My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: muzior
2009-08-27, 16:16
Usuwanie punktów poi z Automapy i aktualizacja punktów poi.
Autor Wiadomość
asziatko 
azymut


Wiek: 35
Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-07-12, 08:34   AutoMapa - Jak Usunąć Naniesione Punkty Błędy AM Na Mapie Pl

Witam,

Mam taki problem z AutoMapą PL XXL. Przez nie uwagę kliknąłem joistick który nanosi punkty/błędy AM na mapę. Takich punktów mam już 4 co praktycznie przeszkadzają w użytkowaniu mapy. Próbowałem usunąć je ale bez skutecznie. Usunąłem nawet folder z błędami AM gdzie były zapisane te błędy ale jako błędy na mapie pozostały nadal. Przywracałem również ustawienia domyślne - też nic nie dało.

Wie ktoś z Was jak usunąć wszystkie te błędy AM naniesione na mapę?.
_________________
Pozdrawiam,
Artur
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-07-12, 14:49   

Klikasz na punkt i wybierasz "USUŃ".
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
drkoo
Waypoint


Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 80
Wysłany: 2009-02-27, 20:38   Najnowsza baza poi do AM

Jak zedytowac i wywalic z poi PL + EU EU i zbadne polskie kategorie poi ( z bardzo duzego pliku )
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2009-02-27, 21:43   

Co nieco jest tu:
http://rs310.rapidshare.c..._006a_Instr.rar
http://chomikuj.pl/jajacekpl/Navia+Nv35
Można edytować POI, dodać - usunąć kategorię i przypisać ikony

{EDIT 28.02.2009}:
Z wersją z chomika są kłopoty przy zapisie, ja najpierw wybrałem kategorie w programie z rapidshare i zapisałem jako wiele plików. Następnie użyłem wersji chomikowej i dodałem/zamieniłem ikony i zapisałem do jednego pliku.
_________________

 
 
gery77 
Waypoint
gery77



Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 51
Wysłany: 2009-08-27, 16:02   Usuwanie punktów poi z Automapy i aktualizacja punktów poi.

Witam,
1.Jak można usunąć z Automapy kategorię poi.
Np. zaimportowałem plik poi z bankami(POIConverterem), teraz chcę go całkowicie usunąć z Automapy, jak mam to zrobić?
Oczywiście nie usuwając przy okazji innych kategorii poi które mam wgrane.

2. Jeżeli aktualizuję jakąś kategorię poi (np. fotoradary pobierane z Poi4AM), czy trzeba usuwać poprzednią aktualizację(Jeżeli tak to jak to zrobić)? Czy po prostu importuję znowu i fotoradary się nadpisują?

Z góry dzięki
gery
_________________
GC 4366 FMBT BLOW 3.0
AutoMapa 6.8 EU
IGO Primo 1,2 (Dimka, TTS Agata)
Garmin XT
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8834
Wysłany: 2009-08-27, 16:33   

gery77 napisał/a:
1.Jak można usunąć z Automapy kategorię poi.
2. Jeżeli aktualizuję jakąś kategorię poi (np. fotoradary pobierane z Poi4AM), czy trzeba usuwać poprzednią aktualizację(Jeżeli tak to jak to zrobić)?

Ad.1 Menu -> POI -> Zarządzanie -> klik na Dowolna -> klik na kategorię do usunięcia -> na dole klik na Usuń -> klik na Zaznacz wszystkie -> klik na Usuń -> klik na Usuń zaznaczone -> zatwierdzasz usunięcie i punkty POI z danej kategorii są usunięte.
Teraz Menu -> POI -> Wyświetlanie -> klik na kategorię z której usunąłeś punkty POI -> klik na Usuń, jeżeli nazwa kategorii jest taka sama jak kategorii wbudowanej opcja ta będzie nieaktywna i musi pozostać bo zawiera punkty wbudowane fabrycznie.

Ad.2 Nie trzeba, ale jak się zdarzy że w nowym pliku ten sam punkt co wgrany poprzednio będzie miał podane współrzędne minimalnie inne, to punkt się zdubluje i będzie podwójnie wyświetlał np. ikony.
Kategorie usuwa się tak jak opisałem wyżej.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
roniuska 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 104
Wysłany: 2009-08-27, 17:58   

.Jak można usunąć z Automapy kategorię poi.
Można również usuwać kategorie wbudowane w AM.
Robisz to w pliku;categories pl am/w AutoMapa EU/PL
Nie trzeba kasować, wystarczą ukośniki //.
_________________
-----------------Sony u92t+AM 5.5.3-windows ce 4.2
Pozdrawiam
 
 
 
gery77 
Waypoint
gery77



Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 51
Wysłany: 2009-08-27, 18:05   

roniuska napisał/a:
.Jak można usunąć z Automapy kategorię poi.
Można również usuwać kategorie wbudowane w AM.
Robisz to w pliku;categories pl am/w AutoMapa EU/PL
Nie trzeba kasować, wystarczą ukośniki //.


Nie bardzo rozumie :-/
Proszę trochę jaśniej

[ Dodano: 2009-08-27, 19:06 ]
renron napisał/a:
gery77 napisał/a:
1.Jak można usunąć z Automapy kategorię poi.
2. Jeżeli aktualizuję jakąś kategorię poi (np. fotoradary pobierane z Poi4AM), czy trzeba usuwać poprzednią aktualizację(Jeżeli tak to jak to zrobić)?

Ad.1 Menu -> POI -> Zarządzanie -> klik na Dowolna -> klik na kategorię do usunięcia -> na dole klik na Usuń -> klik na Zaznacz wszystkie -> klik na Usuń -> klik na Usuń zaznaczone -> zatwierdzasz usunięcie i punkty POI z danej kategorii są usunięte.
Teraz Menu -> POI -> Wyświetlanie -> klik na kategorię z której usunąłeś punkty POI -> klik na Usuń, jeżeli nazwa kategorii jest taka sama jak kategorii wbudowanej opcja ta będzie nieaktywna i musi pozostać bo zawiera punkty wbudowane fabrycznie.

Ad.2 Nie trzeba, ale jak się zdarzy że w nowym pliku ten sam punkt co wgrany poprzednio będzie miał podane współrzędne minimalnie inne, to punkt się zdubluje i będzie podwójnie wyświetlał np. ikony.
Kategorie usuwa się tak jak opisałem wyżej.




Ok. Bardzo dziękuję.
_________________
GC 4366 FMBT BLOW 3.0
AutoMapa 6.8 EU
IGO Primo 1,2 (Dimka, TTS Agata)
Garmin XT
 
 
roniuska 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 104
Wysłany: 2009-08-27, 18:12   

gery77 napisał/a:
roniuska napisał/a:
.Jak można usunąć z Automapy kategorię poi.
Można również usuwać kategorie wbudowane w AM.
Robisz to w pliku;categories pl am/w AutoMapa EU/PL
Nie trzeba kasować, wystarczą ukośniki //.


Nie bardzo rozumie :-/
Proszę trochę jaśniej

Jeszcze jaśniej się nie da.
Skopiuj na pulpit plik categories pl am, i otwórz go np.notatnikiem.Masz wszystkie kategorie, robisz z nimi co chcesz.Lepiej nie kasować, póżniej można je przywrócić.Postaw z //przodu dwa ukośniki i dana kategoria będzie wyłączona.
_________________
-----------------Sony u92t+AM 5.5.3-windows ce 4.2
Pozdrawiam
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8834
Wysłany: 2009-08-27, 18:17   

Wystarczy jak odznaczy wyświetlanie punktów z kategorii wbudowanych i informowanie o punkcie i nie trzeba nic z wbudowanych usuwać.
Takie operacje robi się na kategoriach użytkownika, a wbudowane zazwyczaj zostawia w spokoju, ale jak ktoś ma takie życzenie to można usunąć to i nie tylko to. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
roniuska 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 104
Wysłany: 2009-08-27, 18:32   

renron napisał/a:
Wystarczy jak odznaczy wyświetlanie punktów z kategorii wbudowanych i informowanie o punkcie i nie trzeba nic z wbudowanych usuwać.
Takie operacje robi się na kategoriach użytkownika, a wbudowane zazwyczaj zostawia w spokoju, ale jak ktoś ma takie życzenie to można usunąć to i nie tylko to. ;-)

Czy ostatnie słowo musi należeć zawsze do Ciebie?
_________________
-----------------Sony u92t+AM 5.5.3-windows ce 4.2
Pozdrawiam
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8834
Wysłany: 2009-08-27, 18:35   

roniuska napisał/a:
Czy do Ciebie zawsze musi należeć ostatnie słowo?

Nie proponuj bezsensownych posunięć to będę milczeć. :-P
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
gery77 
Waypoint
gery77



Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 51
Wysłany: 2009-08-27, 18:43   

Jeszcze jaśniej się nie da.
Skopiuj na pulpit plik categories pl am, i otwórz go np.notatnikiem.Masz wszystkie kategorie, robisz z nimi co chcesz.Lepiej nie kasować, póżniej można je przywrócić.Postaw z //przodu dwa ukośniki i dana kategoria będzie wyłączona.[/quote]

Robie tak:
//754=Fortyfikacje
a na automapie dalej świeci ikonka z opisem "Kategoria 754"

Jak zrobię tak:
754=//Fortyfikacje
To też świeci z opisem"//Fortyfikacje"

????????
_________________
GC 4366 FMBT BLOW 3.0
AutoMapa 6.8 EU
IGO Primo 1,2 (Dimka, TTS Agata)
Garmin XT
 
 
roniuska 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 104
Wysłany: 2009-08-27, 19:38   

Robie tak:
//754=Fortyfikacje
a na automapie dalej świeci ikonka z opisem "Kategoria 754"
Na miłość Boską, gdzie Ty masz taką kategorię?
Plik categories pl am, a nie categories pl.
_________________
-----------------Sony u92t+AM 5.5.3-windows ce 4.2
Pozdrawiam
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8834
Wysłany: 2009-08-27, 19:44   

roniuska napisał/a:
Na miłość Boską, gdzie Ty masz taką kategorię?



_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,59 sekundy. Zapytań do SQL: 11