Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2013-11-07, 07:02
Menu AdJa
Autor Wiadomość
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1072
Wysłany: 2013-11-07, 08:12   

Niszczu,
Kod:
NewIni = \Storage Card\MobileNavigator\mobilenavigator.exe

Kod:
NewIni = \StorageCard\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe

porównaj pewnie już widzisz różnicę
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
Niszczu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lip 2013
Posty: 13
Wysłany: 2013-11-08, 21:28   

właśnie wróciłem z trasy i zasugerowałem się do waszych spostrzeżeń odnośnie tej spacji, ale niestety, nadal wyskakuje ten sam błąd
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9614
Wysłany: 2013-11-08, 21:55   

Sprawdź jeszcze raz, z którego pliku uruchamiasz MapęMap z poziomu Windowsa lub CeCommandera (sa w AdJi)
Wpisz też (najlepiej skopiuj cały wiersz)
Kod:
NewIni = \StorageCard\Mobilenavigator\Mobilenavigator.exe
I upewnij się, że zachowałeś zmiany
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Niszczu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lip 2013
Posty: 13
Wysłany: 2013-12-05, 17:09   

wszystko już w porządku, wgrałem od początku zarówno menu jak i mapy i działa, dzięki za pomoc :)
 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2013-12-13, 12:21   Adja na mio 580

Witam, szukam kogoś kto mógłby mi pomóc w zaadaptowaniu Adji do mio 580
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-12-13, 12:25   

A co chcesz adaptować?

Panel (dowolny) uruchamiasz przez wpisanie w appsartupsec.ini ścieżki dostępu do pliku exe.
Zmiana programów uruchamianych z ikonek w AdJi: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.22
_________________

 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
  Wysłany: 2013-12-16, 16:03   

Nie myślałem że to takie proste, spróbuje i mam nadzieję że nic nie spierniczę, pozdrawiam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-12-16, 18:22   

Ja mam folder AdJa w My Flash Disk/Program Files, a appstartupsec.ini to
Kod:
[Process1]
RelativePath=False
ProcessFile=Program Files/AdJa/AdJa.exe
ProcessCmdLine=
ProcessDbgFile=
ProcessDbgCmdLine=
MaxRestarts=3
Major=TRUE
WindowName=MioMap
MaxCloseMessages=10
Pomyłka we wpisie w appstartupsec.ini nie powoduje utraty połaczenia z kompem, więc można jakby co poprawić.
_________________

 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2013-12-19, 23:27   

Wszystko zakończyło się sukcesem i Adja śmiga na mio 580, dzięki za pomoc.

[ Dodano: 2013-12-20, 23:08 ]
A tak przy okazji, jest możliwość podpięcia pod ikonę skryptu z kalibracją ekranu?

[ Dodano: 2014-01-20, 21:09 ]
Witam posiadam odblokowaną nawigację mio moov 200 panelem Adja który zagościł w mojej navi i już jej chyba nie opuści :) Problem polega na tym że uaktualniłem mapę mio do której miałem link w adji lecz po aktualizacji screen odpalanej mio pojawia się tylko na chwilę i wraca do pulpitu adji.... Nie wiem jak to naprawić.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2014-01-20, 21:45   

Patrz http://www.my-navia.pl/vi...p=422883#422883
_________________

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2014-02-12, 07:06   

Uruchomienie AdJi na MyGuide 3218
rolok82 napisał/a:
nazwę pliku exe zmieniłem na igolaunch i śmiga :)
_________________

 
 
Diil 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-03-02, 14:03   

Witam
Panowie walczę z uruchomieniem tego menu na Larku 35.8, pobrałem odpowiednie dla siebie pliki z chomika w ustawieniach wybieram aby startował plik startx.exe, klikam ikonę nawigacji aby odpalić to menu i pojawia sie plansza startowa tego menu i tyle nawigacja zawiesza sie. Jedynie reset guzikiem pomaga.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2014-03-02, 14:56   

Kliknij w napis ADJA
_________________

 
 
Diil 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-03-02, 16:01   

:-P ale ciała dałem, dzięki kolego, wcześniej klikałem ale palcem widocznie nie łapał ekran i teraz jak napisałeś użyłem rysika z innego larka i wchodzi w menu :) możesz mi powiedzieć czy mozna ustawić tak aby od razu mi TT startowało a nie menu i wybór programu nawigacyjnego?
 
 
Diil 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-03-02, 16:55   

Hm a gdzie tego pliku szukać?? Przeglądam pamięć wewnętrzną, pliki które wrzucałem i nie widzę tego?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11