Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Clarion MAP770 i Automapa
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-09-06, 12:06   

swinderr napisał/a:
Nie wiem czy już był taki sposób opisywany ale chyba nie.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=74773#74773

Inny opis:
1. Instalujemy Automapę na karcie.
2. Kopiujemy pliki z paczki nr.1 na kartę pamięci.
3. Resetujemy nawigację.

Kiedy wyjdziemy z Automapy wystarczy wyjąć i włożyć ponownie kartę, aby uruchomiła się Automapa.

Clarion MAP 770.zip
Paczka nr.1
Pobierz Plik ściągnięto 162 raz(y) 77,61 KB

_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Fantaziro
azymut


Dołączył: 06 Paź 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-10-06, 14:33   

ponawiam pytanie :)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-10-06, 14:49   

Nie znam uradzenia ale mam nadzieje ze poznam :-) . Napisz czy masz połączenie z AS, co jest na dysku, co na karcie, przydała by się tez kopia rejestru CeRegEditorem. Chcesz mieć rozumiem dodatkowe menu z wyborem mapy??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-10-06, 19:33   

Są dwa sposoby
I podmiana oryginalnego menu wyboru programu nawigacyjnego(nie mylić z menu głównym)
II plik na SD

Dzisiaj opisze tylko sposób I. Jutro II*
1. Tworzymy menu z wyborem 2 programów nawigacyjnych
2. Wchodzisz do My Flash Disk/ i zmieniasz nazwę Clarion na Clarion_backup
3. Tworzysz nowy folder "Clarion" i kopiujesz do niego menu
4. Zmieniasz nazwę pliku menu.exe na Clarion.exe
5 Gotowe

*Jeśli zapomnę to PW
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
enemy99
azymut


Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-10-07, 10:06   

Mam to urządzenie i nieco nowszą wersję AutoMapy na karcie SD. Sprawa wygląda tak, że jeśli karta w slocie jest włożona to ładuje się automatycznie AutoMapa. Jeśli jej w slocie nie ma - ładuje się MobileMap z pamięci wewnętrznej. Zero odblokowywania i przechodzenia do paska startu. Wszystko uruchamiam jednym przyciskiem z pozycji menu "Nawigacja" na ekranie głównym.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-10-07, 15:08   

Od wersji wersja 5.1.1 Automapa obsługuje Clarion MAP780, ale działa również dla innych Clarionów. Wystarczy zaznaczyć Clarion MAP780

Ale jeśli ktoś zapomniał tego zaznaczyć dodaje plik. Wystarczy nagrać na kartę.

Clarion.rar
Pobierz Plik ściągnięto 240 raz(y) 13,73 KB

_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Fantaziro
azymut


Dołączył: 06 Paź 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-10-07, 18:15   

Dzakus napisał/a:
Od wersji wersja 5.1.1 Automapa obsługuje Clarion MAP780, ale działa również dla innych Clarionów. Wystarczy zaznaczyć Clarion MAP780


Mam automapę 5.5.3 EU i Clariona 770. Wedle tego co napisałeś to po odznaczeniu opcji "dodatek do clarion 780" podczas instalacji i wrzuceniu map na kartę SD wszystko powinno hulać bez problemu .... Instalacja trwa 4h .... potem napiszę Czy się udało, albo z prośbą o pomoc :P

//edt
W końcu się zgrało :P
Tylko jest jednak parę problemów :)
Zrobiłem "krótkie" odblokowanie poprzed hard reset + chorągiewka i odpaliłem automape przez windows explorera z paska ... tak jak to ktoś opisał tutaj na forum ... Jest jednak problem szukania sygnału gps ... ktoś gdzieś o tym pisał i jak wcześniej przeglądałem to na to trafiłem a teraz za cholerę nie mogę znaleźć :(
Druga sprawa to kwestia estetyczna, czy jest opcja żeby automapa odpalała mi się do wyboru z menu ? Póki co menu pokazuje mobilemap i wykupioną mapemap. Byłbym mega happy jakby pojawiła się 3 opcja tzn automapa :)
Z góry dzięki za pomoc.

[ Dodano: 2009-10-08, 15:48 ]
Ktoś pomoże :)?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2009-10-12, 18:27   

Co do szukania sygnału gps to patrz w tym wątku:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=38138#38138
i tu:
http://www.my-navia.pl/vi...?t=9349&start=0
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Fantaziro
azymut


Dołączył: 06 Paź 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-10-12, 18:31   

Oba tematu znam "na pamięć"
Com 2 i 4800 port. Niestety szuka i szuka i znaleźć nie może.
Kasowałem gps.info i gps. settings / katalogu "Save na mojej navi nie ma, więc tej 3 opcji nie potrafiłem wykorzystać.
 
 
outlaw87
azymut


Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-12-16, 15:45   MAP770 i automapa

Jak wgrać do tej nawigacji automapę? Uruchomiłem na viście activsync wgrałem cały katalog automapa eu z crackiem na kartę. Auto mapa stąd: http://torrenty.org/torrent/424215

Jednak po uruchomieniu ponownie, nadal mam clarion map i mapamap. Czy coś jeszcze trzeba zrobić?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2009-12-16, 15:57   

Spróbuj tutaj masz tam już finalną AM V6 zarówno instalacyjne jak i gotowce do skopiowania na kartę:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15404 :lol:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-16, 17:21   

Skorzystaj z wersji instalacyjnej i przy instalacji zaznacz "Clarion MAP780 Autostart"

[ Dodano: 2009-12-16, 17:28 ]
Na przyszłość Szukajka:
http://www.my-navia.pl/vi...utomapa+clarion
http://www.my-navia.pl/vi...utomapa+clarion
http://www.my-navia.pl/vi...utomapa+clarion
http://www.my-navia.pl/vi...utomapa+clarion
http://www.my-navia.pl/vi...utomapa+clarion
http://www.my-navia.pl/vi...utomapa+clarion
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
bobwlo 
azymut


Dołączył: 06 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2010-02-10, 16:01   

Dzakus napisał/a:
Skorzystaj z wersji instalacyjnej i przy instalacji zaznacz "Clarion MAP780 Autostart"

zaznaczyłem i po instalacji na Clarion770 brak mozliwości odpalienia bez odblokowania AM
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-02-10, 17:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-02-10, 16:38   

To zmień nazwe plikowi clarion.exe na My Flash Disk i skopiuj plik Automapa EU.exe w to miejsce
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
bobwlo 
azymut


Dołączył: 06 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2010-02-10, 22:24   

Dzakus napisał/a:
To zmień nazwe plikowi clarion.exe na My Flash Disk i skopiuj plik Automapa EU.exe w to miejsce


A nie ma sposobu bez podmieniania plików na zasadzie gdy jest karta włącza się automapa a gdy się wyciągnie kartę jest mapamap i mobilemap
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 1,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13