Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 15:04
Manta-070- problem z wgrywaniem plików
Autor Wiadomość
Rekop
azymut


Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-09-19, 17:45   Manta-070- problem z wgrywaniem plików

Od razu chcę powiedzieć, że jestem zielony jeżeli chodzi o GPS i nawigację.
Niedawno nabyłem nawigację samochodową Manta GPS 070. Chciałem wrzucić na nią trochę plików muzycznych, ale mój komputer nie wykrył urządzenia po podłączeniu. Dowiedziałem się, że powinienem zainstalować ActiveSync 4.5- tak tez zrobiłem. Wszystko gra po podłączeniu pokazał się zielony znaczek i komunikat, że wykryto urządzenie. Wchodzę, więc w ActiveSync'a, klikam explore (mam ang. wersję) i pokazał mi się pusty folder. Znalazłem piosenkę i gdy chciałem ją skopiować do do tego pustego folderu wyskoczył błąd o treści:

Kod:
Cannot copy "tu tytul piosenki": Access is denied.
Make sure your mobile device has sufficient memory, that the file is not set  as read-only, and that you have premission  to copy this file type


Mój system operacyjny to Windows XP SP2
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2009-09-20, 14:50   

W opcjach AS odznacz "konwertuj pliki podczas kopiowania"
Byc może, próbujesz skopiować do zarezerwowanego obszaru pamięci - kopij do ResidentFlash
_________________

 
 
Rekop
azymut


Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-09-20, 18:52   

No dobra ale jak daję explore to mam pusty folder... Nie ma tam żadnych innych "flash'y".
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2009-09-20, 19:02   

Spróbuj skopiować na kartę SD do utworzonego folderu na karcie DICM
kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2009-09-20, 19:08   

Jaką nazwę miał ten pusty folder? I włącz w PC pokazywanie ukrytych plików/folderów.
_________________

 
 
wewlebie 
azymut
wewlebie


Dołączył: 06 Paź 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-10-06, 09:46   

Rekop, MIi to pomogło

Należy zmienić w rejestrze na 0 wartość klucza
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\AFD\Parameters]
jest to Optymalizacja drivera afd.sys.

konkretnie chodzi o wpis:
"DisableAddressSharing"=dword:00000001

Po restarcie kompa wszystko śmiga.
_________________
wewlebie
 
 
sygit
azymut


Dołączył: 05 Lis 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-11-05, 11:10   

Mam taką mantę NIEODBLOKOWANĄ. Nie mogę wgrać mapy do residentflash, gdyż jest zaśmiecony plikami typu &*()@#$%. Nie mogę usunąć tych plików. Pomóżncie proszę, gdyż siedzę nad tym 3 dzień. :-(
Serdecznie pozdrawiam maniaków navi :-)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-11-05, 16:38   

Musisz sformatować pamięć.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
profaner
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 12
Wysłany: 2013-06-05, 21:34   Manta 070 i znikajaca instalka NET CF

Czesc.

Postanowilem odkuzryc moja stara Mante i dac jej nowe zycie jako komputerowi rowerowemu.
APlikacja ktora wystartuje pod Win CE to GPS Cycle Computer.
Wymaga on instalacji NET CF i tu zaczynaja sie problemy.
Wszystko smiga po zainstalowaniu po restarcie niestety nie.
NET CF instaluje pliki do katalogu windows ktory przy starcie i tak jest "nowy".
Pewnie wszystko odbywa sie jeszce w RAM.

Siedze nad tym juz 2 dni i nie wiem czy jest szansa zeby to sie powiodlo?
Przy reinstalcji NET CF wyrzuca komunikat ze juz jest zainstalowany (ale chyba brakuje czesci plikow skoro GCC nie odpala)

Raz mojej nawigacji cos odbilo i pokazala dobra godzine na pasku (zawsze po starcie pokazuje 12:00 a raz pokazala dobra) i wtedy odpalilo.

Bede wdzieczny za kazda pomoc to bardzo dla mnie wazne.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2013-06-06, 06:10   

Wszystko, co instaluje się do folderu Windows znika po resecie i w zasadzie nie ma na to rady.
ZMiany w rejestrze można zapisać tak: http://www.my-navia.pl/vi...=168909#168909, ale folderu Windows raczej nie.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
profaner
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 12
Wysłany: 2013-06-06, 20:45   

ok. wiec wszystkie skladniki NET CF pozostaja poza plikami ktore sa w \WINDOWS
Wpisy w rejestrze rowniez zostaja nie ma problemu.
Sprawdzilem, rozwiazaniem problemu byloby kopiowanie plikow z karty do folderu WINDOWS wymuszone przy starcie systemu.

Czy ktos moglby pomoc jak to zrobic?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2013-06-07, 06:17   

To (chyba?) nic nie da - bo Win przy starcie musi wczytać składniki (a dogranych po uruchomieniu nie wczyta)
Można napisać skrypt kopiujący pliki i uruchamiać go spod NAWIGACJA lub w trakcie startu wybranego programu.
Przykłady takich skryptów w wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5859 oraz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7313
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10