Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Regulacja jasności
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-11-22, 10:37   

mnjacentymn napisał/a:
GC5065BTFM oraz GC5066BTFM mają IE na dzień dobry.

Po aktualizacji nie na dzień dobry :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-22, 10:45   

Programik działa fajnie!
Właśnie Dasior591 mnie ubiegł :) Ja nie miałem IE w standardzie (stary Rom na 5066) i dogrywałem go dla testu (bez problemu dał się uruchomić). Jednak jeśli faktycznie chcesz przeglądać strony, to IE odpada - tylko Netfront, albo Mozilla Minimo. Jedynie w tych programach da się otworzyć wszystkie strony i wyglądają one OK. Do tego można sobie odpalić Npop (klient poczty) i GGCE i mieć w pełni mobilne stanowisko internetowe (całkiem sporo korzystałem z GC5010 w ten sposób). Jeśli chcesz spróbować Netfronta, to podrzucę.
CO do mapek Garminowskich - oczywiście, ze się da konwertować! Potrzebny darmowy GPSmapedit http://www.geopainting.com/en/ i Cgpsmapper. Można wczytać każdą mapę IMG (ja korzystałem z mapek od GPSmaniaka i UMP) i przekonwertować, lub przyciąć na dowolną wielkość, a następnie używać w darmowym GPSVK, lub shareware'owych Navitel i PocketMV. Nie są to żadne wybitne programy, ale i tak wole je od tego makabrycznego QUE :)
 
 
 
mnjacentymn
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 283
Wysłany: 2009-11-22, 10:57   

tikotka napisał/a:
Jedynie w tych programach da się otworzyć wszystkie strony i wyglądają one OK. Do tego można sobie odpalić Npop (klient poczty) i GGCE i mieć w pełni mobilne stanowisko internetowe (całkiem sporo korzystałem z GC5010 w ten sposób). Jeśli chcesz spróbować Netfronta, to podrzucę.

Domyślam się, że robiłeś to połączenie internetowe przez komórę i BT ? Nie robiłeś testów czy to przez AS ( tak dla sprawdzenia czy w ogóle warstwy sieci chodzą ) czy też przez jakąś kartę Wi-Fi SDIO ?
tikotka napisał/a:
Cgpsmapper.

Chyba to nawet kiedyś ściągnąłem ale żąda jakiegoś klucza. Tak czy owak muszę kiedyś nad tym przysiąść.

A co do programu jeżeli Tobie pasi to ok. Byłem ciekaw czy dobrany przez mnie interwał czasu dla double clicka jest właściwy a raczej akceptowalny przez użytkowników. Tak czy owak jeszcze parę zmian kosmetycznych będzie.

Pozdr.
Jacek
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-22, 11:46   

Sprawdzałem po AS (połączenie AS BT z PC'tem, oraz połączenie kablowe AS) i internet działa bez problemu (Netfront 3 z groszami).
Jeśli chcesz zobaczyć jak działa GPSVK ze zmniejszonymi mapkami IMG to daj znać jaki obszar Cię interesuje, a wytnę kawałek z UMP'a i przygotuję paczkę (GPSVK to program Freeware).

P1020072a.jpg
Plik ściągnięto 2591 raz(y) 50,16 KB

 
 
 
mnjacentymn
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 283
Wysłany: 2009-11-22, 13:17   

tikotka napisał/a:
oraz połączenie kablowe AS

No nie załamuj mnie :-( Męczę neta przez AS i nic . Używałem IE oraz SkyFire. NetFronta nie chciałem bo on za duży śmietnik zostawia w rejestrze jeżeli się nie mylę. Nawet specjalny programik do testu neta odpaliłem ( pakiet vxUtil - testuje np. "GET" ) i zwracał błąd. Ty chyba nie masz 5065BT tylko te nowsze. Jeżeli masz tak ja 5065BT to może puściłbyś u siebie ten vxUtil ?

tikotka napisał/a:
Jeśli chcesz zobaczyć jak działa GPSVK ze zmniejszonymi mapkami IMG to daj znać jaki obszar Cię interesuje, a wytnę kawałek z UMP'a i przygotuję paczkę (GPSVK to program Freeware).

No to siup. Karkonosze proszę :-) . I może jakiś mały opisik jak to przerobić na mapkę do Oziego. GPSVK sprawdzę chociaż nigdy nie używałem. Mam nadzieję , że nie śmieci za bardzo w rejestrze.

A w nagrodę kolejna wersja ScreenBlack :-) http://www.voila.pl/031/i76gh/
Tym razem zacząłem wersjonować tą aplikację więc nie powinno się ludziom mylić.
Jak odczytać wersję to chyba nie muszę pisać. Ta jest akurat 1.2.0.0

Pozdr
Jacek

[ Dodano: 2009-11-22, 16:27 ]
Tutaj kolejna wersja ScreenBlack 1.3.0.0 ( ostatnia - wszystkie poprawki jakie sam chciałem nanieść są zrobione ) http://www.voila.pl/245/vs9l1/
Gdyby jednak były jakieś bugi proszę o sygnał.


Pozdr.
Jacek
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-22, 19:39   

Aplikację zaraz przetestuję (wcześniej byłem mocno zajęty :) ) Zaraz wytnę też mapkę karkonoszy i wrzucę linka. Co do urządzenia - już pisałem, że posiadam GC 5066FMBT, który w pierwotnej wersji nie posiadał IE (ale netfront działał bez problemu). IE rzeczywiście nie działa na wszystkich PNA z CE. To znaczy uruchamia się, ale tak jak piszesz, nie potrafi otwierać stron WWW. SKyfire nie znam - bawiłem się tylko mozillą minimo i netfrontem.
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1939
Wysłany: 2009-11-22, 19:46   

tikotka napisał/a:
IE rzeczywiście nie działa na wszystkich PNA z CE. To znaczy uruchamia się, ale tak jak piszesz, nie potrafi otwierać stron WWW.>


Faktycznie jest upierdliwy.
Uruchomilem IE ale nie moge sie logowac na polskich stronkach.
Na zachodnich idzie :evil:
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-22, 19:54   

Z logowaniem są problemy prawdopodobnie w związku ze słabą obsługą szyfrowania. Tak zgaduję. Netfront radzi sobie znacznie lepiej - mozilla zresztą też.
Mnjacentymn - jak obiecałem wklejam gotowca - program GPSVK + wycięty kawałek mapy obejmujący Karkonosze. Wystarczy rozpakować i powinno działać.
http://rapidshare.com/fil.../GPSVK.rar.html
Apropo Screenblack - ta wersja nie działa u mnie najlepiej. Parę razy zareagowała na 2 kliki, ale potem przestała, po wyłączeniu i włączeniu PNA miałem na ekranie szare okienko które również nie reagowało na kliki - dopiero kiedy klinkąłem w ukryty pasek start, a później w okienko, to poszło.
 
 
 
mnjacentymn
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 283
Wysłany: 2009-11-22, 20:15   

tikotka napisał/a:
Apropo Screenblack - ta wersja nie działa u mnie najlepiej. Parę razy zareagowała na 2 kliki, ale potem przestała, po wyłączeniu i włączeniu PNA miałem na ekranie szare okienko które również nie reagowało na kliki - dopiero kiedy klinkąłem w ukryty pasek start, a później w okienko, to poszło.

Kurcze a takie sztuki tam porobiłem aby to wszystko "wygładzić" więc chyba przedobrzyłem chociaż u mnie działa perfekt. Całkiem możliwe, że zależy to od tego co człowiek ma odpalone na nawigacji.
Porównywałeś wersję 1.2.0.0 i 1.3.0.0 ? Obie kiepsko czy tylko jedna z nich ?
Swoją drogą to wygaszanie dużo daje. Odpaliłem Mediona i wygasiłem ekran. Po 4 godzinach pokazuje mi power manager, że zostało 80% akumulatora. Nawet biorąc pod uwagę, że czasami trzeba włączyć ekran zobaczyć co i jak no a potem wyłączyć i dalej na szlaki to bardzo dobry wynik sugerujący , że nie trzeba brać dodatkowego akumulatora aby zaliczyć nawet bardzo długą dzienną wycieczkę. A wieczorem w domku ładujemy i rano od początku. Jest to o tyle lepsze od wciskania klawisza stand by, że cały czas wszystko chodzi i od razy mamy podgląd GPS.

Dzięki za paczkę. Jak tylko będę miał czas to sprawdzę.


Pozdr.
Jacek

[ Dodano: 2009-11-22, 20:17 ]
No niestety rapidshare zapchany. Może jutro to ściągnę

[ Dodano: 2009-11-22, 20:22 ]
tikotka napisał/a:
bawiłem się tylko mozillą minimo

A skąd to wziąć ?
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1939
Wysłany: 2009-11-22, 20:35   

mnjacentymn napisał/a:
tikotka napisał/a:
bawiłem się tylko mozillą minimo

A skąd to wziąć ?


No wlasnie,moze zrobisz jakiegos tutka?
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
mnjacentymn
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 283
Wysłany: 2009-11-22, 20:42   

mirko1 napisał/a:
No wlasnie,moze zrobisz jakiegos tutka?

What is it ? :-)
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-22, 21:27   

Zaraz wstawię działającą Mozillę - próbuję zrobić maksymalnie uniwersalną paczkę. Mogę wrzucić na Chomika, jeśli będzie lepszy niż rapid, albo jeszcze gdzieś indziej - po prostu napiszcie gdzie Wam wygodnie.
Obiecuję potestować różne wersje Screenblack :)
http://w674.wrzuta.pl/pli..._na_ce-freeware - mozilla minimo na CE - przygotowana i sprawdzona na GC 5066
A tu dla Mnjacentymn jeszcze raz GPSVK + Karkonosze na Wrzucie http://w674.wrzuta.pl/pli...map_img_na_ce_.
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1939
Wysłany: 2009-11-22, 22:33   

mnjacentymn napisał/a:
mirko1 napisał/a:
No wlasnie,moze zrobisz jakiegos tutka?

What is it ?


No tak mi sie Wyrwalo ;-)
I dzieki za wstawke,potestuje sie ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
mnjacentymn
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 283
Wysłany: 2009-11-23, 07:19   

tikotka napisał/a:
A tu dla Mnjacentymn jeszcze raz GPSVK + Karkonosze na Wrzucie

Dzięki. Ściągnąłem i mozillę i paczkę dla mnie. Ciekawe, że w opisie paczka ma mieć 1.05MB a ten .rar ma około 500KB. Chyba, że chodzi tutaj o wielkość tego co w paczce.
A na testy ScreenBlack czekam z utęsknieniem. :-)

Pozdr.
Jacek
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-23, 09:38   

Paczka ma mieć nieco ponad 1 MB - jeśli masz mniej, to musiało zerwać transmisję i trzeba ponowić operację.
Przetestowałem programy jeszcze raz i tak:
wersja 1.2.0.0 działa bez zarzutu z quicklaunch. Włącza i wyłącza prawidłowo, żadnych zwiech itp.
wersja 1.3.X.X niestety ma problemy. Jeśli po wyłączeniu ekranu kliknę w niego raz, a nie dwa (symuluję np. przyciśnięcie w kieszeni), to później ekran nie reaguje już włączeniem na dwuklik.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 12