Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-10-13, 12:43
TomTom Navigator 7.9x dla WinMobile
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2010-10-26, 12:29   

Przeczytac wątki:
"Poradnik instalacji map TomTom na urządzenia PDA, PNA, PND"
"Keygeny do aktywacji map i oprogramowania"
"TomTom 7.910 (9185) na WinCE 5"

[ Dodano: 2010-10-26, 13:32 ]
W skócie:
- skopiowac/zainstalować TT na SD (w wersji na Twój system operacyjny)
- skopiowac mapę na SD (milion razy pisano, do jakiego folderu)
- uruchomić TT i wyłaczyć
- uruchomić keygena
- wszystko działa
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-10-26, 19:09   

Gotowce z PNA tez dzialaja na HTC.
Nie musi byc CAB.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
ernyl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-10-26, 21:30   

siedze już min łącznie 24 godziny nad tym, może jestem tępy....

1) zainstalowałem na urządzeniu
2) rozumie, że muszę katalog o nazwie Western_and_Central_Europe_2GB_850_2820 skopiować na kartę sd ale do jakiego katalogu?

sd/program files/navigator/ i tu? rozpakowany czy w rar?
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-10-26, 21:36   

Mepke z TomTom oraz mapke z mapa wrzucasz poprostu na karte.
Czyli musi byc rozpakowane.
Poprostu na karte i do zadnych innych folderow.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
ernyl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-10-27, 07:05   

1) czyli plik z mapą o nazwie Western..... kopiuje na karde bezpośrednio...
2) a drugi plik z mapą to jaki? bo ja nie mam 2 folderów
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-10-27, 07:15   

1.Narcone (program nawigacyjny) TT.
2. Obok folder z mapą.

[ Dodano: 2010-10-27, 08:16 ]
ernyl napisał/a:
a drugi plik z mapą to jaki? bo ja nie mam 2 folderów

Folder z mapą tylko jeden.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
ernyl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-10-27, 07:59   

czyli ten z program files...o nazwie "navigator"? ma być na sd obok "Wester ...."?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-10-27, 08:01   

Tak jak napisałeś zgadza się.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
ernyl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-10-27, 08:26   

czyli mam już za sobą:
1) naciśnięcie na plik cab i zainstalowanie automatyczne w folderze program files
2)pierwsze uruchomienie i utworzenie pliku na sd ttnavigator.bif
3)przekopiowanie katalogu z program files "navigator" na sd
4)obok dokładam folder z mapami....

i co dalej?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2010-10-27, 08:29   

Dalej:
5a. Wkładasz SD do czytnika
5b. Uruchamiasz keygen (na PC) i wskazujesz plik/folder (w zależności, jakiego keygena używasz)
_________________

 
 
ernyl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-10-27, 08:37   

wkładam do komputera? te sd?

Używałem tych aktywatorów już wiele.... Wczoraj próbwoałem easy actiwator by albert...
1) zaznaczyłem ten plik który się utworzył po pierwszym uruchomieniu ... . bif
2)opcja use tt8 kegen
3)potem prosił o wskazanie map i wskazałem folder o nazwie "western...."
!! 4) wskazanie pliku meta ....( i tu ciągle error mi wyskakuje przy patchowaniu...!!!!)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2010-10-27, 09:01   

META prawidłowa?
Uruchamiasz keygen jako administrator?
_________________

 
 
ernyl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-10-27, 09:01   

czy to wina złego pliku meta czy, że dopiero teraz mam dobrze katalogi pokopiowane?
Jeśli meta zła skąd mogę mieć dobrą?[/quote]
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2010-10-27, 09:06   

METY sa w wątkach z mapami.

To problem z keygenem masz przy dobrej strukturze folderów, czy przy złej?
_________________

 
 
ernyl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-10-27, 09:27   

miałem przy złej...
a teraz THARE IS NO SUCH MAP .... IN KEY META ... ERROR

[ Dodano: 2010-10-27, 10:29 ]
czyli zła meta? masz link do dobrej? bo ja nie wiem jak dobrać dobrą do tego modelu czy jak to się dobiera

[ Dodano: 2010-10-27, 11:32 ]
ok metka przeszła.... utworzyło niby jakiś plik gdzieś co teraz?

[ Dodano: 2010-10-27, 14:16 ]
ok działa ale głosu nie ma
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10