My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Clarion MAP770 i Automapa
Autor Wiadomość
jack-720
azymut


Dołączył: 07 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-12-07, 15:46   Clarion 770 - AutoMapa

Witam. Mam włączony pasek start po przez reset i przytrzymanie przycisku z flagą. W urządzeniu jest załadowana karta sd z AutoMapa 5.1.1. Proszę teraz o pomoc jak uruchomić Automapę , żeby przy włączaniu nawi była mozliwośc wyboru Mobilemap lub AutoMapa. Proszę o w miarę prostą instrukcję krok po kroku. Pozdrawiam.
 
 
Henike
azymut


Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-13, 20:49   Clarion 770 i Automapa 5.3.0

Witam

Jak widać jestem nowym użytkownikiem forum , trochę szperałem jako "gość"
obskoczyłem wiele tematów , szukałem , lecz w końcu się poddałem

no więc , problem wygląda następująco , jakieś dwa miesiące temu "król" zażyczył sobie Automape na jego 770-tkę, Posiadał wtedy i posiada tym razem zwykły program nawigacyjny od Clariona ( Mobile Map ?)i MapaMap ( 3.0 o ile się nie mylę ) ,

Automape pobrałem zainstalowałem na kartę SD , zwitaminizowałem
Crack też wrzucony , zmieniłem nazwę pliku "updater.exe" ( plik na karcie SD - obok folderu z automapą) na goce.exe , ( Gdzieś wyczytałem żeby tak zrobić - totalnie nie pamiętam gdzie ) włożyłem karte SD do machiny , włączyłem Clarka , dałem zakładke Nawigacja ( tu zawsze jest do wyboru u Góry Mapamap a na dole MobileMap )
po kliknięciu w MobileMap gdy Karta SD była włożona , właczała się Automapa
a gdy karta SD była wyciągnięta włączał sie MobileMap

Niestety , 2 dni temu "król" postanowił strzelić update MapaMap ( chyba jakieś nowe mapki mu dali :-/ ) no i niestety doradzono mu żeby usnął całą MapaMap ( nie wiem czy to było konieczne ) i oczywiście pousuwał także elementy z MobileMap , Po update nic mu Oprucz MapyMap niedziałało wiec jakzwykle postanowił pousuwać i przeinstalować wszystko na nowo , oczywiście kartę SD także !! Bo jak wszystko , to Wszystko ! :shock:
a jako iż nie wiedział jak zainstalować AutoMape zawołał mnie i poprosił o instalacje
( co zrobił opowiedział mi potem , jak nie działało ... )

zrobiłem dokładnie to samo co przedtem
No i tu mam problem , nawet jak karta włożona to i tak włącza się MobileMap
Co do pliku "updater.exe" ( zamienianego na "goce.exe")
czasem jest , czasem go wogule nie ma ( mam oznaczone aby widzieć pliki Ukryte)
choć nawet kiedy i był to i tak nie działało , wiec nie wiem czy to wogule ma jakieś znaczenie
Nie wiem czy pominołem jakiś bardzo ważny krok Podczas instalacji , konfiguracji Automapy/Clariona/karty SD czy poprostu robi się to inaczej , :roll:




Dodatkowe Info:

Clarion MAP770 , Nawigacja może łączyć się z komputerem za pomocą programu Microsoft ActiveSync
Automapa 5.3.0 z mapami Polski ( jakiś tydzień po pierwszej instalacji , wgrałem Europe i smigało , ale chyba tu problemu nie ma skoro Odpala z Windowsa
Co do programu , zawsze gdy włączam Clarionika Pojawia sie szare Tło z czterema ikonkami , nie mam żadnego pojęcia kto to "instalował" myślę ze fabrycznie Clarion
A jeżeli chodzi wam o "winde" no to CE 5.0 - wczoraj "odkryłem" jak wejść przez nawigacje ( Dzięki waszemu forum - za co serdecznie dziękuje :lol: )
Choć dwa miesiące temu wystarczył sam ActiveSync i wszystko śmigało

Próbowałem także z ppath.txt , wiem jak to zrobić , i powiem że działa , ale nie w ten sam sposób co przedtem - taka różnica że jestem w stanie uruchomić tylko Automape
(gdy karta wyciągnięta - nic nie uruchomię )
zamiast 3 programów tak jak wcześniej

żeby Uniknąć pytania "czemu nie mogę zostać na samej Automapie ?? " bądź " czemu nie mogę po prostu odpalać wszystkich Mapek z Windowsa?"
odpowiem już teraz :mrgreen: ,

Osobiście wolał bym obstać również przy samej Automapie i jak co to odpalać z "windy"
lecz niestety ja tu nie panuje :D , "król" ma wymagania i woli "obstawiać przy starym"
i mieć tak jak przedtem ( mniej gberania w Windowsie CE )
a po co mu tyle map ? no coż , praktycznie codziennie robi 400 km więc jak jedna adresu mu nie pokaże to próbuje na drugiej mapie

kończąc pisać tego posta , pragnę powiedzieć tylko jedno słowo , Pomóżcie :-o !!

PS: ktoś się orientuje czy wogule Clarion to dobry sprzęt na rynku ?? czy następnym razem bić w co innego ?

PS2: nie mam teraz zbytnio czasu by porobić i wrzucić sceeny z ActiveSynca
Być może nie będą potrzebne , wiec jak co to dajcie znać
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2009-04-13, 20:57   Re: Clarion 770 i Automapa 5.3.0

Henike napisał/a:
Witam

Jak widać jestem nowym użytkownikiem forum , trochę szperałem jako "gość"
obskoczyłem wiele tematów , szukałem , lecz w końcu się poddałem


Zainstaluj AutoMapę na kartę SD i skopiuj na kartę folder z załącznika, powinna sie uruchamiać z oryginalnego przycisku Nawigacja..

Clarion.rar
Pobierz Plik ściągnięto 311 raz(y) 12,37 KB

_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Henike
azymut


Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-13, 21:59   

niestety nie działa , próbowałem tez bez folderu ( skopiowałem sam plik ) oraz te same czynności na zmienionej nazwie ( goce.exe ) nic nie daje efektu , ciągle to samo
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2009-04-13, 22:11   

Henike napisał/a:
niestety nie działa , próbowałem tez bez folderu ( skopiowałem sam plik ) oraz te same czynności na zmienionej nazwie ( goce.exe ) nic nie daje efektu , ciągle to samo


No to może jest coś namieszane na navi, ten plik to oryginał dołączany do AutoMapy, znajduje się w opcjach do zaznaczenia auto startu przy instalacji AutoMapy.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Henike
azymut


Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-14, 15:14   

przy instalacji nie ma takiej opcji , jest tylko do 760 jeżeli wogule o to chodzi

cóż zainstaluje i spróbuję , dam info potem , narazie nie mam jak , nie jestem na chacie :P
 
 
euroneq
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 31
Wysłany: 2009-08-24, 20:44   map 770

Witam. bardzo prosze wszystkich ktorzy mieli doczynienia kiedykolwiek z navi CLARION MAP770 i instalacja automapy 5.5.1 (709).

No wiec moj problem polega na tym, ze zainstalowalem mape Am, wszystko chodzi... Nawet AM zaczyna sie uruchamiac, ale podczas wczytywania mapy navi sie zawiesza i co teraz ? prosze wszystkich o w miare szybka odpowiedz :) pozdro i dzieki z gory
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-24, 20:47   

Na początek wywal z folderu głównego AM foldery Settings Files i Data Files. Jeśli dalej będzie się wieszała spróbuj zainstalować AM 5.3.0(bardziej stabilna a różnica w mapach niewielka).
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
euroneq
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 31
Wysłany: 2009-08-24, 20:48   

moj blad to byl... po wywaleniu fold. plik goc cos tam blokowal uruchomienie Am. uruchamiam Am zaraz dam znac jak poszlo ...
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-24, 20:57   

Po wywaleniu zrób restart nawigacji. Te foldery tworzą się na nowo po ponownym uruchomieniu AutoMapy więc nie ma opcji by AM nie chciała ruszyć.

[ Dodano: 2009-08-24, 20:58 ]
euroneq napisał/a:
moj blad to byl...

No właśnie :-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
euroneq
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 31
Wysłany: 2009-08-24, 21:08   

i niestety lipa...AM dalej nie chodzi... zawiesza sie w pewnym momencie i nie chce dalej isc... mowisz Am 5.3 sprobowac ? masz jakies dobre zdrodla ??? skad mozna sciagnac..
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-24, 21:09   

Proszę http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7126
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
euroneq
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 31
Wysłany: 2009-08-24, 21:17   

a masz jakas pewna i sprawdzona ? bo zdazylo sie kilka razy ze sciagalem Am i niestety nie chodzily..

[ Dodano: 2009-08-24, 21:29 ]
Cybancik a powiedz mi beda chodzily mapy z 5.5.1 na 5.3.0 ???? czy jest jakis konflikt plikow ??? albo cos ??
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-24, 21:46   

Mapy z 5.5.1 nie będą działały na 5.3.0 ot taki urok AutoMapy.
Pobierz instalacyjna od elektro69, po zainstalowaniu posłodzisz program i mapkę i będzie ok. Cukierka tez możesz pobrać od elektro69.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
swinderr
azymut


Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-09-06, 10:31   Clarion MAP770 i Automapa

Witam, Nie wiem czy już był taki sposób opisywany ale chyba nie. Posiedziałem troszkę na tym (2godziny wraz z wgraniem przez kabel automapy). Sposób jest taki ze nie trzeba odblokowywać urządzenia, wystarczy podmiana plików. Opisze jak to wykonałem:

-Podłaczamy urządzenie do komputera
-Kopia zapasowa karty SD i z "My Flash Disk" folderu MapaMap 3.0
-Usunąć pliki z kart SD i wszystkie pliki z folderu MapaMap 3.0( po zrobieniu na dysku komputera kopi
-Wgranie automapy na karte SD z zaznaczeniem autostartu do clariona
-Dodać witaminki
-Z karty SD w folderu AutoMapa EU kopiujemy plik o nazwie "wceAm" w dajemy go do folderu MapaMap 3.0 na My Flash Disk
-Zmieniamy nazwę "wceAm" na "mapamap3"
odłączamy kabel robimy Soft Reset i na naszym clarionie naciskamy na Nawigacja a później na "Clarion MapaMap i automatycznie ładuje się nasza automapa


U mnie działa to bez problemów mam nadzieje że u was tak samo będzie działać.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-10-25, 14:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 12