Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 21:18
[4335] zmiana AS<>MassStorage i odblokowanie!
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-14, 19:31   

Możesz spakować i wrzucić jako załącznik do postu.
Robie to gratis :-)

[ Dodano: 2010-06-14, 20:36 ]
Wiec tak:
Odpalasz ceregedit, wyszukujesz HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch50.
Klikasz 2 razy i otworzy się okienko gdzie w dane jest wpisane gps2.exe. Zamiast gps2.exe wpisz Launch.exe.
Po restarcie powinno być ok.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
wiciu1.z 
młodszy inspektor GPS
50 lat



Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 9
  Wysłany: 2010-06-14, 20:35   

Hurra pomoglo. Smiga spowrotem, dzieki Dasior :-)
_________________
Pozdrawiam Wiciu
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-14, 20:45   

Spoko, polecam poradnik i jak najdalej od FW, masz nowy model.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Bby 
Waypoint
GoClever 5066



Dołączył: 28 Cze 2010
Posty: 73
Wysłany: 2010-06-28, 15:04   

Witam i pomocy
Po zabiegu w pierwszym poście chciałem ponownieustawić menu oryginalne i kiedy kliknąłem reboot nawigacja wogóle się nie chce włąxzyć. Cały czas wyświetla się obrazek startowy. Pomocy.....

[ Dodano: 2010-06-28, 16:11 ]
bardzo proszę o pomoc pilne
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-28, 15:34   

co ustawiłeś i na jakiej nawigacji??
Jak chcesz pomocy o napisz co robiłeś a nie ze my nic nie wiemy i mamy z Ciebie wyciągać informacje.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Bby 
Waypoint
GoClever 5066



Dołączył: 28 Cze 2010
Posty: 73
Wysłany: 2010-06-28, 18:08   

Mam GC 5066 i włączyłem plik PNASET i zaznaczyłem w "Autorun Setting" Explorer a w usb setting activesync. Wszystko działało. Później chciałem powrócić do wcześniejszego stanu czyli przywrócić GPS2 i Mass storage class i nacisnąłem reboot. Od tego czasu cały czas kiedy włączam nawigacje wyswietla się obraz startowy i nic się nie dzieje. Pomocy :-(
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-28, 18:28   

Pisze przecież ze program do 4335.
Zacznijcie czytać.

Wgraj FW z poradnika (tylko czytaj dokładnie, bez eboota).
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Bby 
Waypoint
GoClever 5066



Dołączył: 28 Cze 2010
Posty: 73
Wysłany: 2010-06-29, 10:57   

nie jestem zbytnio obcykany co to FW? Czy to wgrania potrzebne jest połączenie ActiveSync czy pamięć masowa??
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-29, 11:01   

PORADNIK punkt 4.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Bby 
Waypoint
GoClever 5066



Dołączył: 28 Cze 2010
Posty: 73
Wysłany: 2010-06-29, 11:12   

a jeśli na karcie mam rożne filmy i muzykę oraz inną mape to ją usunąć?

[ Dodano: 2010-06-29, 12:14 ]
to co ściągnełem to niema pliku eboot

[ Dodano: 2010-06-29, 12:19 ]
dzięki bardzo bardzo dzięki.... :-D :-D :-D :-D :-) :-) :-) :-)
 
 
manekkk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-19, 00:06   

Witam.
PND settings, fajny programik,
ale miałbym taką opcję:
Czy mogłby mi go ktoś przerobić aby w miejsce wyboru gdzie byl gps1 wstawic np automapa??
tak aby po wyborze nawigacja byly mozliwosci wyboru explorer, automapa, gps2??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-19, 07:02   

manekkk, Nie da się w prosty sposób. Zbyt krótki string. Trzeba by było napisać nowy np. w MortScripcie.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
manekkk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-19, 08:58   

W porzadku, a czy w takim razie moglby mi ktos pomoc i napisac taki skrypt?? Czy mogloby to dzialac w nastepujacy sposob: wlaczam gpsa, z menu (nawigacja, muzyka, wideo itd), teraz klikam na nawigacja i wyskakuje ekranik explorer, gps2, automapa. Jezeli dzialalo by to na zasadzie programiku exe, to moglbym go podrzucic za plik mobilenavigator.exe na karcie sd, teraz automape mam sd\AutoMapa EU\wceAm.exe. Moze moglbym sam sprobowac cos podmienic, ale niech mi ktos podesle info w jakim jezyku byl pisany ten programik, napewno plik wsadowy bylby pomocny dla przykladu i potem jak to przerobic na exe?

Z gory dzieki za pomoc

[ Dodano: 2010-09-19, 10:02 ]
pewnie to co napisalem o przerobce programiku nie brzmi zbyt profesjonalnie ale zalezy mi zeby miec takie menu, dlatego moglbym sam cos pokminic, chociaz zielony jestem i malo sie znam na takich rzeczach

[ Dodano: 2010-09-19, 10:30 ]
apropo zbyt krutki string??
masz na mysli gps1 -> auto mapa??
mogloby byc gps1->ameu
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2010-11-28, 13:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-09-19, 09:44   

Nie prościej takie menu zrobić?
Będziesz klikał np. explorer i explorer sie odpali a tak to będziesz wybierał. potem restart i tak w kółko.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
manekkk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-19, 13:22   

no dobrze, to jak to menu zrobic??
moze np tak zebym po odpaleniu gpsa mial dodatkowe ikonki explorer nawigacja gps2, nawigacja automapa??
da sie jakos prosto??

[ Dodano: 2010-09-19, 17:26 ]
w koncu udalo mi sie dogrzebac do tego co chcialem, mianowicie znalazlem menu dla map i wszystko zadzialalo wg opisu dasiora.
Dzieki i pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11