My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Clarion MAP770 i Automapa
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9758
Wysłany: 2010-02-11, 15:13   

Skopiuj plik Automapa EU.exe na karte do głównego katalogu i zmień nazwę na update.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Xplayer01
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-10-25, 14:02   Clarion MAP770 i uruchamianie AM

Witam, mam problem z tą nawigacją, wcześniej pamiętam przy włączeniu urządzenia było menu wyboru dwóch programów nawigacyjnych, ale ktoś chciał zmienić na automape i powywalał tamte, pomajstrował w urządzeniu i teraz po wgraniu AM 6.1 nie da się jej włączyć z menu - po kliknięciu na ikonkę Nawigacja nic się nie dzieje, ale po resecie z windy śmiga, tylko tyle że trzeba robić ten reset, a dwa menu windy zasłania dół menu AM gdy jest odpalona i ciężko czasem ja obsługiwać...

Próbowałem już:
-dopisać [MioMap]\Storage Card\AutoMapa EU\AutoMapaEU.exe w ppath
ale nic to nie dało...

chciałem spróbować tego:
Cytat:
Podłączamy Clariona do PC
Przechodzimy do folderu z AM
Kopiujemy plik "Automapa EU.exe" do katalogu "My Flash Disk/Clarion/"
Zmieniamy nazwę pliku "Clarion.exe" na np. "Clarion_backup.exe" - Względy bezpieczęnstwa
Zmieniamy nazwę pliku "Automapa EU.exe" na "Clarion.exe"

ale w ogólnie tam nie ma takich folderów...

Co robić dalej ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2010-10-25, 14:44   

Zacznij od włączenia pokazywania plików/folderów ukrytych.
Ewentualnie utwórz folder Clarion i skopiuj do niego plik exe
_________________

 
 
Xplayer01
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-10-25, 21:08   

Mam włączone pokazywanie ukrytych, bo zmieniałem ścieżkę w pliku ppath.
Folder Clarion utworzyć bezpośrednio w urządzeniu przenośnym czy w którymś z podkatalogów? skopiować plik AutoMapa EU.exe? tak zrobiłem i nic to nie dało...
Jak ktoś ma Clariona to mógłby zrobić screena jak wygląda układ katalogów na tym urządzeniu, może to by mi coś pomogło...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2010-10-25, 22:24   

Xplayer01 napisał/a:
Kopiujemy plik "Automapa EU.exe" do katalogu "My Flash Disk/Clarion/"
Zmieniamy nazwę pliku "Automapa EU.exe" na "Clarion.exe"
_________________

 
 
Xplayer01
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-10-26, 17:09   

Próbowałem to, ale nadal okonka Nawigacja jest nieaktywna... pewnie brakuje jakiś katalogów/plików na nawigacji... nie mam pomysłu/ów... najwyżej będę odpalał AM spod windy...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9505
Wysłany: 2010-10-26, 17:18   

Podłącz do kompa i podaj, jakie masz foldery w nawigacji

I włącz pokazywanie plików systemowych i ukrytych

I podaj zawartośc pliku ppath.txt (w Windows)

[ Dodano: 2010-10-26, 17:31 ]
Możesz też przywrócić kopię przez ActiveSync - jest w poście http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=73092#73092

Ewentualnie zawartość clariona: http://chomikuj.pl/janusz...NSTALKI/CLARION
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Xplayer01
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-10-27, 11:39   

jestem_ktoś napisał/a:
Podłącz do kompa i podaj, jakie masz foldery w nawigacji

zawartość:


jestem_ktoś napisał/a:
I podaj zawartośc pliku ppath.txt (w Windows)

a tu zawartość pliku ppath:


[ Dodano: 2010-10-27, 11:52 ]
tyle że katalog Clarion sam utworzyłem i jest w nim tylko plik AutoMapa EU.exe który tam skopiowałem...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9505
Wysłany: 2010-10-27, 13:21   

W ppath masz ścieżkę do AM na SD, a na zrzutach widać Am w urządzeniu.
Może popraw ścieżkę tak, aby wskazywała rzeczywiste polozenie pliku exe automapy
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Xplayer01
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-10-27, 16:00   

Nie no AM mam tam gdzie jest podana ta ścieżka, ten katalog AM EU na urządzeniu jest w zasadzie pusty...

Najlepiej to by było postawić nowy system chyba z tym wszystkim, ale jak się do tego zabrać i skąd to wziąć, tam na chomiku to co jest ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9758
Wysłany: 2010-10-27, 17:13   

Xplayer01, systemu lepiej od nowa nie stawiać, mimo że się da. ;-)
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Ziomek1981
azymut


Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-11-30, 19:03   

Witam.
Mam ten sam problem co kolega Xplayer01.
Więc tak po odpaleniu nawigacji mam 4 ikony (1 nawigacja, 2 audio, 3 zdjęcia, 4 ustawienia)
we wszystkie mogę wejść oprócz nawigacja.

i na dodatek nie mogę zapisać pliku ppath w katalogu windows gdzie zmieniłem wszystko na:
[MioMap]\Storage Card\AutoMapa EU\AutoMapaEU.exe
[Audio]\Windows\AudioPlayer.exe
[Pictures]\Windows\PictureViewer.exe
[Setting]\Windows\Settings.exe

bo wyskakuje mi komunikat że "nie masz uprawnień do utworzenia tego elementu"

ktoś coś może pomóc??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9758
Wysłany: 2010-12-01, 18:18   

Ziomek1981, zamknij menu i wtedy możesz dopiero edytować ten plik, ale po resecie i tak będzie się przywracać.

Najlepiej:
1. Zmień nazwę folderowi Automapa EU na Clarion
1. Zmień nazwę plikowi Automapa EU.exe na Clarion.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2011-02-25, 17:21   

ART87 napisał/a:
Wybierałem podczas instalacji dla clariona 780 i nic.Wrzuciłem na pamięć zmieniłęm nazwe z automapa na clarion tak samo z exe i dupa dalej nie dział.Pomóżcie :cry:
Próbowałem tym sposobem http://www.my-navia.pl/vi...p=245970#245970 i nic przycisk nie reaguje
Jak próbuje włączyć z poziomu windowsa to wywal błąd że nie można uruchomić aplikacji
Jak instalowałeś AM?
Jaki plik uruchamiasz?
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-02-25, 17:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ART87 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 13
Wysłany: 2011-02-25, 17:26   

Na karte przez czytnik a uruchamiam ten automapa Eu.exe

Pomóżcie :cry:

[ Dodano: 2011-02-26, 21:50 ]
Sory za posta jednego pod drugim ale czy jest mi wstanie ktoś pomóc ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10