko po naciśnięciu z prawej strony.
Prawdopodobnie używając ostrej wykałaczki nie byłoby problemu na całej szerokości.

Jest na to rada.
Start>Settings>Control Panel>Stylus>Calibration
Po wejściu do zakładki „Recalibrate” ostrą wykałaczką naciskać punkt ekranu, ok. 1mm nad krzyżami. Następnie zatwierdzić nowe ustawienia.
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-10-09, 20:15   

ja co prawda mam Navię i nie mam problemu z paskami żadnymi bo i paska nie mam wogóle
to ci komfortowa sytuacja... :mrgreen:

ale to Recalibrate wyczajone dośc wcześnie nie bardzo działa u mnie, prawdę mówiąc to jakaś nie dorobiona opcja,
no przynajmniej u mnie mało daje, albo i nic

krzyżyki zawsze pojawiają się kolejno w czterech stronach...ale niestety dosyć daleko od krawędzi ekranu...może u was lepiej to wygląda

a próbowałem kiedyś już tej funkcji bo mi prawie cała prawa strona ekranu przy rysikowaniu zachowuje sie dosyć kiepsko:
naciskam w miejscu a kółeczko pokazuje sie przesuniete o jakieś kilka mm w lewo

efektu tego nie ma na całej lewej połówce ekranu - precyzyjne,
a od środeczka w prawo wszędzie rysikowanie kiszkowate, jak na prawej stronie mapki chcę punkt wskazać to muszę robić zapasik te parę mm obok

czyli rekalibrację o kant d*** potłuc....ciekawy jestem jak tam u was z tą dokładnością

pewnie lepiej, bo ja to już tak mam...jak nie koty czarne to cegłówka fruwająca na budowie :roll:
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
kamyk
azymut


Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 4
Wysłany: 2007-11-06, 23:13   

Witam

jestem nowym posiadaczem Akiry 512

Wszytko ok poza tym że nie mam paska z menu start
próbowałem wszystkiego powyżej niestety nie daje się go przywrócić

Gdzie mogę to znaleść w rejestrze?
 
 
maxpl
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 684
Wysłany: 2007-11-06, 23:33   

Cytat:
Wszytko ok poza tym że nie mam paska z menu start
próbowałem wszystkiego powyżej niestety nie daje się go przywrócić

Gdzie mogę to znaleść w rejestrze?


idź tu ==> http://www.my-navia.pl/search.php
i wpisz taskbar i poczytaj wątki o tym.
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
KaliA 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 77
Dołączył: 07 Wrz 2007
Posty: 8
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-11-07, 11:43   

minimex napisał/a:
Witam,
po ukryciu paska mogą być problemy z jego wywołaniem przy użyciu fabrycznego pisaka.
W mojej pierwszej Akirze 512 dotknięcie dolnej części dolnego brzegu ekranu, na całej szerokości, wyzwalało pasek.
Kolegi Akira 512 już nie była tak posłuszna i tylko z lewej strony działało.
W obecnie posiadanej 517, pisakiem wywołuję pasek tylko po naciśnięciu z prawej strony.
Prawdopodobnie używając ostrej wykałaczki nie byłoby problemu na całej szerokości.

Jest na to rada.
Start>Settings>Control Panel>Stylus>Calibration
Po wejściu do zakładki „Recalibrate” ostrą wykałaczką naciskać punkt ekranu, ok. 1mm nad krzyżami. Następnie zatwierdzić nowe ustawienia.


Sprawdziłem na swojej - działa, tylko trzeba przeprowadzić kilka prób rekalibracji !
Można doprowadzić do tego, że pasek wyciąga się normalnym pisakiem . Trzeba uważać ,żeby nie klepać za wysoko nad krzyżykami, bo wtedy przesuwa się w do góry cały obszar
co objawia się tym iż podczas ekranu nawigacji, klepanie w MENU (mam MIO) powoduje wyskakiwanie paska, co przeszkadza !!!
 
 
 
tuszok
Waypoint


Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 22
Wysłany: 2007-11-24, 13:59   [ PASEK ]jak wgrać mapy do windy CE 5.0

problem polega na ty, że odblokowałem już windowsa CE 5.0 w akirze mm 512 i teraz chciałbym wgrać mapy żeby nie było trzeba zieniać tego pliku "menu" za każdym razem gdy się chce przechodzić pomiędzy nawigacją a windowsem??? dodam że mam wgraną mapamap
i kartę pamieci 1gb
z góry dzięki za podpowiedzi 8-)
Ostatnio zmieniony przez navigator 2007-12-16, 19:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 12