My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:38
4384 FMBT reanimacja
Autor Wiadomość
pimollo2882
azymut


Dołączył: 09 Lut 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-02-13, 13:56   

Dałem sobie radę już. Dzięki za pomoc :)
 
 
lomax33
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 9
Wysłany: 2014-06-25, 18:01   brak dostępu do nawigacji

Witam,
próbowałam wgrać AM na moją nawigację GC4384FM, zmiana zmiana nazwy plików nie pomagała, a teraz niestety nawigacja zawiesiła się na ekranie startowym - reset nic nie pomaga, coś poradzicie?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-25, 18:17   

Nazwy których plików zmieniałeś? Nawigacja łączy się z komputerem?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
lomax33
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 9
Wysłany: 2014-06-25, 18:32   

Tylko automapy na mobilenavigator i w folderze na mobilenavigator.exe.
Niestety nawigacja nie chce połączyć się z komputerem.

[ Dodano: 2014-06-25, 19:52 ]
Niestety nawigacja nie widziała tej mapy. A przy kolejnej probie uruchomienia zawiesiła się na ekranie startowym - hard reset pomoże?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-25, 18:53   

Dobrze rozumiem to co napisałeś?
Zmieniłeś folder AutoMapa na MobileNavigator a plik uruchamiający AutoMapę na MobileNavigator.exe? Tak jak opisał to tu http://www.my-navia.pl/vi...p=105088#105088 kolega dasior591?

[ Dodano: 2014-06-25, 20:02 ]
Nie mam pojęcia czy HR w tym przypadku pomoże :-/
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
lomax33
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 9
Wysłany: 2014-06-25, 19:06   

Zmieniłam dokładnie to co napisałeś

[ Dodano: 2014-06-25, 20:13 ]
A może reinstalacja oprogramowania pomoże, tylko nie mam numeru seryjnego (został starty podczas użytkowania), więc nie wiem który plik zainstalować?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4435
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-25, 19:15   

lomax33,
Gdzie wgrałeś AM, na kartę SD, czy do pamięci urządzenia ?
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
lomax33
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 9
Wysłany: 2014-06-25, 19:20   

na kartę SD
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-25, 19:24   

lomax33 napisał/a:
A może reinstalacja oprogramowania pomoże, tylko nie mam numeru seryjnego (został starty podczas użytkowania), więc nie wiem który plik zainstalować?

Szkoda, że nie masz nr seryjnego bo tu http://www.my-navia.pl/vi...p=151102#151102 jest kilka FW do pobrania dla tego modelu
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
lomax33
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 9
Wysłany: 2014-06-25, 19:27   

A coś się stanie jeśli spróbuję zainstalować nie to oprogramowanie? Są dwa do wyboru, więc jest takie ryzyko.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4435
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-25, 19:30   

lomax33,
Uruchomiałeś bez karty SD ?
lomax33 napisał/a:
A coś się stanie jeśli spróbuję zainstalować nie to oprogramowanie?
Uwalisz bezpowrotnie urządzenie.
Spróbuj rozładować baterię do zera.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
lomax33
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 9
Wysłany: 2014-06-25, 19:35   

Z kartą czy bez karty po resecie zawsze zawiesza się na ekranie startowym.
Bateria jest świeżo po ładowaniu, więc rozładowanie potrwa pewnie całą noc, a nawigacja jest niestety potrzeba na jutro :(
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4435
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-25, 19:47   

lomax33 napisał/a:
więc rozładowanie potrwa pewnie całą noc
Po 3-4 godziny powinna być rozładowana.Można też rozłączyć baterię na chwilę.
Jakim plikom zmieniałeś nazwy, bo AM na pewno nie uwaliła urządzenia. A może formatowałeś pamieć urządzenia. Najlepiej było by wgrać Firmware. Nie znamy przyczyny dlaczego tak się stało. Za mało mamy danych, aby postawić ją na jutro.Połączenia z komputerem na pewno też nie masz.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
lomax33
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 9
Wysłany: 2014-06-25, 20:07   

Komputer nie rozpoznaje urządzenia, tak sformatowałam kartę przed instalację nowej mapy.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4435
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-25, 20:10   

lomax33,
Pytałam o pamięć urządzenia.
lomax33 napisał/a:
Komputer nie rozpoznaje urządzenia
Pozostaje wgrać Firmware, lub serwis.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 10