Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2013-11-07, 07:02
Menu AdJa
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2012-09-18, 08:59   

Ideą AdJi jest uruchamianie spod NAWIGACJA (alternatywnie z programem nawigacyjnym)
Jak podasz liste uruchomionych procesów (programem ITaskManagfer), to cos się wymyśli
_________________

 
 
emes125
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Wrz 2012
Posty: 34
Wysłany: 2012-09-18, 09:15   

iTaskMgr
InstallSD.exe (tu mam vampirep)
PNDMngr
PNDshell.exe
PNDscreen.exe
explorer.exe
gwes.exe
device.exe
filesys.exe
NK.exe
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9614
Wysłany: 2012-09-18, 10:15   

Wyłącz proces PNDshell.exe i uruchom (z poziomu Windowsa) Adja.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2012-09-21, 07:18   

I jakie efekty?
_________________

 
 
marcin 11711
azymut


Dołączył: 16 Gru 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-12-16, 07:01   

Koledzy czy jest szansa na skrypt startowy do nawigacji Goclever 4384 BT FM ?
lub jakiś inny sposób na zainstalowanie tego menu na w/w nawigacji ?

Z góry dzięki za pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2012-12-16, 10:02   

Ale w Adji nie ma obsługi BT i FM

Podaj Itaskmanagerem (jest w apteczce) liste procesów.
_________________

 
 
marcin 11711
azymut


Dołączył: 16 Gru 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-12-16, 15:15   

Dzięki za zainteresowanie.
Procesy to :

ITasMgr...
explorer...
OVL_Mana...
Gpsmc.exe
MOBILENA...
GpsShell...
BTPhone.exe
gwes.exe
device.exe
filesys.exe
NK.exe

Nie zależy mi na BT i FM tylko na menu :-)
 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2013-07-17, 20:39   

Mam takie pytanko mianowicie siatka tła w pliku tlonav.bmp jest standardowo podzielona na 6 części, czy byłaby możliwość zrobić siatkę na 4 części ponieważ chciałbym mieć tylko cztery ikony i usunąć możliwość przejścia na sąsiednie plansze??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-07-17, 21:16   

Żaden problem - siatka jest w plikach tlo*.bmp; przerób go (choćby w Paincie)

A za przesuw odpowiadają wpisy
Kod:
BITMAPBUTTON
x = 0
y = 0
NewIni = *.ini
BitmapNormal = ..\ico\*.bmp
BitmapPushed = ..\ico\*.bmp
ShutDownAnimation = FlyLeft

BITMAPBUTTON
x = 246
y = 0
NewIni = *.ini
BitmapNormal = ..\ico\*.bmp
BitmapPushed = ..\ico\*.bmp
ShutDownAnimation = FlyRight
Skasuj je z każdego pliku *.ini
_________________

 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2013-07-19, 19:50   

jacekp1313 napisał/a:
Żaden problem - siatka jest w plikach tlo*.bmp; przerób go (choćby w Paincie)

A za przesuw odpowiadają wpisy
Kod:
BITMAPBUTTON
x = 0
y = 0
NewIni = *.ini
BitmapNormal = ..\ico\*.bmp
BitmapPushed = ..\ico\*.bmp
ShutDownAnimation = FlyLeft

BITMAPBUTTON
x = 246
y = 0
NewIni = *.ini
BitmapNormal = ..\ico\*.bmp
BitmapPushed = ..\ico\*.bmp
ShutDownAnimation = FlyRight
Skasuj je z każdego pliku *.ini

Trochę się pobawiłem i mam prawie wszystko. Jedyne co mi zostało to kalibracja ekranu. Chciałbym mieć kalibrację pod przyciskiem bezpośrednio z menu, można oczywiście wejść w panel sterowania ale na mio 200 wyskakujące okno jest za duże a chciałbym by było dostosowane do okna. Ewentualnie chciałbym podpiąć bezpośredni link do kalibracji z panelu bądź może jest jakiś program.... ?

[ Dodano: 2013-07-24, 19:47 ]
jacekp1313 napisał/a:
Żaden problem - siatka jest w plikach tlo*.bmp; przerób go (choćby w Paincie).....

Wszystko udało mi się zrobić co chciałem nie wiem tylko jak wrócić do pulpitu Adja przy końcu korzystania z MioMap....
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-07-30, 21:50   

Modyfikacja Miomap.ini wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22013
_________________

 
 
Niszczu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lip 2013
Posty: 13
Wysłany: 2013-11-06, 20:57   

miałem nadzieję, że samemu poradzę sobie z tym problemem, jednak nie udało się i nie wiem co robię źle.
Posiadam larka 43.2. Wgrałem na kartę pamięci 3 oprogramowania: AutoMapę, iGO oraz MapaMap. Następnie wgrałem Adja wraz z odpowiednim skryptem pod moją nawigację. Na koniec zmieniłem sciężkę dostępu odpowiednio do lokalizacji gdzie znajdują się moje programy. Automapa i iGO działają bez zarzutu, natomiast mam problem z MapaMap, ciągle wyskakuje błąd odnośnie błędnej ścieżki. Wcześniej był problem ze wszystkimi oprogramowaniami, jednak po analizie literatury na forum zauważyłem błędne ścieżki, które poprawiłęm zgodnie z tym co znalazłem, jednak MapaMap jak nie działała tak nadal nie działa. Czy ktoś jest w stanie ocenić gdzie leży problem? Poniżej zamieszczam ścieżkę do tych 3 oprogramowań.

BITMAPBUTTON
x = 90
y = 56
NewIni = \Storage Card\MobileNavigator\mobilenavigator.exe
Offset = 0
Width = 64
Height = 64
BitmapNormal = ..\ico\MM.bmp
BitmapPushed = ..\ico\MM1.bmp

BITMAPBUTTON
x = 208
y = 56
NewIni = \StorageCard\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
Offset = 0
Width = 64
Height = 64
BitmapNormal = ..\ico\AM.bmp
BitmapPushed = ..\ico\AM1.bmp

...

BITMAPBUTTON
x = 208
y = 152
NewIni = \StorageCard\iGO8\iGO8.exe
Offset = 0
Width = 64
Height = 64
BitmapNormal = ..\ico\iGO.bmp
BitmapPushed = ..\ico\iGO1.bmp
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-11-06, 21:03   

Podaj nazwę pliku exe MapyMap i pełną ścieżkę dostępu do niego

[ Dodano: 2013-11-06, 21:04 ]
Widzę pierwszy błąd - w AM/iGO masz nazwę karty bez spacji, w MM ze spacją
_________________

 
 
Niszczu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lip 2013
Posty: 13
Wysłany: 2013-11-06, 21:27   

po włożeniu karty do czytnika na laptopie SD/MobileNavigator/ a plik MapyMap exe nazywa się mobilenavigator
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-11-07, 07:01   

jacekp1313 napisał/a:
pierwszy błąd -
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11