My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Clarion MAP770 i Automapa
Autor Wiadomość
ART87 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-02-28, 12:13   AutoMapa nie włącza się na Windows CE 5

Mapa nie włącza mi się na odblokowanej nawigacji nie wiem czemu.Jak dostaje się do folderu Automapa nie ważne czy przez automapa.exe czy przez ten 2 exe klepsydra raz się obróci i zero reakcji.Wie koś dlaczego.Dodam że mam Clariona Map770
Ostatnio zmieniony przez ART87 2011-02-28, 16:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 385
Skąd: Toruń
Wysłany: 2011-02-28, 12:19   

Albo Windows Mobile albo Windows Ce 5 - to dwie różnice - jak to ustalisz to zainstaluj poprawną wersję i może ruszy.

[ Dodano: 2011-02-28, 12:20 ]
Na moje to ma Windows Ce 5.0
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
ART87 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-02-28, 12:25   

Mam tak Windows CE 5.00 build 1400 sorry za pomyłkę.Instalowałem właśnie na kartę odpowiednią wersje i właśnie nic.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2011-02-28, 12:27   

ART87, Twoja nawigacja jest na Windows CE 5.0, zobacz czy w folderze AutoMapa EU masz plik wceAm.exe, być może masz zainstalowaną AM pod WinMobile i w takim przypadku będzie plik wm5Am.exe, a to jest błąd.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
ART87 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-02-28, 12:29   

Nie akurat w tym to się nie pomyliłem.Tak mam ten plik wceAm.exe ale jak go próbuje włączyć nic się nie dzieje.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2011-02-28, 12:30   

A zresetowałeś urządzenie po włożeniu zainstalowanej AM ?
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
ART87 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-02-28, 12:32   

Tak.Wcześniej robiłem już twardego reseta,kopiowałem folder z karty do pamięci wbudowanej i nic
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2011-02-28, 12:38   

Wyczyść urządzenie z wszystkiego co dotyczy AutoMapy, łącznie z rejestrem jeżeli coś tam jest (klucz Aqurat), sformatuj kartę SD i zainstaluj na niej dla swojego systemu, po instalacji karta do urządzenia i jego reset, spróbuj uruchomić dwuklikiem na pliku wceAm.exe, powinno ruszyć.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
ART87 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-02-28, 12:59   

Zrobiłem dokładnie jak napisałeś i dalej to samo
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2011-02-28, 13:06   

Sprawdź czy przy wkłądaniu karty do urządzenia nie przesunął się w niej suwak blokując zapis, może to jest przyczyną, nie raz pomaga zmiana karty SD, ale w sumie dziwny przypadek, brak dalszych pomysłów.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
ART87 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-02-28, 13:15   

Zainstalowałem na inną kartę ,oczwyiscie odblokowana i dalej to samo.Normalnie ręce opadają. Może wersja AM 6.7 jest za nowa ? Nie wiem juz nic ,czepiam się czego kolwiek
 
 
ksei
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 98
Wysłany: 2011-02-28, 14:47   

Stary problem. Windows CE 5.00 build 1400 ma m.in. Becker Ferrari. Właściwy plik wykonawczy to wce42am. Mapy działające bez problemu - do wersji 5.5.3.
 
 
ART87 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-02-28, 16:07   

ksei normalnie kocham cie bez podtekstu a co tam :mrgreen: Działa wszystko elegancko.Dzięki raz jeszcze

Tobie też renron dzięki za chęci ;-)
 
 
peja_87 
azymut


Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 3
Wysłany: 2014-02-10, 20:12   

Hej, mam problem z tym clarionem. Sciagnalem sobie najnowsza automape, wersje instalacyjna. Zainstalowalem ja wybierajac rowniez z listy menu uruchamiania mojej nawigacji. Dodam ze przed instalacja sformatowalem cala pamiec wewnetrzna, bo niestety ale nie posiadam do niej karty pamieci. Po wlaczeniu pokazuja sie te trzy ikony ale jak chce wejsc w nawigacje to nic sie nie dzieje. W ustawienia i w audio mozna wejsc bez problemu. Nawigacja chyba nie jest odblokowana, ale pol roku tem tez wgrywalem automape i jakos mi sie udalo i dzialala az sie wkoncu wysypala :D Pomoze mi ktos z tym? co mam zrobic krok po kroku?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9426
Wysłany: 2014-02-10, 20:35   

A gdzie masz AM i jakie nazwy dałes folderowi z programem i plikowi EXE?
Modyfikowałeś plik ppath.txt?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,37 sekundy. Zapytań do SQL: 9