Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:39
GoClever 4330A - Windows CE/inny panel
Autor Wiadomość
mazi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-02-19, 16:18   GoClever 4330A - Windows CE/inny panel

Witam.
Jestem świeży w tym temacie. Nawigację mam od wczoraj.
Czytam forum i nie doczytałem wzmianki o możlowości wejśćia w Windows CE bez zbędnych zabiegów.
W tematach podpiętych dot. Larka jest opis odblokowywania. Czy GoClever jest sprzętowo odpowiednikiem Larka?
Jeżeli tak to mi udało się na 4330A wejść w windowsa za pomocą kombinacji klawiszy.
Być może nie napisałem nic odkrywczego i była już o tym wzmianka.
Jeżeli tak to przepraszam i proszę usunąć tego posta.

Pozdrawiam
Mazi
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-06, 17:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-02-19, 18:13   

mazi, napisz jaką kombinacją klawiszy
jak na razie użytkowników gc4330 jest jak na lekarstwo
w faq dotyczącym odblokowania larka 35.1 dodałem wczoraj info, że ktoś zaryzykował i odblokował gc4330 dokładnie w ten sam sposób (1.CERemote,2. .cab, 3.reset) i wszystko jest ok

a GC nie do końca jest odpowiednikiem larka. sformułowałbym to tak, że lark (i nie tylko lark) sprzedaje w PL rebrandowane goclevery (lark 35.1 ~goclever 3510, lark 35.2 ~ goclever 3520 ~ tracer cośtam ~maxcom 35A)
 
 
mazi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-02-19, 18:17   

Mówiąc klawisze to może zbyt dużo powiedziane, bo raptem mamy włącznik i reset :-)
Nie mniej jednak, resetując 4330 rysikiem trzymając wciśniety przycisk włączania wchodzimy wprost do windows CE.
Czyli przyciskamy i trzymamy włącznik i resetujemy urządzenie.
WAŻNE!!! Trzymamy włącznik tak długo aż nie pojawi się pulpit Windowsa (kilka sekund)
Pozdrawiam.

Mazi

Przy okazji walczę z Automapą i ciągle mam problem z komunikatem FatalError w momencie znalezieniasygnału GPS. Może w tej kwestii ktoś mi pomoże. Próbowałem już formatowania karty, nazwy plików/katalogu oczywiście dokonane. Paczka AM ściągnięta z tego forum. Brakuje mi już pomysłów.
 
 
boozy 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 17
Skąd: szczecin/złocieniec
Wysłany: 2008-02-22, 11:15   

witam,
Ja mam automapę która działa na 4330. A zmieniłeś ustawienia GPS?

Wstawię później link do pobrania mojej wersji AM na 4330. Aktualnie ładuje sie plik na rapida.

pozdrawiam

[ Dodano: 2008-02-22, 20:58 ]
Mazi a z tym wejsciem do windowsa to trzeba w jakimś określonym momencie zrobić kombinacje klawiszy? ponieważ raz mi się udało a teraz nie mogę.

pozdrawiam
 
 
 
mazi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-02-22, 23:29   

boozy napisał/a:


[ Dodano: 2008-02-22, 20:58 ]
Mazi a z tym wejsciem do windowsa to trzeba w jakimś określonym momencie zrobić kombinacje klawiszy? ponieważ raz mi się udało a teraz nie mogę.

pozdrawiam


Rysikiem zrób reset. Po tym zaraz wduś klawisz włączenia-ten u góry i trzymaj tak długo az nie wyslietli sie Win CE. Moze to nawet trwac 10 sek.

Pozdrawiam
Mazi

PS. Podeslij linka na działającą AM.

Jakby co to gg 3085196
 
 
boozy 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 17
Skąd: szczecin/złocieniec
Wysłany: 2008-02-23, 02:12   

oto link do pobrania auto mapy na 4330

http://rapidshare.com/fil...tualizowana.rar
 
 
 
mazi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-02-23, 10:33   

Boozy czy działa ci dobrze AM na 4330A. Bo u mnie ciągle w momencie przechodzenia do nawigowania wywala błąd. Zanim nie namierzy GPS to jest wszystko dobrze, a jak namierzy to wywala błąd.

Pozdrawiam
 
 
boozy 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 17
Skąd: szczecin/złocieniec
Wysłany: 2008-02-23, 10:48   

u mnie śmiga jak trzeba. Prowadzi ładnie. Tylko w ustawieniach ustawiłem coś tam na 38400
 
 
 
mazi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-02-23, 16:53   

Wielkie dzięki boozy. Potwierdzam ta wersja działa na 4330A. Próbowałem wielu wersji bezskutecznie.
 
 
Bahama 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 64
Skąd: WLKP.
Wysłany: 2008-03-29, 21:26   

Słuchajcie, jak AM załadować na 4330A ? Napiszcie prosze krok po kroku co zrobić z ściągniętym plikiem, bo kompletnie zielony w tych sprawach jestem... :) Dziękuję z góry. Artur
 
 
boozy 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 17
Skąd: szczecin/złocieniec
Wysłany: 2008-03-30, 12:37   

Załaduj to co wrzuciłem na rapida na pustą kartę pamięci. Odpal nawigacje i powinno hulać.

pozdrawiam
 
 
 
Bahama 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 64
Skąd: WLKP.
Wysłany: 2008-03-30, 13:04   

Dziękuję bardzo !
 
 
boozy 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 17
Skąd: szczecin/złocieniec
Wysłany: 2008-03-30, 13:16   

bahama tylko nie zapomnij że plik trzeba rozpakować :)

pozdrawiam
 
 
 
Bahama 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 64
Skąd: WLKP.
Wysłany: 2008-03-30, 14:52   

Nie no jasne :) A która to jest kolego wersja automapy ? Chodzi mi o numer ? A już widzę 4.1.2 OK :-)
 
 
bartek85
Waypoint


Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-04-01, 15:59   

Witam

Mam problem mianowicie zrobilem tak jak napisano powyzej (skopiowalem automape na karte). Przy probie odpalenia automapy wyrzuca mi blad: "nie mozna uruchomic programu"
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11