Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2013-11-07, 07:02
Menu AdJa
Autor Wiadomość
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2016-07-29, 18:31   

jacekp1313 napisał/a:
Kliknij w napis ADJA

Witam, chciałbym poprosić kolegę o pomoc w uruchomieniu adji na larku 50.3 ponieważ nie wiedząc co robię źle, nie działa mi skrypt z jego chomika (pod kartę sd), dokładnie zamiast adji odpala mi wince, a myśląc że to będzie pestka wziąłem się dopiero dziś za to a wyjeżdżam w nd jest szansa?

Można się jeszcze spodziewać jakiegoś suportu ze strony autorów menu?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2016-07-30, 14:18   

A co miałeś po starcie Larka przed wgraniem AdJi? Windowsa, czy faryczny pulpit?

[ Dodano: 2016-07-30, 15:24 ]
I jaką masz wersję 50.3- z RF, czy NF?
I który skrypt ściągnąłeś?
_________________

 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2016-07-30, 15:54   

jacekp1313 napisał/a:
A co miałeś po starcie Larka przed wgraniem AdJi? Windowsa, czy faryczny pulpit?

[ Dodano: 2016-07-30, 15:24 ]
I jaką masz wersję 50.3- z RF, czy NF?
I który skrypt ściągnąłeś?

Miałem fabryczny pulpit i mam wersje na microsd RF czyli w teorii powinno hulać i zamiast odpalić adje odpaliło mi explorera, nie umiem podejrzeć morta i nawet nie wiedziałbym na co patrzeć jakbym mógł... Ubiło mi fabryczny ale dalej nie poszło.

... a ściągnąłem skrypt startowy Lark 50_3 v.2
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6171
Wysłany: 2016-07-30, 17:07   

rolok82 napisał/a:
nie umiem podejrzeć morta i nawet nie wiedziałbym na co

plik .mscr podejrzysz zwyklym notatnikiem
Po prostu wrzuć zawartośc pliku .mscr z tego skryptu startowego, albo daj linka do tego skryptu
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2016-07-30, 17:26   

Link do skryptu:
http://chomikuj.pl/jajace...,1187478578.zip
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6171
Wysłany: 2016-07-30, 17:43   

OK.. skrypt jest w porządku i prowadzi do Adji
Podaj mi jeszce link do wersji Adji, która pobrales
P.S Oczywiscie pliki skryptu wrzuciles LUZEM na kartę ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2016-07-30, 17:52   

Adja tez jest z chomika jacka wersja 4,3 cala a pliki tak samo jak i adje wrzucilem na karte tylko adja w katalogu a reszta ze skryptu luzem
http://chomikuj.pl/jajace...3,142649595.zip
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6171
Wysłany: 2016-07-30, 18:56   

Sprawdzilem bardzo dokładnie - powinien uruchomic się pulpit. ( nawet uruchomilem go na modecom MX4 po podmianie pliku adja.exe na ten "bez skryptu"z chomika jacek1313)
Musisz czekać na jacek1313
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2016-07-30, 19:31   

No to ja juz glupi jestem, moze cos z ustawieniami samej nawigacji jest nie tak ale robilem to na fabrycznym urządzeniu...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2016-07-30, 19:56   

A gdzie masz plik Adja.exe?
I co masz na SD poza plikami skryptu? Dla pewności sformatuj kartę
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6171
Wysłany: 2016-07-30, 20:14   

P.S Jacek..panel jest do maleńkiej poprawki ;-)
W przypadku uruchomieniu go poprzez .exe "bez skryptu" i próbie zamkniecia poprzez krzyzyk w lewym dolnym rogu, panel wywala błąd mortscripta ( dlaczego , skoro teoretycznie są w PROG wszystkie wymagane pliki ?)

P.S OK. W moim przypadku ( Modecom MX4) nalezało w PROG zmienić wersję mortscript.exe na tą : http://www13.zippyshare.com/v/GmQLiZ4I/file.html
oraz usunąć plik toolhelp.dll :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2016-07-30, 20:45, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2016-07-30, 20:32   

jacekp1313 napisał/a:
A gdzie masz plik Adja.exe?
I co masz na SD poza plikami skryptu? Dla pewności sformatuj kartę

Na sd jest katalog adja w ktorym jest adja exe a luzem sa wrzucone pliki skryptowe w katalogu głównym karty
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6171
Wysłany: 2016-07-30, 20:33   

I Nic więcej ( chodzi mi o pliki "luzem") ???
P.S Na bank u Ciebie urządzenie "widzi" karte jako SDMMC ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2016-07-30, 21:14   

Tak nic wiecej, a co do nazwy karty to jest sdmmc bo sprawdzalem laczac sie przez widowsowska apke do mobilkow.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2016-08-03, 18:04   

Niestety, teraz niewiele pomogę - mam neta tylko w telefonie. Wracam do domu w poniedziałek i pomyślę.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12